Το πιο εύκολο που μπορείς να κάνεις όταν δεν έχεις σχέση είναι να κρίνεις όσους έχουν. Σ' ενοχλεί που σαλιαρίζουν συνέχεια, που κάνουν σαν να υπάρχουν μόνο αυτοί και κανένας άλλος, που μιλάνε όλη την ώρα με μηνύματα, που λένε λόγια αγάπης όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, που ανεβάζουν διαρκώς φωτογραφίες με φιλάκια και αγκαλίτσες σε κάθε δύστυχο social media. Τα ίδια νιώθω και γω που αποτελώ μέρος σχέσης, οπότε μην πιστέψεις ότι βρήκα απλά ένα θύμα (το ζουζουνοζεύγαρο ας πούμε) για να βγάλω όλο μου το άχτι που δεν έχω κάποιον και γω για να ζουζουνίσω ανελέητα.

Το καταλαβαίνω να θέλεις τον άλλο πολύ, να χαίρεσαι κάθε λεπτό που είστε ζευγάρι, άλλες φορές να θες να το φωνάξεις ''εεε συνοδεύομαι'' κι άλλες απλά καμαρώνεις που είσαι με τον Χρήστο ή τον Τάκη ή τον Αλέξη και μόνο που περπατάει και αναπνέει δίπλα σου.

Τι δεν αντέχω στα άλλα ζευγάρια;

1. Την κακιά συνήθεια να κολλούν ο ένας στον άλλο. Θα φάνε από το ίδιο πιάτο, θα μοιραστούν την ίδια μπουκιά, θα πιούν από το ίδιο ποτήρι, αν δεν κάθονται σε διπλανές θέσεις μπορεί να κάθονται ο ένας πάνω στον άλλο, θα φιλιούνται συνέχεια, αγκαλιές, κακό. Αυτά τα λίγα δεν μπορώ.

2. Να βγαίνουν μόνο μαζί. Βραδιά με αγόρια, τσουπ το κορίτσι του τύπου, έξοδος με κορίτσια μέσα στο τσούρμο και ένα αγόρι. Άλλο να τύχει να έρθει το αγόρι σου με την παρέα σου, άλλο να κοντεύει να φορέσει ψεύτικες βλεφαρίδες από την πολλή επαφή με το άλλο φύλο και συγκεκριμένα, τις φίλες σου.

3. Όχι άλλα ''μωρό μου''! Πολύ κατανοητό να φωνάζεις το αγόρι σου κάπως αλλιώς, πόσο βαρετό θα ήταν εξάλλου να τον λες με το όνομα (και το επίθετο) του, αλλά όταν τον φωνάζεις έτσι μέσα στο πλήθος ή μωρό σου τον ανεβάζεις και μωράκι τον κατεβάζεις σε κάθε σχόλιο στο facebook, έτσι μου έρχεται να μη θέλω να ξαναδώ μωρό ποτέ.

4. Σέλφι, κι άλλες σέλφι, κι άλλη μια σέλφι μαζί, άλλη μία να φιλιέστε και μία αγκαλιά. Πως θα δείξουμε ότι είμαστε καλά, πως θα πούμε ευγενικά στα γκομενάκια να κάνουν στην άκρη επειδή αγαπιόμαστε, πως θα πάρουμε και κανένα like ... έτσι για το καλό.

5. Και ξαφνικά όλα τα ρήματα χρησιμοποιούνται στο α' πρόσωπο πληθυντικού. Ο ενικός που πήγε ρε παιδιά; Είπαμε να πάμε για χορό, να πάμε supermarket, να γραφτούμε στο γυμναστήριο, να πάμε εδώ, να πάμε εκεί, όλα μαζί;

6. Που με κάνουν να νιώθω ξενέρωτη (αντί να τα κάνω να νιώθουν υπερβολικά εκδηλωτικά). Τραγούδια, αφιερώσεις, βόλτες αγκαλιά (απορώ πως περπατάτε), χειροποίητα δωράκια, μπαλόνια, λουλούδια, ταξίδια, φωτογραφίες, τατουάζ (!). Εγώ που ζω;

7. Σχεδόν συγκατοίκηση. Που σημαίνει τα ρούχα του στο σπίτι της, ένα γατάκι/σκυλάκι μισό μισό για να είναι το παιδί σας, αντικλείδι στο άλλο σου μισό για να τριγυρνάει στο σπίτι σου όταν λείπεις, κοινά έξοδα, κοινές υποχρεώσεις, κοινές δουλειές σπιτιού. Μα απο τώρα;