Αυτό που χρειάζεται να κατανοήσεις είναι ότι όπως τυφλώνεσαι στον έρωτα έτσι τυφλώνεσαι και στον χωρισμό. Μισείς τον άλλον, βάφεις τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσε και δεν ξέρεις ούτε εσύ η ίδια τι αισθάνεσαι. Γι΄αυτό τις περισσότερες φορές δεν καταλαβαίνεις από μόνη σου ότι είσαι έτοιμη να πας παρακάτω, αλλά συμβαίνουν μια σειρά από καθόλου ατυχή γεγονότα. Σημάδια τα λέμε.

1.Δεν κλαις, δεν βρίζεις, δεν σπας γυαλικά στο άκουσμα του ονόματος του. Ειδικά όταν ήταν νωπός ο χωρισμός μπορεί να έβλεπες στο καρτελάκι του σερβιτόρου το όνομα του και να έβαζες τα κλάματα, να αγκάλιαζες τον σερβιτόρο και άλλα τέτοια κουλά.

2. Πηγαίνεις και πάλι χωρίς φόβο στα μέρη που συχνάζατε. Επειδή χωρίσατε δεν σημαίνει ότι θα σταματήσεις να πηγαίνεις στα αγαπημένα σου στέκια. Ιδίως αν το να πας εκεί δεν σε γεμίζει με ιδρώτα μήπως τον συναντήσεις και «τι θα του πω τώρα; να το παίξω άνετη; μήπως να πω ότι έχω ραντεβού;»

3. Οι καλές στιγμές σας έχουν επανέλθει στην επιφάνεια της μνήμης σου. Δεν τον μνημονεύεις για τα κακά του και τον βρίζεις για το χωρισμό. Σκέφτεσαι ότι περάσατε πολύ καλά και θα είναι από τις έντονες σου αναμνήσεις όταν μεγαλώσεις κι άλλο.

4. Τον επαναφέρεις στο newsfeed στο Facebook. Δεν φοβάσαι μήπως δεις κάποια δημοσίευση ή φωτογραφία με άλλη ή ότι περνάει καλά και δεν πονάει όπως εσύ. Σου περνάει κι αδιάφορος πλέον.

5. Δεν έχεις κανένα πρόβλημα να τον δεις με άλλη. Θα της συστηθείς κιόλας ως πρώην του. Εντελώς κουλ, χωρίς διάθεση ζήλειας. Μη σου πω ότι σου ζητάει να βγει με μια φίλη σου και τους τα κανονίζεις. Το παρατράβηξα; Αυτό είναι Σουηδία; Οκ, τραβώ χειρόφρενο.

6. Πετυχαίνεις τους φίλους του και δε νιώθεις την ανάγκη να τους ρωτήσεις γι΄αυτόν. Όχι γιατί θες να το παίξεις ότι δεν σε ενδιαφέρει, αλλά γιατί όντως δεν είσαι κολλημένη στο παρελθόν. Αν δεν είχε υπάρξει στη ζωή σου θα φερόσουν όπως τώρα μετά τον χωρισμό. Οπότε γιατί να βγάζεις κάτι το επιτηδευμένο; 

Προσοχή μην πας εδώ όμως...