LIVE/ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Το 3ο WHAT’S UP Nights είναι γεγονός και παρουσιάζει τον Κωστή Μαραβέγια, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, σε ένα μοναδικό πάρτι, στο Fuzz Live Music Club, στο Γκάζι. Ο Κωστής Μαραβέγιας, παρέα με την μπάντα του, είναι έτοιμος να ερμηνεύσει κομμάτια από την αρχή της καριέρας του και να ανεβάσει τη διάθεσή του κοινού στα ύψη! Τη συναυλία θα ανοίξει ο Gautier, ο καλλιτέχνης που αναδείχθηκε από το Jumping Fish της COSMOTE με το τραγούδι “Home” και το 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο "Babylon".

 

Fuzz Club, Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, 210-3450817

29/11

Chinawoman: Η Chinawoman επιστρέφει στην Ελλάδα, μαζί με τη μπάντα της, για δύο συναυλίες, το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στην Αθήνα (Fuzz Live Music Club) και την Κυριακή 30 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη (Fix Factory of Sound). Η προπώληση και για τις δύο συναυλίες ξεκινάει στα 14 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 17 ευρώ, ενώ στο ταμείο η τιμή θα είναι 20 ευρώ. H Michelle Gurevich, όπως είναι το πραγματικό όνομα της Καναδής singer-songwriter, εντυπωσίασε το Ελληνικό κοινό στις πρώτες της εμφανίσεις στη χώρα μας, πριν από ενάμιση χρόνο. Νωρίτερα, έγινε ερύτερα γνωστή, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη, με μερικά πανέμορφα, άκρως συναισθηματικά τραγούδια, όπως το “Party Girl”, το “Lovers Are Strangers” και το “Russian Ballerina”.

Πηγή: Avopolis

 

Noise Figures: Οι "The Noise Figures" επιστρέφουν από την Ευρωπαϊκή τους περιοδεία στην Αθήνα, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ, με ένα μοναδικό live και την κυκλοφορία του νέου τους single "Run/When Everybody's Gone" σε βινύλιο 45 στροφών. Mαζί τους οι 12gafs, μια τετραμελής rock n' roll μπάντα από την Αθήνα, με επιρροές από την indie και τη garage σκηνή, έχουν κυκλοφορήσει διαδικτυακά αρκετές ανεξάρτητες δουλειές τους με τελευταίο, το single "Never stop on yellow lights".

 

Ώρα προσέλευσης: 20:00, Είσοδος: 5€, Oι πόρτες ανοίγουν στις 20:00 με το Create your own Converse και custom made δημιουργίες για όσους φορούν All Stars.

Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5

Πηγή:www.monopoli.gr

 

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ

28/11

Onirama @ Camora: Οι ONIRAMA επιστρέφουν στην  Αθήνα με ξεχωριστές live εμφανίσεις στον ριζικά ανακαινισμένο χώρο του Camorra (πρώην Kalhua), που στήθηκε αποκλειστικά για να φιλοξενήσει το εκρηκτικό πρόγραμμα του πιο δυναμικού συγκροτήματος.

Αμερικής 6 & Πανεπιστημίου

Δήμος Αναστασιάδης @ Σταυρός του Νότου Plus: Ο Δήμος Αναστασιάδης, ένας από τους νέους καλλιτέχνες που αναδείχθηκε μέσα από τις πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις του στον Σταυρό του Νότου, έρχεται φέτος -στα 20α γεννέθλια του Σταυρού- να μας παρουσιάσει τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας του αλλά και διασκευές από αγαπημένα τραγούδια σε πρώτη παρουσίαση.

Φραντζή & Θαρύπου, Νέος Κόσμος

 

PARTY/DJ SETS

28/11

Στα decks του O’Sauvage ανεβαίνει ο DJ KAPPANEE για ένα δυνατό house set

Μεγάλου Αλεξάνδρου 141, Γκάζι

Ο Nestoras Panagiotopoulos σπάει το "μουσικό" ρόδι στα decks του "Μπλε Παπαγάλου", αυτήν την Παρασκευή στις 21:00! Θα ακούσετε: 50's, 60's, 70's, Retro, Soul, Jazz, Funk, Rock 'n' Roll, Swing, Disco.

Λεωνίδου 31, Μεταξουργείο

29/11: Αυτό το Σάββατο στις 21:00 το Vice Versa υποδέχεται  τους Sky Valley, το Nibiru και τον dj Nikos Stratigos.

Ευρυμέδοντος 3, Γκάζι, 2103412120

Η AINO ανεβαίνει στην κονσόλα του Six D.O.G.S. για deep house και πιο ψυχεδελικές μουσικές.

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι

 

CLUBBING

Το Ακρωτήρι Dream City έκανε δυνατά την εμφάνιση του και αναβάθμισε τα standards της νυχτερινής ζωής της Αθήνας ως exclusive και upper class club restaurant. Βρίσκεται στον ανανεωμένο και εκπληκτικό χώρο του Barraonda και αποτελεί ήδη το talk of the town του φετινού χειμώνα. Η απαράμιλλη αισθητική του σε συνδυασμό με την εξυπηρέτηση πολλών αστέρων και το μοναδικό δυναμικό κοινό, το κάνουν πόλο έλξης των the most wanted ανθρώπων της πόλης κάνοντας τις βραδιές αξέχαστες.

Ο εκπληκτικός χώρος του VIP restaurant κερδίζει όλες τις εντυπώσεις ενώ το υψηλών προδιαγραφών φαγητό προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Τα πιο δυνατά μουσικά events πραγματοποιούνται από Πέμπτη μέχρι Κυριακή στο Ακρωτήρι Dream City με Djs που υπόσχονται να μας παρασύρουν σε ένα μουσικό ταξίδι με ανεβαστικά hits, με τα καλύτερα χορευτικά shows και απίστευτο θέαμα απογειώνοντας τη διασκέδαση και ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στα ύψη.

Τσόχα 43, Αμπελόκηποι, 2106444308

 

ΣΙΝΕΜΑ

27/11

Αφεντικά Για Σκότωμα 2 (Horrible Bosses 2) του Σον Άντερς

Έχοντας βαρεθεί  να δίνουν λογαριασμό σε προϊστάμενους, ο Νικ, ο Ντέιλ και ο Κούρτ αποφασίζουν να γίνουν αφεντικά των εαυτών τους, ανοίγοντας τη δική τους επιχείρηση.  Ένας επιτήδειος επενδυτής αποσύρει όμως ξαφνικά την οικονομική του υποστήριξη, αφήνοντας τους στα κρύα του λουτρού. Εξαπατημένοι, απογοητευμένοι και χωρίς νομική βοήθεια, οι τρεις επίδοξοι επιχειρηματίες σχεδιάζουν να απαγάγουν τον ενήλικο γιο του επενδυτή για να τον εκβιάσουν ώστε να ανακτήσουν  τον έλεγχο της εταιρείας τους.

Με τους: Τζέισον Μπέιτμαν, Τσάρλι Ντέι, Τζέισον Σουντέικις, Τζένιφερ Άνιστον, Τζέιμι Φοξ, Κρις Πάιν, Κέβιν Σπέισι, Κρίστοφ Γουόλτζ

 

Πρόμαχος  (Promakhos) των Κέρτε και Τζον Βόρχες

Μια ομάδα Ελλήνων δικηγόρων ξεκινούν δικαστικό αγώνα για την επιστροφή των περίφημων μνημείων. Το πρώτο βήμα γίνεται στη Βρετανία, όπου το δικαστήριο εξετάζοντας τα επιχειρήματα των μηνυτών, αποφαίνεται ότι δεν μπορεί να εκδικάσει μια υπόθεση του 19ου αιώνα εν έτει 2014. Στη συνέχεια η ομάδα καταφεύγει στο Δικαστήριο της Χάγης.

Με τους: Παντελή Κοντογιάννης, Κασσάνδρα Βογιατζή, Γιώργος Χωραφάς, Γιώργος Βογιατζής, Σπύρος Φωκάς, Giancarlo Giannini, Michel Byrne, Paul Freeman

ΘΕΑΤΡΟ

28/11

Κατερίνα του Κορτώ: Το best seller του Αυγούστου Κορτώ με τον ομώνυμο τίτλο μεταφέρεται στη σκηνή του Θεάτρου Θησείον. Η Λένα Παπαληγούρα στον πρωταγωνιστικό ρόλο και ο Λόλεκ την συνοδεύει μουσικά live επί σκηνής, ενώ στην παράσταση συμμετέχει και ο Γιώργος Νανούρης, ο οποίος έχει διασκευάσει και σκηνοθετήσει το έργο.

Θησείον – Ένα θέατρο για τις τέχνες , Τουρναβίτου 7, Ημέρες και ώρες Παραστάσεων: Δευτέρα 21.00, Παρασκευή 23.45 (μεταμεσονύκτια), Τηλεφωνική αγορά: 2107234567, Τιμές Εισητηρίων: Κανονικό 12€, Φοιτητικό, άνω των 65, ανέργων 10€ , Διάρκεια: 70 λεπτά

Πηγή:www.monopoli.gr

 

29/11

Circus Explosiva: Υποδεχτείτε τη Γυναίκα-φίδι, το Παραδείσιο πουλί, τον Mr Juggler, το Μεφιστοφίλιο, τη Mrs Fragile, τον Βang Jay, τον Sir Yes, την εναέρια Εκάτη, τον Niri, την Nelfi και τον Pierrot σε μια φαντασμαγορική παράσταση που θα κόψει την ανάσα. Η Nefelopetra μετά από μια επιτυχημένη σειρά παραστάσεων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, επιστρέφει με το ''Circus Explosiva –The return”. Δέκα performers -μουσικοί, τραγουδιστές, χορευτές, ακροβάτες - υπόσχονται να γοητεύσουν και να ξαφνιάσουν με το πάθος, την ενέργεια, την εκφραστικότητα και τα επικίνδυνα ακροβατικά τους το κοινό. Η παράσταση “Circus Explosiva” είναι εμπνευσμένη από το τσίρκο με επιρροές από το Big Fish του Τim Burton και το βιβλίο του Shel Silverstein "Where the Sidewalk Ends".

El Convento Del Arte, Βιργινίας Μπενάκη 7 – Μεταξουργείο, 210 – 5200602, Κάθε Σάββατο στις 22:00

 

Οι Ηλίθιοι του Νιλ Σάιμον: Από το Σάββατο 29 Νοεμβρίου, «Οι Ηλίθιοι», ένα από τα πιο δημοφιλή θεατρικά έργα του Νιλ Σάιμον, παρουσιάζεται στην παιδική - εφηβική σκηνή του θεάτρου Αλίκη, σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη και με τους Νίκο Κουρή, Τζένη Θεωνά, Θοδωρή Κατσαφάδο, Ορφέα Παπαδόπουλο και Ελένη Ουζουνίδου στους κεντρικούς ρόλους.

Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης

Πρωταγωνιστούν:

Νίκος Κουρής, Τζένη Θεωνά, Θοδωρής Κατσαφάδος, Ελένη Ουζουνίδου, Ορφέας Παπαδόπουλος, Δημήτρης Δεγαϊτης, Βαγγέλης Ρωμνιός, Ηλίας Λάτσης, Χρύσα Κλούβα, Θανάσης Γιαννακόπουλος

Θέατρο Αλίκη, Αμερικής 4, Κέντρο, 2103210021, Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Σάββατο 14:30, Κυριακή: 11:30, 15:00Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12 €

Πηγή:www.monopoli.gr

 

ΦΑΓΗΤΟ

Το ΡΙΦΙΦΙ, ένα από τα πιο ξεχωριστά εστιατόρια στην πολυσύχναστη γειτονιά των Εξαρχείων, ανανεώνει το γευστικό προφίλ του και μας συστήνει το νέο menu του Chef Στέλιου Αποστόλου. Σαλάτες, ορεκτικά, φρέσκα ζυμαρικά , κυρίως πιάτα, στη σχάρα, θαλασσινές γεύσεις και επιδόρπια…Απ΄όλα έχε η κουζίνα του. Φυσικά, δεν λείπουν οι καθημερινές διαφορετικές επιλογές σε πιάτα ημέρας, ανάλογα με τα εποχιακά υλικά. Κατά τη χειμερινή σεζόν, προσφέρονται όσπρια, σούπες, μαγειρευτά, καθώς και φρέσκα ψάρια ανοιχτής θαλάσσης.

Εμμανουήλ Μπενάκη 69Α & Βαλτετσίου, Εξάρχεια, 210 330 0237, Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, από τη 1 το μεσημέρι έως τη 1 το βράδυ, εκτός Κυριακής & Δευτέρας, όπου η κουζίνα κλείνει στις 22:30

 

ΛΟΥΚΟΥΜΕΛΟ: Νέα άφιξη στην πόλη, το νέο hot spot για λουκουμάδες στη Σκουφά. Εκτός από γλυκούς έχει και αλμυρούς, αλλά έχει την τρομερή πατέντα να γεμίζει τους λουκουμάδες. Με μέλι, με παγωτό, με κιμά, με τυρί...Γεύσεις για όλους τους ουρανισκούς.

Σκουφά 37, Κολωνάκι, 211 0125330-1

 

ΠΟΤΟ

ALiarman: Τα πιο δυνατά cocktails της πόλης παίζουν εδώ. Μια φιλοσοφία που ξεκίνησε με τον Στράτο Στεριανό πίσω από τι μπάρα πριν από μια 5ετία και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Πολύ τίμιο στο combo ποσότητα-τιμή στις μπίρες. Και εν γένει τιμές πολύ καλές και μουσικές soul, funk, jazz, pop rock, swing για να χορέψετε. Έχει και γκουρμέ φαγητό, αλλά Παρασκευές και Σάββατα πάτε οπωσδήποτε για ποτό.

Σωφρονίου 2, Γκάζι, 21 0342 6322

 

Saint Solange: Δεν έχει συμπληρώσει ούτε δέκα μέρες και ακούγεται παντού. Τις Παρασκευές έχει και Electro Sexual Fridays πάρτι. Το μπαρ του Ντένις Παπαγεωργίου που έχει και το Rakkan προσφέρει και μια μεγάλη ποικιλία από ποτά.

Ερμού 152, Θησείο, 6947370145

 

SPECIAL ΕΚΔΗΛΩΣΗ

29/11

Το Πιο Ωραίο Σάντουιτς Είναι το Μισό: Η 4η Ομάδα Ναυτοπροσκόπων Σύρου θα συμμετάσχει στην πανελλήνια δράση αλληλεγγύης του ΣΕΠ <ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟ>. Αν μένεις στο νησί, να πας! Και για να φας αλλά κυρίως να βοηθήσεις

Πλατεία Μιαούλη, Ερμούπολη, Σύρος