Θα μπορούσα να γράφω παιάνες για την Αθήνα. Ακόμα και η ασχήμια της έχει κάτι το γοητευτικό. Το λες και σαδομαζοχισμό. Όμως η Αθήνα από τον Μάιο μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου είναι μία από τις ωραιότερες πόλεις παγκοσμίως. Το καλοκαίρι της είναι ο κεντρικός άξονας. Όμως το βασικότερο όλων είναι ότι τα events μεγάλου βεληνεκούς είναι απανωτά σε αυτό το 5μηνο.

Παραδοσιακά τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής επιλέγουν να επισκεφθούν τη χώρα μας σε αυτή την περίοδο. Προφανώς γιατί θέλουν κι εκείνοι να απολαύσουν την ομορφιά του ήλιου της. Κι επειδή ο χρόνος τελειώνει και έτσι όπως το πας δεν θα προλάβεις να πάρεις εισιτήριο, σου παρουσιάζω όλα τα gigs του συναυλιακού καλοκαιριού.

ROCKWAVE FESTIVAL

Το φετινό επετειακό φεστιβάλ είναι ιδιαίτερο: στα 20 του χρόνια οι διοργανωτές αποφάσισαν να καταργήσουν το καθιερωμένο 3ήμερο και δημιούργησαν 4 μέρες με απόσταση μεταξύ τους. Κάθε μέρα και κάτι μεγάλο.

30 Μαΐου-Black Keys: Τα Lonely Boys της αμερικανικής rock από το Οχάιο προκάλεσαν ένα ογκώδες κύμα ενθουσιασμού όταν μαθεύτηκε πως θα αποτελέσουν τους πρώτους του Rockwave Festival. Στο Terravibe αναμένεται να υπάρχει το αδιαχώρητο και θα είσαι τυχερή αν βρεις εισιτήρια.

20 Ιουνίου-Robbie Williams: Ένας από τους κορυφαίους καλλιτέχνες σε επίπεδο συναυλιών και ένα από τα πιο αγαπητά παιδιά της παγκόσμιας μουσικής επισκέπτεται για πρώτη του φορά την Ελλάδα και το ομολογεί και μόνος του. Let Him Entertain You Bitchezzzz!!!

Την ίδια μέρα μαζί με τον Robbie θα δούμε και την Kovacs που την είδαμε στα τέλη Απριλίου σε Principal Θεσσαλονίκης και στο Βοτανικό στην Αθήνα, οπότε η βραδιά θα είναι αποθεωτική.

4 Ιουλίου-The Prodigy/Judas Priest/Rotting Christ: Η αποθέωση του metalcore/blackmetal στην τρίτη μέρα του Rockwave. Από πού να το πιάσεις; Αν έπρεπε να σταθώ κάπου θα επέλεγα τους Rotting Christ γιατί και Έλληνες είναι και έχουν καταφέρει να πετύχουν σημαντικά πράγματα σε διεθνές επίπεδο.

21 Ιουλίου-Manu Chao: Ο τιτανομέγιστος ρέμπελος της διεθνούς μουσικής που αποτέλεσε σύμβολο του gitana rock/pop και έγινε μια κατηγορία μόνος του έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και του αξίζει μια τρομερή υποδοχή.

Μάθε τα όλα εδώ

EJEKT FESTIVAL

Από το Ejekt Festival δεν περιμένεις κάτι λιγότερο από line-up σαν το φετινό. Parov Stelar και Steve Aoki θα ξετινάξουν τα decks με τις μουσικές τους για να έρθουν οι Kadebostany να γκρουβάρουν το κοινό με τα τραγούδια τους που γνωρίζουν επιτυχία εδώ και να ξαναζήσουν την ατμόσφαιρα που βίωσαν στο Passport πριν από λίγους μήνες. Μαζί τους οι GlasVegas & Moon Duo.

PLISSKEN FESTIVAL

Mogwai, Squarepusher, The Horrors και 61 ακόμα ονόματα θα βρεθούν στο Κτήριο 56 του Ελληνικού Κόσμου, στις 5 και 6 Ιουνίου για τη πέμπτη και πιο εντυπωσιακή εκδοχή του φεστιβάλ.

http://www.plisskenfestival.gr/ell/thelab/2015

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

24 Ιουνίου-Asaf Avidan: Ένας πολυσχιδής καλλιτέχνης με επίκεντρο τη μουσική, που πριν από ένα χρόνο και κάτι κατέλαβε τα ελληνικά ραδιόφωνα και τις playlists με τα τραγούδια One Day, Love it or Leave It & Over My Head. Κάθε χρόνο η Τεχνόπολη ετοιμάζει κάτι δυνατό και μετά τους 2Cellos πέρσι, φέτος ο Asaf θα προκαλέσει θόρυβο στο Γκάζι.

Στις 30 του μήνα μάλιστα θα έρθει εδώ και η Beth Hart, μια καλλιτέχνιδα που έχει υποψηφιότητα για Grammy και σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό της.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Ο Δήμος Βύρωνα και ο Δήμος Πετρούπολης προσφέρουν κάθε χρόνο εδώ και μια τετραετία, την ευκαιρία σε δημότες και μη να απολαύσουν σημαντικούς καλλιτέχνες. Από όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής στο Φεστιβάλ Στη Σκιά των Βράχων έχουν ετοιμάσει συναυλίες ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στις 3 Ιουνίου, ο Μίλτος Πασχαλίδης στις 5 Ιουνίου, ο Γιάννης Χαρούλης στις 8 & 9 Ιουνίου, ο ξεκάρφωτος Γιώργος Μαζωνάκης στις 12, η Νατάσα Μποφίλιου στις 15-16 Ιουνίου, η Ελεονώρα Ζουγανέλη στις 24 του μήνα και ο Σωκράτης Μάλαμας στις 29. Λογικά οι ίδιοι καλλιτέχνες θα κάνουν ένα πέρασμα από την Πετρούπολη γύρω στον Σεπτέμβρη όπως γίνεται κάθε χρόνο.

 http://vironas.gr/tag/%CE%B8%CE%AD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF-%CE%B2%CF%81%CE%AC%CF%87%CF%89%CE%BD/