Το να δείχνεις όμορφη στις φωτογραφίες, θα έλεγα ότι είναι χάρισμα... Στις στημένες, στις αυθόρμητες, στις I-woke-up-like-this, στις σέλφι, στις φωτογραφίες που προορίζονται για την super duper ανευ προηγουμένου hot profile picture σου ... Για όλες αύτες και για ακόμη παραπάνω, σου έχω 11 συμβουλές που δε θα σε κάνουν να κρύβεσαι άλλο από το φακό, θα ποζάρεις με χάρη και δε θα βγάζεις καπνούς από τα νεύρα σου όταν θα τις βλέπεις online. Κάπου εδώ να πούμε ότι σε μερικές που δε βγήκες καλά, έφταιγε ο φωτισμός, επειδή όμως καλύτερα να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα στα social media, ακολούθησε τα παρακάτω:

1. Σκέψου ευχάριστα πράγματα. Μην έχεις ένα ψεύτικο και προσποιητό χαμόγελο, γιατί αυτό θα φανεί. Αν έχεις ευχάριστες σκέψεις, αυτό θα ζωγραφιστεί και στο πρόσωπο σου. Όπου ευχάριστες σκέψεις, έστω ότι εννοώ το αχ-τι-ωραία-που-περνάμε-κι-απόψε και όχι το λες-να-περάσω-σε-likes-την-προηγούμενη; Τέλος πάντων, αν σε βοηθάει περισσότερο το δεύτερο, ας σκέφτεσαι αυτό, κομμάτια να γίνει.

2. Δούλεψε το. Μάθε λίγο τον εαυτό σου και το πρόσωπο σου, ποια έκφραση σου αρέσει, αν σου πάνε περισσότερο τα μαλλιά πάνω ή κάτω, ποιο βάψιμο να αποφύγεις και τα σχετικά. Πέρα από τις φωτογραφίες και τα βίντεο, αυτά θα σε βοηθήσουν γενικά στο να βελτιώσεις την εικόνα σου. Α και μην ξεχάσω, για εμάς που έχουμε ολοστρόγγυλο πρόσωπο, οι ειδικοί προτείνουν να μην στεκόμαστε full-face μπροστά στην κάμερα, αλλά να γυρνάμε στα 3/4. Ακούγεται λογικό γιατί το μάγουλο θα κρύψει όλο το πλάνο (κατάθεση ψυχής!).

3. Βρες το χαμόγελο που σε αντιπροσωπεύει. Μην ξεσηκώσεις την έκραση της αγαπημένης σου σταρ, απλά βρες το χαμόγελο που σε χαρακτηρίζει περισσότερο από τα άλλα. Τι θα πει δεν ήξερες ότι έχουμε πολλά χαμόγελα; Ένα πράγμα σκέψου και θα καταλάβεις, το ίδιο χαμογελάς σ' αυτόν που σου αρέσει και το ίδιο στο αφεντικό σου; Άσε, θα απαντήσω εγώ. Όχι!

4. Απλά τα πράγματα. Το πιο ωραίο είναι το απλό. Μην αρπάζεις 500 άτομα από τους ώμους, έχεις ανοιχτό το στόμα για να δείξεις πόσο παρτάρεις ή σουφρώνεις τα χείλη. Απλά και χαλαρά ... ας γίνει αυτό το μότο σου για τις επόμενες φωτογραφίες, παρακαλώ! Όσο πιο πολύ το ''ψάξεις'' εκείνη τη στιγμή, τόσο πιο επιτηδευμένο θα βγεί.

5. Ο φωτισμός είναι το κλειδί. Και τα φίλτρα που θα βάλεις αργότερα στο instagram. Ειδικά όμως ο φωτισμός, καθώς μπορεί να σου χαλάσει ή να σου φτιάξει μια φωτογραφία ανεξάρτητα από το πόσο έχεις εφαρμόσει τα υπόλοιπα βήματα. Α και κάποιες φορές το φλας, απλά δεν ταιριάζει!

6. Δεν υπάρχει κακή πλευρά. Είτε δεξιά είτε αριστερά, μας κάνει. Φήμες λένε ότι η δικαιολογία ''Α αυτό δεν είναι το καλό μου προφίλ'' είναι αρκετά φτηνή για να είναι αληθινή.

7. Και όταν κάθεσαι τι γίνεται; Φρόντισε να έχεις σωστή στάση σώματος και να κάθεσαι στην άκρη της καρέκλας σου. Μη στέκεσαι λες και σε κατάπιε το κάθισμα!

8. Επίλεξε τα σωστά ρούχα. Και ποια είναι αυτά; Όλα όσα σε κάνουν να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, δεν υπερτονίζουν, καλύπτουν ατέλειες, ταιριάζουν με την περίσταση και σε κολακεύουν χρωματικά. Δεν είναι τόσο δύσκολο να τα βρεις! Να θυμάσαι ότι τα σκουρόχρωμα ρούχα, σου αφαιρούν μερικά κιλά στη μέση, στους γοφούς και στα χέρια. Να αποφεύγεις, ωστόσο, τις οριζόντιες ρίγες - μακριά!

9. Βάλε τα χέρια στους γοφούς σου. Δίνουν την αίσθηση ότι είσαι πιο αδύνατη ενώ παράλληλα κάνουν τη φωτογραφία να δείχνει πιο φυσική. 

10. Ζήτα από άτομο ψηλότερο από σένα να σε βγάλει φωτογραφία. Δε χρειάζεται να ψάχνεις με τη μεζούρα, αλλά όποιος και να σε τραβήξει καλό θα ήταν να στοχεύει η κάμερα τη γραμμή των ματιών σου.

11. Και το makeup σου να κοιτάξεις. Αν δεν είναι ο τόνος που ταιριάζει στο δέρμα σου, τότε θα φαίνεσαι σαν τον Κάσπερ το φαντασματάκι. Να μην ξεχάσεις το ρουζ σου και ένα ωραίο κραγιόν. 

 

Τώρα που έμαθες πως να βγάζεις σωστές φωτογραφίες, δες και ποιες είναι οι 6 φωτογραφίες που πρέπει να έχεις με το αγόρι σου!