Για να δεις δουλειά στο σώμα σου μετά τη γυμναστική, οφείλεις να είσαι πολύ προσεκτική στο τι θα φας μετά την προπόνηση, είτε γίνεται στο γυμναστήριο, είτε απλά πας και τρέχεις στο γήπεδο της γειτονιάς σου.

Θέλεις ωραίες γυμνασμένες γάμπες; Κάνε αυτές τις 4 ασκήσεις!

Όσο ιδρώτα και να χύσεις, εάν τρως τα παρακάτω –ειδικά σε μεγάλη ποσότητα-, καπάκι από τη γυμναστική, τότε –πίστεψέ με- δεν θα δεις κανένα εμφανές αποτέλεσμα:

1. Αναψυκτικά 


Τι κι αν έχεις κάνει μια ώρα step για να σου ελαττωθεί η κυτταρίτιδα; Εάν, με το που τελειώσεις, πιεις ένα λίτρο αναψυκτικό, ετοιμάσου να μη δεις κανένα αποτέλεσμα στα πόδια σου. Με πολλή ζάχαρη τα περισσότερα, τα αναψυκτικά προκαλούν διαστολή, φούσκωμα και δημιουργούν κυτταρίτιδα. Επίσης, μετά από μια έντονη προπόνηση, το σώμα σου χρειάζεται νερό, οπότε καλύτερα είναι να τον ενυδατώσεις και όχι να τον φορτώσεις με θερμίδες και ζάχαρη!

2. Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες


Υδατάνθρακας και μάλιστα επεξεργασμένος, μετά από προπόνηση; Μείνε μακριά από το άσπρο αλεύρι επειδή αφομοιώνεται πολύ γρήγορα, προκαλώντας απότομες αυξήσεις τόσο στην ινσουλίνη όσο και στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτή η αύξηση των επιπέδων ινσουλίνης στο σώμα μας μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση της αποθήκευση λίπους.

Δες εδώ τις 10 δικαιολογίες που βρίσκουμε για να το ρίξουμε στο φαΐ!

3. Αλάτι


Πατατάκια, ξηροί καρποί και τα λοιπά και τα λοιπά. Η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση υγρών. Είσαι που είσαι αφυδατωμένη λόγω προπόνησης, θα αφυδατώσεις κι άλλο τον οργανισμό σου, εάν κατακρατηθούν κι άλλα υγρά στον οργανισμό σου. Προσπάθησε να καταναλώνεις λιγότερο από 2000 mg νάτριο ανά ημέρα.

Τσέκαρε εδώ τις 10 μαγικές τροφές που «λιώνουν» το λίπος και θα «στεγνώσεις» φουλ

4. Χυμοί


Πρόσεξε: Δεν εννοώ να πάρεις δυο πορτοκάλια και να τα στύψεις. Αυτό ναι! Επιβάλλεται μη σου πω! Εννοώ να αποφεύγεις αυτούς τους χυμούς που είναι μέσα στα συντηρητικά και έχουν φουλ κρυμμένη ζάχαρη. Συνήθως, ένας τέτοιος χυμός φρούτων περιέχει 350 θερμίδες και 30 γραμμάρια ζάχαρη!

Δες εδώ 6 λόγους για να γραφτείς το χειμώνα στο γυμναστήριο.

5. Σοκολάτα


Σοκολάτα, γλυκά, ντόνατς, ό,τι περιέχει πολλή ζάχαρη και πολλά λιπαρά δηλαδή,  Όσο ωραία και να είναι, αποτελούν διατροφικές βόμβες, πλούσιες σε τρανς λιπαρά, ζάχαρη και επεξεργασμένο αλεύρι. Αν είναι να τα καταναλώσεις, σίγουρα μην προτιμήσεις μετά το γυμναστήριο! Τσάμπα ο κόπος!

Δες εδώ τις 5 πιο νέες τάσεις γυμναστικής αυτή τη σεζόν! (Ξέχασε το αερόμπικ, ας πούμε...)