Για πολλά πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι στην ζωή τους έχεις αναρωτηθεί και μάλιστα με αλαζονεία και επιθετικότητα γιατί χρειάζονται αφορμές για συγκεκριμένα πράγματα. Γιατί να υπάρχει Άγιος Βαλεντίνος και να μην γιορτάζεται ο έρωτας κάθε μέρα; Γιατί υπάρχει μόνο μια μέρα κατά του AIDS και δεν είναι κάθε μέρα; Η απάντηση που σου δίνω είναι ότι αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει και μια μέρα που γιορτάζεις την απελευθέρωση από τους Τούρκους. Η επανάσταση είχε ξεκινήσει πολύ πριν και τέλειωσε πολύ μετά. Ο έρωτας πολλές φορές χάνεται στην ρουτίνα και χρειάζεται ένα νέο εφαλτήριο.

Το ίδιο θα σου πω και για το να βάζεις τον εαυτό σου σε δοκιμασία. Προσωπικά είμαι κατά της νηστείας και γι΄αυτό το κάνω μόνο δύο μέρες, περισσότερο από εσωτερική αιδώ και προσπάθεια να μην καταναλώσω κρέας, παρά από πίστη. Για σένα λοιπόν που συμβαδίζεις στον τρόπο σκέψης μου, φαντάσου να τον εφάρμοζες και για το σεξ...Και αν δεν πείθεσαι - ορθώς μεταξύ μας γιατί εδώ όλον αυτό τον καιρό σε έχω πηρουνιάσει να κάνεις διαρκώς σεξ και τώρα την κάνω γυριστή - ορίστε 5 καλά κίνητρα για να το δοκιμάσεις αν σε ιντριγκάρει η ιδέα.

1. Γιατή η νηστεία στο σεξ θα μπορούσε άνετα να ανήκει εδώ ή εδώ.

2. Όπως ανέφερα και στην εισαγωγή μου δοκιμάζεις τις αντοχές σου. Ιδίως αν είσαι στις αρχές μιας σχέσης θα είναι τρία επίπεδα πιο δύσκολο να μην ενδώσεις στο ερωτικό κάλεσμα. Μαθαίνεις πόσο εύκολα μπορείς να υποκύψεις. Και αποτελεί και μια προθέρμανση σε κάποιο απευκταίο σενάριο όπως το να έχεις σχέση από απόσταση. Αλλά μπορείς να το πετύχεις αν εστιάσεις σε άλλα πράγματα. Τα λεγόμενα νηστίσιμα σημεία του σεξ (κλεινωματιμπλινκμπλινκ).

3. Αν η σχέση σου περνάει σκόπελο (όχι το νησί εξυπνάκια) τότε η αποχή έστω και για μια βδομάδα θα βοηθήσει να τονωθεί το χαμένο πάθος. Θα έχεις μια καλή δικαιολογία να μην του κάτσεις χωρίς να γκρινιάξει και θα μπορέσεις να πάρεις τις αποστάσεις σου για να μετρήσεις τα συυναισθήματα αμφοτέρων.

4. Δεν θα χρειαστεί να του πεις ότι έχεις πονοκέφαλο. Δεν θα σου γκρινιάζει ότι λες ψέμματα. Θα του πεις ένα "αφού νηστεύω θα το κάνω κι απ΄αυτό" και θα μετριάσεις τις αντιδράσεις του. Έστω και λίγο.

5. Γιατί YOLO (Ναι καλά το κατάλαβες δεν έχω άλλο λόγο, απλώς το πέντε πάντα κάθεται καλύτερα από το 4. Ειδάλλως θα είχαμε 4 δάχτυλα #λολ)

Υ.Γ. Εννοείται ότι αυτό δεν είναι κάποιου είδους προτροπή. Απλώς εκεί έξω υπάρχουν κάποιες από εσάς που το σκέφτονται. Ε, αφού μπήκαν στον κόπο να το σκεφτούν, ας το δοκιμάσουν. Και μετά να μας πουν πως είναι να μην το κάνουμε.