ΣΙΝΕΜΑ

Ηλίθιος και Πανηλίθιος 2  (Dumb And Dumber 2) των Μπόμπι και Πίτερ Φαρέλι

Mε τους Τζιμ Κάρεϊ, Τζεφ Ντάνιελς, Λόρι Χόλντεν, Κάθλιν Τέρνερ

Είκοσι χρόνια μετά την τελευταία τους περιπέτεια, οι καλόκαρδοι, αν και όχι ιδιαίτερα έξυπνοι, κολλητοί Harry Dunne (Jeff Danniels) και Lloyd Christmas (Jim Carrey) ξανασμίγουν. Όταν ο Harry μαθαίνει ότι έχει μια κόρη κάπου εκεί έξω, προσπαθεί να βγάλει τον Lloyd από την κωματώδη κατάσταση στην οποία έχει περιπέσει μετά τη χοντρή χυλόπιτα που έφαγε από τη Mary και να τον πείσει να διασχίσουν ολόκληρη τη χώρα, για να την αναζητήσουν. Ο Lloyd εντωμεταξύ είναι και πάλι ερωτευμένος. Μετά από τόσο χρόνια όλα, εκτός από την ηλιθιότητά τους, έχουν αλλάξει. Σε αυτό το ταξίδι θα ξεκινήσουν από ένα ίδρυμα, στο οποίο θα έπρεπε να είναι κανονικά εσώκλειστοι, και θα βρεθούν σε μια σύνοδο κορυφής, όπου έχουν μαζευτεί τα λαμπρότερα μυαλά όλου του κόσμου.

Από Έρωτα του Θοδωρή Αθερίδη

Mε τους: Σμαράγδα Καρύδη, Παναγιώτα Βλαντή, Θοδωρή Αθερίδη, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Μάρθα Καραγιάννη, Γιάννο Περλέγκα, Γιώργο Χρυσοστόμου

Ο Αντώνης Γκαλιμάνης είναι πυροσβέστης και ζει στον Πειραιά. Η ιστορία ξεκινά δυο ημέρες πριν από τον επικείμενο γάμο του με την νοσηλεύτρια Νατάσσα, όταν αιφνιδιαστικά θα τον επισκεφτεί στο σπίτι του η Άννα, μια δημοσιογράφος με την οποία διατηρούσε σχέση παλαιότερα. Από την συνάντηση αυτή θα αντιληφθούμε τον ζωντανό ακόμα έρωτα ανάμεσά τους. Ο Αντώνης δεν θα ματαιώσει τον γάμο του με την Νατάσσα παρότι η Άννα έχει έντονη την επιθυμία της επανασύνδεσης. Τα πράγματα θα περιπλεχθούν ακόμα περισσότερο όταν θα ξεκινήσει η "διπλή ζωή" του Αντώνη μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Τι θα συμβεί όταν η Άννα θα συνυπάρχει με την Νατάσσα όχι μόνο όταν η Νατάσσα θα λείπει, αλλά κι όταν αυτή είναι μπροστά;

ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ 5

Cookoovaya

Τις τελευταίες μέρες είναι το talk of the town στον χώρο της εστίασης. Πρόκειται για μια μεγάλη σύμπραξη. Το εστιατόριο των 5 σεφ Κλεομένη Ζουρνατζή, Νίκου Καραθάνου, Περικλή Κοσκινά και των αδελφών Σπύρου και Βαγγέλη Λιάκου στη Χατζηγιάννη Μέξη (περιοχή Χίλτον) άνοιξε την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου. Μαθημένοι στην παριζιάνικη αισθητική δημιουργούν πιάτα γαλλικής κουζίνας, αλλά και άλλων Ευρωπαίων και φυσικά μεσογειακά και ελληνικά.

Χατζηγιάννη Μεξή 2Α, 2107235005

Cinco

Κι αυτό είναι αποτέλεσμα των 5. Ένα μοντέρνο tapas bar με έμφαση στους ισπανικούς μεζέδες, όπως τα πλατό τυριών και αλλαντικών, λουκάνικα από βουβάλια των ιβηρικών όρεων, οι πατάτες μπράβας με την άψογη σος, αγιολί, chorizos, machengo, paella και πολλά άλλα. Μπορείς να πας και για ένα κρασί. Έχει πολλά. Από Ισπανία, Περού, Αργεντινή και Ελλάδα. Λειτουργεί καθημερινά από τις 09.00 το πρωί για καφέ, εκτός Κυριακής που ανοίγουν στις 12.00.

Σκουφά 52, Κολωνάκι, 2103643603

ΝΕΑ ΦΟΥΡΝΙΣΙΑ ΑΦΙΞΗ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ

Le Gout

Γαλλική boulangerie-pâtisserie στη διασταύρωση Μεταξά και Δούσμανη, με πολυελαίους, vintage πλακάκια και μια ρετρό αισθητική. Φυσικά όλα όσα διαθέτει ένας φούρνος, αλλά και με τις δικές του πινελιές. Ο κόσμος μιλάει για την τυρόπιτα με σκοτύρι Ίου και για τις ficelles, ζυμωτές μπαγκέτες με ελιές, ζαμπόν και τυρί να έχουν προστεθεί στην ζύμωση.

Μεταξά και Δουσμάνη 20, Γλυφάδα, 2108944566,

ΠΟΤΟ

Φάμπρικα στην Αργυρούπολη

Ένα πολύ ωραίο μπαράκι που τα Σάββατα έχει πολύ funk/jazz/rock/pop rock διαθέσεις, με πολύ καλές τιμές και πλούσια κάβα σε ουίσκι, τζιν και με πολύ καλά κοκταίηλ. Και τιμές στα 5,5€ το ποτό και 7 το κοκταίηλ.

Μαρίνου Γερουλάνου 74 (κοντά στο μετρό Αργυρούπολη), 21 0990 1610

PARTY/EVENTS

6/12: Stereomatic Productions proudly presents THE GUTS Live in Athens!

Opening act: Kill Emil Live

Saturday December 6th @ KooKoo LivemusicBar!

O Guts, ο γαλλικής καταγωγής dj, παραγωγός και beatmaker και αγαπημένος του ελληνικού κοινού, επιστρέφει στην Αθήνα για μία ξεσηκωτική βραδιά το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στο KOOKOO για πρώτη φορά ζωντανά με την μπάντα του! Ο Guts έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τη χώρα μας, έχει παίξει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, με το ελληνικό κοινό να τον αποθεώνει και να τον κατατάσσει στους αγαπημένους του performers. Στις 6 Δεκεμβρίου επιστρέφει για ένα εκρηκτικό live show στο ΚΟΟΚΟΟ! Be There Be Prepared!

INFO: KOOKOO Live Music Bar I The Guts I 6 Δεκεμβρίου, Tιμή Εισιτηρίων: €15 προπώληση - €18 Ταμείο,Πόρτες @ 21:00

LIVE/ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ

5/12: Μελίνα Κανά @ Σταυρός του Νότου Club

Η Μελίνα Κανά, μας ξανασυστήνεται μέσα από τη συνεργασία της με μία ευφάνταστη και ταλαντούχα μπάντα που επεμβαίνει με δημιουργικότητα και πολύ φαντασία στα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια της ερμηνεύτριας, αλλά και σε απροσδόκητες διασκευές. Την Μελίνα Κανά και τον “Γόη του Θησείου” ενισχύει με τη φωνή του ο Πέτρος Μάλαμας.

Φραντζή & Θαρύπου, 210 9226975, Είσοδος: 12€ με μπύρα/κρασί

Πηγή: Avopolis.gr

Gadjo Dillo @ Tin Pan Alley

Το συγκρότημα “Gadjo Dilo” αποτελείται από μια γελαστή παρέα μουσικών, με κοινό τους χαρακτηριστικό την αγάπη για τη μουσική ιδιοφυΐα του θρυλικού κιθαρίστα της gypsy swing, Django Reinhardt και την Ελληνική μουσική σκηνή του '50 και '60. Με αφετηρία τους δύο αυτούς μουσικούς πολιτισμούς και με πειραματισμούς πάνω σε μεταγενέστερους ήχους της jazz, κατορθώνουν να συνδυάσουν την παραδοσιακή manouche gypsy swing μουσική με την Ελληνική μουσική παράδοση. Οι Gadjo Dilo αποτελούνται από τους Σωτήρη Πομόνη (κιθάρα), Κώστα Μητρόπουλο (κιθάρα), Νίκο Βλάχο (Kοντραμπάσο), Σέργιο Χρυσοβιτσάνο (Βιολί), Γιώργο Τσιατσούλη (Ακορντεόν), Ηλιάνα Τσαπατσάρη (φωνή).

Τουρναβίτου 6, 2103210158, ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 10€ (όρθιοι) // 15€ (καθήμενοι τραπέζι) // 7€ φοιτητικό

Πηγή: Avopolis.gr

Marietta Fafouti & Band @ Gazarte

Μετά το φως που πλημμύρισε τον κατάμεστο Κήπο του Μεγάρου στη συναυλία “Shine”,  η Μαριέττα Φαφούτη και η 8μελής μπάντα της έρχονται στο Gazarte για να μοιραστούν την άσβεστη φλόγα με τη νέα σειρά συναυλιών “Red”! Το χαμογελαστό κορίτσι της pop θα παρουσιάσει, για πρώτη φορά, μπροστά στο αθηναϊκό κοινό το νέο της single “Papa I'll fly” που θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα,  τραγούδια από το πολυαναμενόμενο τρίτο προσωπικό της δίσκο που τον αναμένουμε επίσης τα Χριστούγεννα, ακυκλοφόρητα singles και ανατρεπτικές διασκευές που μόλις βγήκαν από το studio.

Βουτάδων 32-32, 2103460347, 2103452277, Ταμείο: A ζώνη: 21€ | Β ζώνη: 17€  | Όρθιοι: €10

6/12: Imam Baildi @ Passport

Από το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου και για περιορισμένες εμφανίσεις οι Imam Baildi κατεβαίνουν στον Πειραιά και ανεβαίνουν στη σκηνή του Passport, για να παρουσιάσουν μεταξύ άλλων και τα τραγούδια του τελευταίου τους album με τίτλο “Imam Baildi III”. Αυτή τη φορά, και ειδικά για τις εμφανίσεις στο passport, με ένα νέο μέλος, τον κουβανό περκασιονίστα  Carlos Menendez. Και όπως πάντα, με το παρελθόν να σμίγει με το παρόν και να κοιτάει το μέλλον.

Πλατεία Κοραή, 2104296401, Είσοδος: 12€ με μπύρα/κρασί

Rebetien @ Διέλευσις

Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» υποδέχεται το πρώτο Σάββατο του Δεκέμβρη τους Rebetien! Το μουσικό συγκρότημα «Rebetien» αποτελούν μια παρέα νέων μουσικών που ερμηνεύουν τραγούδια και σκοπούς από το ρεπερτόριο του ρεμπέτικου και του σμυρναίικου τραγουδιού, της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής αλλά και νέες δικές τους συνθέσεις.

Το μουσικό σχήμα απαρτίζουν οι:

Φώτης Βεργόπουλος (μπουζούκι, τραγούδι)

Αυγερινή Γάτση  (ακορντεόν, τραγούδι)

Γιάννης Ζαρίας  (βιολί, μπαγλαμάς)

Κωστής Κωστάκης  (κιθάρα, τραγούδι)

Κώστας Τσαρούχης  (κοντραμπάσο).

Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη, 210 86 13 739, Είσοδος: 10€ | φοιτητές, άνεργοι του ΟΑΕΔ και άτομα άνω των 65 ετών 7€, 

Jazz Live @ Eliart

Για τους φίλους της Jazz, το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στις 10:30 μ.μ. στο θέατρο Eliart ένα μουσικό αφιέρωμα στην Jazz με  γνωστά αγαπημένα τραγούδια από τον χώρο του του “jazz mainstream” και της “Latin jazz”.  Περιλαμβάνονται κλασικές  συνθέσεις των D. Ellington (satin doll, take the “a” traine), C. Porter (my heart belongs to daddy), G. Gershwin (summertime), A. C. Jobim (the girl from ipanema, one note samba), L. Bonfa (orpheo megro), C. Weill (mack the knife), που έχουν ερμηνευθεί από μεγάλες τις μεγάλες τραγουδίστριες της jazz B. Holliday, και Ella Fitzgerald.

To Jazz Kουαρτέτο που παρουσιάζει το αφιέρωμα αποτελείται από τους:

Νάσια Γκόφα τραγούδι,

Άγγελος Γαβριήλ κιθάρα,

Χάρης Μέρμηγκας κόντρα μπάσο,

Ορέστης Γράβαρης ντράμς.

Ώρα έναρξης: 22:30, Είσοδος: 10 ευρώ με κρασί, Κρατήσεις θέσεων: 210-3477677, Θέατρο Eliart, Κωνσταντινουπόλεως 12,7 Βοτανικός (στάση μετρό Κεραμεικός)

7/12: Ingvar @ Βρυσάκι

Με παρακαταθήκη δύο δίσκους, ο Ingvar θα παρουσιάσει κομμάτια από την επερχόμενη κυκλοφορία του νέου του δίσκου και ακουστικές επανεκτελέσεις παλαιότερων τραγουδιών του για να συνθέσει ηχητικά μονοπάτια προς τον Βορρά με ηλεκτρονική ambient μουσική.

Βρυσακίου 17, Πλάκα, 2103390447

ΘΕΑΤΡΟ

Ο Σωσίας στο Θέατρο Ροές

Με αφετηρία τη διάσπαση, το κεντρικό μοτίβο των έργων του Ντοστογιέφσκι και μια πληθώρα διακειμενικών αναφορών η εικαστικός-σκηνοθέτιδα Έφη Μπίρμπα μαζί με τους Άρη Σερβετάλη, Δρόσο Σκώτη, Γιώργο Συμεωνίδη, Συμεών Τσακίρη και Κωνσταντίνο Καρβουνιάρη συστήνουν μια σπουδή στο έργο του Ντοστογιέφσκι Σωσίας (1846) από 21 Νοεμβρίου στο Θέατρο Ροές σε παραγωγή της ngb group.

Σκηνοθεσία: Έφη Μπίρμπα, Ερμηνευτές: Άρης Σερβετάλης, Δρόσος Σκώτης, Γιώργος Συμεωνίδης, Συμεών Τσακίρης, Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης

Ιάκχου 16, Γκάζι, Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Tετάρτη 21.00, Πέμπτη 21.00, Παρασκευή 21.00, Σάββατο 21.00, Κυριακή 20.00 Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό:17 ευρώ, Φοιτητικό, Ανέργων, Πολυτέκνων:12 ευρώ

6/12: Η Μελωδία της Ευτυχίας στο Θέατρο Παλλάς

Ένα από τα πιο αγαπημένα μιούζικαλ όλων των εποχών "Η Μελωδία της Ευτυχίας", θα βρει στέγη στο Παλλάς τη φετινή εορταστική περίοδο από τις 6 Δεκεμβρίου, σε σκηνοθεσία Θέμιδος Μαρσέλλου. Πρόκειται για την περίφημη (αληθινή) ιστορία της οικογένειας Φον Τραπ που έγινε μιούζικαλ και στη συνέχεια ταινία (1965) με την Τζούλι Άντριους και τον Κρίστοφερ Πλάμερ - ταινία που απέσπασε 5 Όσκαρ και έκανε ένα από τα μεγαλύτερα ρεκόρ εισπράξεων στα ταμεία.

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Θέμιδα Μαρσέλλου

Ερμηνεύουν: Νάντια Κοντογεώργη, Άκης Σακελλαρίου, Ζέτα Δούκα, Αργύρης Αγγέλου, Μαρία Γράμψα, Ιάσονας Μανδηλάς, Άννα Φιλιππάκη

Βουκουρεστίου 5, 2111000365, Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 19.00, Σάββατο: 17.00 και 20.30, Κυριακή: 18.30, Τιμές εισιτηρίων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11€ - 35€ ενήλικες / 9€ - 28 € παιδιά, Σάββατο, Κυριακή: 13 - 40€ ενήλικες / 10 - 32 € παιδιά

Πηγή:www.monopoli.gr

ΕΚΘΕΣΗ

A Cab, Αθηναϊκό Συμπόσιο

H Kunsthalle Athena φιλοξενεί την έκθεση με τίτλο A Cab σε επιμέλεια του Valentinas Klimašauskas. Γεννημένος μετά την εκτόξευση του Voyager 1 από τη γη, ο Valentinas Klimašauskas είναι γράμματα-χαρακτήρες, αλλά επίσης επιμελητής και συγγραφέας, με ενδιαφέρον στις κερδοσκοπικές οικονομίες της γλώσσας και την άνιση κατανομή του μέλλοντος. Το πρόσφατο βιβλίο του B and/or an Exhibition Guide In Search of Its Exhibition, από τις εκδόσεις Torpedo Press του Όσλο, περιέχει γραπτές εκθέσεις που αιωρούνταν στο χρόνο και το χώρο, με και μέσα σε ένα αστείο, στο μυαλό κάποιου, στο Voyager 1, στο σπήλαιο Σωβέ ή μέσα στο μυθιστόρημα 2666 του Ρομπέρτο Μπολάνιο.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Ανδρέας Αγγελιδάκης, Nick Bastis, Liudvikas Buklys, Antanas Gerlikas, Morten Norbye Halvorsen, Στέφανος Καμάρης, Laura Kaminskaitė, Mikko Kuorinki, Θάνος Κυριακίδης, Lupo, Ieva Misevičiūtė, Elena Narbutaitė, Robertas Narkus, Carl Palm, Νατάσσα Παπαδοπούλου, Zoë Paul, Άγγελος Πλέσσας, Michael Portnoy, Dexter Sinister, Ola Vasiljeva.

Διάρκεια: 4 – 13 Δεκεμβρίου 2014

Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη – Παρασκευή, 17:00 - 20:00, Σάββατο 12:00 - 15:00, Kunsthalle Athena, Κεραμεικού 28, Κεραμεικός - Μεταξουργείο, Αθήνα

ΒΙΒΛΙΟ

Ο μεταξοσκώληκας, Robert Galbraith, Εκδόσεις Ψυχογιός

mithistorima1-1

Όταν ο συγγραφέας Όουεν Κουίν εξαφανίζεται, η σύζυγός του απευθύνεται στον ντετέκτιβ Κόρμοραν Στράικ. Στην αρχή, πιστεύει ότι απλώς έχει φύγει για λίγες μέρες μόνος του –το έχει ξανακάνει άλλωστε– και αναθέτει στον Στράικ να τον βρει και να τον φέρει πίσω.
Καθώς, όμως, ο Στράικ ερευνά την υπόθεση, αντιλαμβάνεται ότι η εξαφάνιση του Κουίν δεν είναι τόσο απλή όσο νομίζει η σύζυγός του. Ο συγγραφέας έχει μόλις ολοκληρώσει ένα μυθιστόρημα στο οποίο περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα σχεδόν όλους τους γνωστούς του. Αν εκδοθεί, το μυθιστόρημα αυτό μπορεί να καταστρέψει ζωές. Οπότε, είναι πολλοί αυτοί που θέλουν τη σιωπή του.
Όταν ο Κουίν, τελικά, βρεθεί βάναυσα δολοφονημένος κάτω από περίεργες συνθήκες, ο Στράικ θα δώσει μάχη με τον χρόνο προκειμένου να κατανοήσει τα κίνητρα ενός αδίστακτου δολοφόνου, όμοιο του οποίου δεν έχει συναντήσει ποτέ...
Ο ΜΕΤΑΞΟΣΚΩΛΗΚΑΣ, το δεύτερο βιβλίο της επιτυχημένης σειράς με πρωταγωνιστές τον Κόρμοραν Στράικ και τη δυναμική νεαρή βοηθό του Ρόμπιν Έλακοτ, είναι ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα με συνεχείς ανατροπές.