Από τα λίγα fashion blogs που κοιτάω καθημερινά και ακολουθώ πιστά τόσο στο facebook όσο και στο Instagram. Η Δούκισσα μας, ή αλλιώς Αγγελική Τάγαρη, σπούδασε παιδαγωγικά αλλά εργάστηκε για 10 χρόνια στο χώρο της διαφήμισης. Κάπου εκεί ήρθε η ώρα της να γίνει «Δούκισσα με τη βούλα», καθώς αποφάσισε να αφοσιωθεί στο Δούκα της καρδιάς της. Λίγο αργότερα, δημιουργεί το blog της και το υπηρετεί με την ίδια ακριβώς συνέπεια. Μας μιλάει, λοιπόν, γι’ αυτό – που το αποκαλεί «τον προσωπικό της παράδεισο» - τη σχέση της με τη μόδα και μας δίνει στιλιστικές συμβουλές.

Πώς προέκυψε το blog σου «Barefoot Duchess»;

Ξεκίνησε ως χόμπι αλλά εδώ και ένα χρόνο περίπου δεν περνάει μέρα που να μην ασχοληθώ, δεν μπορώ χωρίς αυτό. Έχει γίνει πλέον η δουλειά μου, η καθημερινότητά μου. Όσο για το όνομα πώς προέκυψε, Duchess από το επίθετο του συζύγου μου (Δούκας) και Barefoot γιατί ποτέ μα ποτέ δεν έχω αρκετά παπούτσια... Αυτή τη στιγμή έχω πάνω από 100 ζευγάρια και μάλλον πρέπει να αρχίσω να τα πουλάω γιατί σε λίγο θα κοιμόμαστε στο μπαλκόνι!

Συνάντησες κάποιες δυσκολίες έστω στο ξεκίνημα σου; Αν ναι, τι είδους μπορεί να ήταν;

Οι δυσκολίες που συνάντησα στην αρχή αφορούσαν κυρίως το στήσιμο του blog: δηλαδή να διαλέξω πλατφόρμα, template, layout, να βρω ένα καλό εικαστικό και φυσικά ένα πιασάρικο όνομα που θα μου ταιριάζει. Ευτυχώς, στο στήσιμο και στο εικαστικό με βοήθησε ο αδερφός μου, ο οποίος είχε στήσει και το δικό του blog. Στην πορεία όμως έμαθα πολλά πράγματα να τα κάνω μόνη μου, διαβάζοντας πολλά άρθρα online και βλέποντας άπειρα video με tutorials στο YouTube. Το όνομα το βρήκα μόνη μου!
Επίσης, εκείνη την περίοδο καλό είναι να αποφασίσεις και τι θέλεις να πετύχεις, τι σκοπεύεις να περάσεις στους αναγνώστες σου και γιατί θέλεις να σε θυμούνται. Αν αλλάξεις γνώμη στην πορεία, δεν πειράζει, πήγαινε όπου σε πάει. Θέλει δουλειά, σκέψη και αρκετό
self-evaluation.

Πώς είναι η καθημερινότητα μιας fashion blogger;

Το blog για μένα είναι η δουλειά μου, ίσως και κάτι παραπάνω, γιατί αφιερώνω σε αυτό το μεγαλύτερο μέρος της μέρας μου (μερικές φορές και της νύχτας). Ενδεικτικά, μια τυπική μέρα ξεκινάει διαβάζοντας και απαντώντας σε email και μηνύματα στο facebook. Επειδή παρακολουθώ πολλά blogs, ελληνικά και ξένα, χρειάζομαι τουλάχιστον ένα τρίωρο καθημερινά για να κάνω catch-up. Επαγγελματικά ραντεβού και εκδηλώσεις είναι κι αυτά μέσα στο πρόγραμμα.
Επίσης, η ετοιμασία και ο προγραμματισμός ενός
post είναι αρκετά χρονοβόροι, κυρίως αν είναι outfit, και γίνεται σε πολλά στάδια, ξεκινώντας από την έμπνευση, την εύρεση των ρούχων και των αξεσουάρ, του σημείου που θα γίνει η φωτογράφιση, τον καιρό που θα κάνει εκείνη τη μέρα καθώς και ποια θα είναι η ημέρα που θα αναρτηθεί! Και όλα αυτά πολύ προσεκτικά και με μεγάλη αυστηρότητα γιατί θέλω να είναι όλα στην εντέλεια.

Αλήθεια, σε αγχώνει καθόλου το καθημερινό σου ραντεβού με τα social media;

Γιατί να με αγχώνει? Κάθε άλλο! Είναι η πιο ευχάριστη ώρα της ημέρας.

Ποιες celebrities αποτελούν για σένα πρότυπα για το στιλ και τις ενδυματολογικές επιλογές τους;

Η Rosie Huntington - Whiteley, η Olivia Palermo και η Jessica Alba είναι μακράν οι αγαπημένες μου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θαυμάζω και δεν παρακολουθώ κι άλλες, ανάμεσά τους η Keri Russell και η Miranda Kerr.

Ποια είναι τα 5 must που θα έπρεπε να έχει κάθε κορίτσι στην ντουλάπα του;

Κατά την γνώμη μου ένα κορίτσι θα πρέπει να έχει απαραιτήτως:
1. Ένα ζευγάρι μαύρες γόβες, με μέτριο ή
kitten τακούνι
2. Ένα μαύρο φόρεμα, κατά προτίμηση μίντι
3. Μια καπαρντίνα, μπεζ ή μαύρη
4. Μαύρα γυαλιά ηλίου
5. Μια τσάντα μεσαίου μεγέθους, στο χρώμα της πούδρας ή ταμπά

Γιατί τόση μαυρίλα; Γιατί το μαύρο είναι σικ, κλασικό, πάει σχεδόν με όλα και είναι αρκετά ανθεκτικό στη φθορά και το χρόνο. Σίγουρα ένα τζιν, ένα λευκό βαμβακερό πουκάμισο κι ένα ζευγάρι αθλητικά είναι επίσης must, αλλά όχι στο δικό μου top 5.

Τι κυριαρχεί στη μόδα γι’ αυτή τη σεζόν;

Σπάνια ακολουθώ τη μόδα, οπότε δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Αναλόγως με τα διαθέσιμα κομμάτια και τη διάθεσή μου, προσαρμόζω τη μόδα στο προσωπικό μου στιλ.

Ποια είναι τα λάθη που κάνει στην εμφάνιση της μια κοπέλα και πιάνει συχνότερα το μάτι σου όταν κυκλοφορείς;

Λάθος νούμερο σε ρούχα, παπούτσια, ακόμα και σουτιέν... Ναι, κορίτσια, φαίνεται κι αυτό! Βέβαια, επειδή η εποχή που διανύουμε είναι δύσκολη και δεν είναι εύκολο να διαθέτεις χρήματα για καινούργια γκαρνταρόμπα κάθε φορά που χάνεις ή παίρνεις μερικά κιλά, το πρώτο πράγμα είναι το εσώρουχο. Αν είναι σωστό, θα αναδειχτεί και το ρούχο και το σώμα σου.

Τι σημαίνει για σένα το yolo;

Κάτι που με τρομάζει και μ'ενθουσιάζει ταυτόχρονα!


Ευχαριστώ πολύ, Barefoot Duchess!
Θα τη βρεις: barefoot-duchess.blogspot.gr , 
www.facebook.com/barefootduchess , 
instagram.com/barefoot_duchess