Το νέο ταλέντο της κωμωδίας επιστρέφει στη σκηνή του Λοσάντζελε κάθε Παρασκευή με 6 ενεργειακά ποτά (απαραίτητα ώστε να μείνει εντελώς ακίνητος για 90’), κωμικά one liners και οικογενειακές ιστορίες (λίγο χειρότερες απ’ τις τηλεοπτικές).

Ένα stand up γεμάτο ανατροπές!

Είναι στ’ αλήθεια άνθρωπος ο Μιχάλης Σεβαστέρης;

Mήπως είναι απλά ένα τζογαδόρικο ρομπότ με μοναδικό σκοπό να μας κάνει όλους να τρώμε χόρτα;

Ποια είναι η τακτική επιβίωσής του στο λεωφορείο;

Άραγε, έχει μειώσει τις φορές ανά λεπτό που αναφέρει ότι είναι βίγκαν; (μπα!)

Του λένε ψέματα στις καφετέριες πως τον ξέρουν για να του αποσπάσουν την προσοχή και να του κλέψουν την τσάντα;

Ο Μιχάλης Σεβαστέρης γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου του 1994, μεγάλωσε με τη γιαγιά του και στα 23 του ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή. Ήταν τότε που κατάλαβε ότι είναι ερωτευμένος με το stand up. Έκτοτε παίζει τακτικά, ενώ παράλληλα διοργανώνει το εβδομαδιαίο Open Mic στο Foka Negra, όπου νέοι κωμικοί κάνουν τα πρώτα τους βήματα. Εκτός σκηνής, ασχολείται επαγγελματικά με το online poker. Και είναι καλός. Η άλλη μεγάλη αγάπη του είναι το σκυλί του, η Μπομπ. Δηλώνει φιλόζωος, ασχολείται με τον ακτιβισμό υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, ενώ για ένα διάστημα υπήρξε εθελοντής σε καταφύγιο ζώων στη Μούρθια της Ισπανίας.

Στο y-olo.gr μας μίλησε αποκλειστικά με αφορμή τις νέες του εμφανίσεις .

Πώς εμπνέεται κάποιος και γράφει καθημερινά «αστεία»; Απαιτεί κάποια ρουτίνα η συγγραφή αυτού του τύπου;

Ο κάθε κωμικός βρίσκει τη δική του διαδικασία και τα κουμπιά του. Εμένα μου αρέσει πολύ το γράψιμο σαν δραστηριότητα και γράφω καθημερινά για κάποιο θέμα που θα με απασχολεί εκείνη την περίοδο. Απλώνω τις σκέψεις μου στο χαρτί και πού και πού κάποια ίσως μοιάζει αστεία. Στη συνέχεια, προσπαθώ να την διαμορφώσω και να την δουλέψω.

Πότε πήρες την απόφαση να γίνεις performer στη σκηνή, και μάλιστα σε ένα τόσο απαιτητικό είδος, όπως η stand-up comedy;

Πάντα μου άρεσε το σταντ απ αλλά δεν είχα σκεφτεί να δοκιμάσω. Ίσως με έσπρωξε σε αυτό η μοναξιά ενός χωρισμού. Βέβαια μετά την πρώτη μου απόπειρα στη σκηνή που μούδιασα απ’ το άγχος, ένιωθα ακόμα πιο μόνος.

Σε χαρακτηρίζει η ψυχραιμία, η ηρεμία – θα έλεγε κανείς – και η μεθοδικότητα σε αντίθεση με το στερεότυπο ενός νευρωτικού κωμικού που επικρατεί συνήθως. Επέλεξες συνειδητά αυτή την περσόνα; Ή, είσαι φυσικό ταλέντο;

Έβλεπα τα βίντεο που έπαιζα πριν 5-6 χρόνια και ήμουν πολύ πιο ζωηρός στη σκηνή. Δε ξέρω τι έγινε μετά. Ίσως πέθανα μέσα μου απ’ τα αλλεπάλληλα βράδια που όλοι με κοίταζαν ανέκφραστα ενώ έλεγα αστεία; Ήταν το τίμημα για να χτίσω μια καλή παράσταση.

Συμπλήρωσέ μου τη φράση: «Θα ήθελα να γίνω σαν τον…»

Αυτό μου θύμισε τις περιπτώσεις που ξεμένω από ερωτήσεις στο πρώτο ραντεβού και ρωτάω “ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα;” Χμμ θα ήθελα να γίνω σαν τον Μιχάλη Σεβαστέρη όταν είχε ακόμα ψυχή. Αλλά να ξέρει ακόμα πώς να παίρνει γέλια. Ευχαριστώ για την ερώτηση. Τώα ξέρω τι θα ζητήσω αν βρω ποτέ τζίνι.



Σκέφτεσαι να αλλάξει η θεματική του βιγκανισμού ή των σχέσεων (οικογενειακών/ προσωπικών) στο μέλλον ή επιδιώκεις κάποια θέματα να βρίσκονται πάντα στις παραστάσεις σου;

Δεν επιδιώκω κάποια συγκεκριμένα θέματα, απλά γράφω τις σκέψεις μου. Οπότε με κατευθύνει το στυλό για το πού να πάω και ποιες θεματικές να πιάσω ανάλογα με το πως είναι η ζωή μου και η ψυχική μου κατάσταση εκείνη την περίοδο.

Υπάρχει κάποια σκηνή από την πραγματική ζωή που σου φαίνεται ότι ταιριάζει περισσότερο με «μαύρη κωμωδία»;

Από τη δική μου ζωή τα περισσότερα θα ήταν μαύρη κωμωδία. Όπως και στις ζωές των περισσότερων κωμικών. Γενικά δε βλέπεις πολλά άτομα να κυνηγάνε το σταντ απ  και ταυτόχρονα όλα να πήγαν καλά στη ζωή τους. Όσο χειρότερα τόσο καλύτερα. Ο Μπάτμαν π.χ. θα ήταν ο καλύτερος κωμικός έβερ, αλλά χαραμίζεται.

Μιχάλης Σεβαστέρης, 10 χρόνια μετά: πού θα ήθελες να έχεις βρεθεί; Σκηνές στο εξωτερικό; Κάποιο show στην ελληνική τηλεόραση; Πού έχεις τοποθετήσει τον πήχη;

Το μόνο που ελπίζω είναι να αγαπάω τόσο πολύ το σταντ απ όσο και τώρα! Όσο αγαπάς κάτι και το δουλεύεις, έρχονται και τα υπόλοιπα από μόνα τους. Οκ, εκτός αν αγαπάς και δουλεύεις κάτι πολύ περίεργο. Εκεί θα σου δανείσω και εσένα το τζίνι μου.

 

Είμαι (ακόμα) vegan -Μιχάλης Σεβαστέρης

 

Έναρξη: Παρασκευή 20 Οκτωβρίου

Opening Act: Τάσος Αντωνίου

Πού: Λοσάντζελε Comedy Club, Κορυζή 4, Αθήνα 117 43, τηλ.: 210 9215740

Πότε: Κάθε Παρασκευή στις 21:00

Εισιτήριο: 10 €

Κρατήσεις εισιτηρίων: more.com & στο τηλέφωνο 210 9215740

Διάρκεια: 90’

Προπώληση: https://t.ly/Ft8os