Κάθε κίνηση μας σε αυτή την ζωή είναι μια δήλωση του εγκεφαλικού μας status quo, είναι το policy του καταστήματος. Από τι ρούχα φοράμε μέχρι τις αντιλήψεις μας, κάθε μας κίνηση δείχνει στοιχεία του χαρακτήρα μας και όσων πρεσβεύουμε.

Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και η φωτογραφία που επιλέγουμε να βάλουμε για profile pic, στο Facebook περισσότερο και ίσως και στο Twitter. Ξέρεις πόσα πράγματα για την ζωή σου μπορεί να καταλάβει κάποιος κοιτάζοντας μόνο την φωτογραφία αυτή;

1.Το lifestyle σου.

Σε τι χώρους συχνάζεις, ποια μαγαζιά προτιμάς, αν είσαι τύπος που κάνει παρέα με πολλούς ή επιλέγει λίγους και καλούς, ποιοι τρόποι διασκέδασης/ψυχαγωγίας σε γεμίζουν. Ακόμα και αν δεν φαίνεσαι εσύ στην προφίλ και έχεις μια motivational pic ή ένα σκίτσο του εαυτού σου το μήνυμα είναι σαφές.

2. Αν είσαι ελεύθερη ή σε σχέση.

Ένα μεγάλο ποσοστό των κοριτσιών όταν είναι Ιn a relationship  συνήθως  έχει  φωτογραφία προφίλ μαζί με τον φίλο της. Και αν έχεις πάρει μια τέτοια απόφαση, γιατί περί απόφασης και σαφούς δηλώσεως πρόκειται, τότε είναι αντιληπτό ότι είσαι και καιρό μαζί του. Αν πάλι εμφανίζεσαι μόνη τότε σίγουρα θα σου έχει κάνει ένα σχόλιο από κάτω, τύπου μια καρδιά (μακριά από σένα τέτοια πράγματα). Να ξέρεις όμως ότι σύντομα θα θελήσει να μαρκάρει την περιοχή του και να πει «back off mister, this seat is taken». Αν δεν έχεις καθόλου σχέση κι αυτό θα φανεί.

3. Πώς βλέπεις τον εαυτό σου.

Αν είσαι φουλ φτιαγμένη ρετουσαρισμένη  στην φωτογραφία αυτό σημαίνει ότι έχεις ανάγκη να δείχνεις όμορφη, σε διακρίνει ένας ναρκισσισμός και αποφεύγεις όπως ο διάολος το λιβάνι μη κολακευτικές φωτογραφίες. Όταν σε ταγκάρουν σε τέτοιες τις σβήνεις. Αν κάνεις κωλοτούμπα ή παίρνεις μια γκριμάτσα τότε είσαι ένας ευχάριστος τύπος που του αρέσει η αυτογελοιοποίηση και ο αυτοσαρκασμός.

4. Το πώς αντιμετωπίζεις το θέμα profile pic στο Facebook.

Η φωτογραφία που είσαι στο μπαράκι και χορεύεις και είναι ψιλοθολή ή λίγο κουνημένη φανερώνει ότι το παίρνεις χαλαρά το μέσο και θες να αποτυπώσεις την στιγμή όπως είναι. Τα πολλά φίλτρα, συνήθως μέσω instagram, δείχνουν ότι το βλέπεις πιο καλλιτεχνικά και θες να τελειοποιήσεις κάποιες λεπτομέρειες.

5. Αν είσαι το κοριτσάκι του μπαμπά ή αγοροκόριτσο. Μην το πάρεις στραβά το δεύτερο. Για τους περισσότερους άντρες είναι αυτό που αναζητούν. Είσαι με το all star κάθεσαι οκλαδόν, φορώντας ένα τζινάκι και τρως το σουβλάκι με τζατζίκι. Από την άλλη υπάρχεις κι εσύ που είσαι λίγο ροζ και παίρνεις πόζες, κάνεις ακκισμούς τύπου ξαπλωμένη στο κρεβάτι κουνώντας τα πόδια.

Κι όμως σε έχουμε μυριστεί κοπελιά!