Οι περισσότερες γυναίκες, επειδή μας πιάνει μια μανία λίγο πριν το καλοκαίρι να βγούμε θεές στην παραλία, κάνουμε το λάθος και ξεκινάμε το γυμναστήριο Μάιο-Ιούνιο. Μέγα λάθος!

Η καλύτερη εποχή για να γραφτείς στο γυμναστήριο είναι το φθινόπωρο ή το χειμώνα και να γιατί:

1.    Έχει λιγότερο κόσμο


Το καλοκαίρι –όχι τον Αύγουστο, τους προηγούμενους μήνες- επικρατεί ένας μικρός χαμούλης στα γυμναστήρια. Γράφονται συνεχώς νέοι συνδρομητές ενόψει καλοκαιριού, με αποτέλεσμα να κάνεις πολύ περισσότερη ώρα, να βαριέσαι να περιμένεις να τελειώσει κάποιος από το διάδρομο, να μυρίζει άσχημα ο χώρος και, γενικότερα, να γίνεται χειρότερη δουλειά. Το χειμώνα από την άλλη, μένουνε «οι λίγοι και οι καλοί».

Ξεκίνα αυτά τα σπορ και κάψε λίπος γρήγορα!

2.    Είναι πιο φθηνά


Πολλά είναι τα γυμναστήρια που βγάζουν εκπληκτικές προσφορές το φθινόπωρο και το χειμώνα, κι αυτό γιατί δεν έχουν πολύ κόσμο και προσπαθούν να προσελκύσουν συνδρομητές!

Τι να φας πριν τη γυμναστική για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα!

3.    Δεν έχεις το άγχος του καλοκαιριού


Και άρα δεν τα παρατάς εύκολα. Όταν έχεις μόνο ένα μήνα για παράδειγμα να αδυνατίσεις και να φτιάξεις κορμάρα, είναι λογικό να σε πιάνει άγχος και να τα παρατάς, γιατί λες πως δεν θα καταφέρεις ποτέ! Ενώ εάν έχεις μπροστά σου μία ολόκληρη σεζόν, τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα!

Γυμναστήριο: 5 τρόποι για να ξεγελάσεις τον εαυτό σου και να πας...

4.    Δεν βρίσκεις τη δικαιολογία του καύσωνα

Για να μην πας εννοώ. Βέβαια, μπορείς να βρεις τη δικαιολογία του «έχει πολύ κρύο που να τρέχω τώρα» ή το «βρέχει μωρέ, άσε καλύτερα». Όπως και να έχει, η γυμναστική με καύσωνα δεν πολυπαλεύεται. Το χειμώνα η γυμναστική είναι πιο απολαυστική!

5.    Δεν παχαίνεις

Το χειμώνα πάντα παίρνουμε λίγα κιλάκια. Με το να πηγαίνεις τακτικά στο γυμναστήριο, θα διατηρήσεις το βάρος σου και το πιο πιθανόν είναι να αδυνατίσεις κιόλας, εάν κάνεις μια ισορροπημένη διατροφή.

Δες εδώ 10 δικαιολογίες που βρίσκουμε για να το ρίξουμε στο φαΐ!

6.    Τρως χωρίς τύψεις Χριστούγεννα, Πάσχα κτλ.


Βασικό! Τρώμε με τύψεις το καλοκαίρι τα παγωτά και τις πατάτες τις τηγανητές στην ταβέρνα, μην έχουμε τύψεις και στα τραπέζια των Χριστουγέννων!

Τι να φας πριν κοιμηθείς για να χάσεις - με μαγικό τρόπο- κιλά!