Τον ακούσαμε πρώτη φορά στο Party all the time των Playmen με την Έλενα Παπαρίζου. Τον μάθαμε με το Rise up που ξεσήκωσε όλη την Ευρώπη στον περασμένο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον. Ο 20χρονος Shane, κατά κόσμον RiskyKidd, έχει πολλά να πει, να κάνει, μα κυρίως να ραπάρει!

Είσαι μισός Τζαμαϊκανός και μισός Γερμανός, γεννημένος στην Αγγλία και εδώ και μερικά χρόνια ζεις εδώ. Εγκλιματίστηκες εύκολα στην ελληνική πραγματικότητα;
Την πρώτη χρονιά, για να ‘μαι ειλικρινής, ένιωθα άβολα ακόμα και να βγω από το σπίτι γιατί δεν γνώριζα καλά τη γλώσσα και πίστευα πως δεν θα μπορώ να επικοινωνήσω καλά με τον κόσμο. Με βοήθησε όμως ότι πήγα κατευθείαν σε ελληνικό σχολείο, παρότι δεν ήξερα ούτε δύο λέξεις ελληνικά. Με τον καιρό μαθαίνω όσο καλύτερα μπορώ. Αυτό που μ' αρέσει περισσότερο στην Ελλάδα, εκτός φυσικά από την ομορφιά της, είναι ο λαός που ‘ναι πολύ πιο ζεστός από τους Άγγλους που 'χω ζήσει.

Πήγες σχολείο στην περιβόητη Γκράβα. Πως ήταν τα πράγματα εκεί;
Είναι γνωστή η εικόνα της Γκράβας. Από ‘κει και πέρα οι δάσκαλοι ήταν πάντα πολύ καλοί μαζί μου, με βοήθησαν σε αρκετά πράγματα. Έκανα και πολλούς φίλους εκεί.

Έχεις αντιμετωπίσει ρατσισμό;
Ναι και, δυστυχώς βλέπω πως ακόμα υπάρχουν στον πλανήτη κολλημένοι και ανόητοι άνθρωποι. Και στην Ελλάδα το ‘χω συναντήσει, όμως απ' την άλλη έχω γνωρίσει τόσους ανθρώπους που μ’ αγάπησαν όπως είμαι και με στηρίζουν μέχρι σήμερα. Χωρίς τον ρατσισμό ο κόσμος θα ‘ταν πολύ καλύτερος. 

Τι μουσικά ακούσματα έχεις; Μικρός ποιοι ήταν οι αγαπημένοι σου τραγουδιστές και ποιους ακούς τώρα;
Όταν ήμουν πολύ μικρός -είχα αρχίσει να παίζω ήδη από τα 7 μου κιθάρα- άκουγα πολύ Jimi Hendrix και Pink Floyd, αλλά όσο άλλαζε ο τρόπος ζωής μου κι οι παρέες μου άλλαζε και η  μουσική που με ενέπνεε. Έτσι κατέληξα στη Rap και Hip hop μουσική. Σήμερα ακούω τα πάντα, γιατί πιστεύω πως κάθε σωστός μουσικός, πρέπει να γνωρίζει κάθε πλευρά της δουλειάς του και να πηγαίνει σύμφωνα με την εποχή.


Mε τους Freaky Fortune

Πως ήταν η εμπειρία σου στην Eurovision;
Ήταν πολύ πιο δύσκολο απ' ό,τι περίμενα, όμως μου άρεσε αυτή η δυσκολία. Μου άρεσε το ότι έπρεπε να δουλέψω σκληρά για το στόχο μου. Γνώρισα πολλούς καλούς ανθρώπους -ειδικά οι Freaky  Fortune κι ο δάσκαλος του τραμπολίνου που εμφανίστηκε μαζί μας στη σκηνή, ο Αρθούρος Γερεμιάν-, έχουν γίνει σαν αδέρφια μου, μαζί, φυσικά με την υπόλοιπη ομάδα. Η Panik records ήταν πάντα δίπλα μας, αλλά και ο κόσμος, και οι Έλληνες κυρίως από το εξωτερικό.  Γι’ αυτό δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την εμπειρία που με κάνει να συνεχίζω με πιο δύναμη για τα επόμενα σχέδιά μου.

Ετοιμάζεις κάτι καινούριο;
Ναι, αν και δεν μου αρέσει να μιλάω για τις δουλειές μου πριν τις κάνω, τον χειμώνα ετοιμάζω το άλμπουμ μου με τίτλο  I am Risky (Produced by Tzio Melody). Στα σχέδιά μου έχω και πολλά live σε Αθήνα και επαρχία.

Τα νεαρά κορίτσια έχουν τρέλα μαζί σου. Πως αισθάνεσαι;
Αγαπώ πολύ όσους με στηρίζουν στη καριέρα μου και με βοηθάνε στο δρόμο που ‘χω ακολουθήσει. Από ‘κει και πέρα πιστεύω να συνεχίσουν να με στηρίζουν, για τους σωστούς όμως λόγους στα καινούργια μου βήματα.

You only live once. Συμφωνείς;
My name is Riskykidd. (γέλια) Τ' όνομά μου το φωνάζει το Yolo. Noμίζω τα λέει όλα.

Έχεις πάρει ποτέ κάποια ριψοκίνδυνη απόφαση;
Ναι, γι' αυτό άλλωστε άρχισαν νωρίς στη ζωή μου να με φωνάζουν Risky. Πάντα μου άρεσε να είμαι ο risk taker της παρέας με τον κολλητό μου τότε. Γι’ αυτό μέχρι και σήμερα έχει μείνει σαν ψευδώνυμο μου.

Ταλέντο ή σκληρή δουλειά;
Πάντα παίζει μεγάλο ρόλο το ταλέντο, γιατί ο κόσμος καταλαβαίνει τι είναι ωραίο και τι όχι. Αλλά αν το δεις σαν επάγγελμα, πρέπει να συνδυάσεις και τα δυο ακόμα κι όταν όλα φαίνονται αρνητικά, αν θες να πετύχεις.

Αφιέρωσε στα κορίτσια του yolo κάποιους στίχους σου.
I ’m so far away just like a radio, but I will never let you go...