Είτε πριν τα φτιάξετε, είτε στην πορεία της σχέσης σας, θα μάθεις κάτι μικρό για την πρώην του - δεν μπορεί να σου ξεφύγει. Ίσως να την ξέρεις προσωπικά ή να την stalkάρεις τόσο πολύ στα social media που να νιώθεις σαν να το ξέρεις από μικρό αυτό το κορίτσι. Είναι δυνατόν να μη νιώθεις ένα (κιλό) τσικ ζήλιας και φθόνου γι΄αυτή που κάποτε είχε τη θέση σου στην καρδιά του; Θα σου απαντήσω εγώ, ΟΧΙ. Πολλές φορές έχω ευχηθεί να υπήρχε ένα απομονωμένο νησί που να στέλνουμε όλες τις πρώην των νυν και των πρώην και όλων των αγοριών που θελήσαμε ποτέ. Όσο ψύχραιμη και να είσαι ή και όσο υστερική (ναι για μένα λέω), το κεφάλαιο πρώην θα σε αγγίξει σε κάποια φάση της σχέσης κατά 99,9%. Θες όταν ξεκινάς να τον γνωρίζεις  και κοιτώντας φωτογραφίες του online, ΤΣΟΥΠ πέφτεις πάνω σ' αυτή που τον φιλάει με πάθος ή στην πορεία, όταν θα την πετύχετε στο δρόμο τυχαία ή όταν μετά λύπης θα βρεις ένα ξεχασμένο σουτιέν της στο σπίτι του; Θάνατος στις πρώην! - ωχ, συγγνώμη άλλο ήθελα να πω ... σταμάτα να ζηλεύεις την πρώην του ντε!

Κοίτα να δεις που ξέχασα το βασικότερο όλων, αυτή την ($@&%$@) πρώην εσύ θα τη βλέπεις σαν επίγεια θεά, ενώ οι φίλες σου με το που τις την δείξεις συμφωνούν όλες μ' ένα στόμα, μια φωνή ότι δεν πιάνει μία μπροστά σου. Αν δεν το ζήσεις κι αυτό, δεν ξέρεις τί χάνεις. Τί πρέπει όμως να σκεφτείς ώστε να μην πάρεις κατάκαρδα το θέμα της πρώην;

1. Αυτός είναι μαζί σου τώρα και όχι μαζί της. Αν ήθελε να είναι μαζί της, δε θα ήταν μωρέ; Ό,τι ιστορία και να έχουν, όσο μεγάλη και να  ήταν η αγάπη τους, τελείωσε και να ταν κι άλλη. Αυτός προχώρησε προφανώς, μπορεί το ίδιο κι αυτή. Καλά τί σου λέω και σένα, φυσικά και θα ξέρεις αν προχώρησε ή όχι, θα έχεις κάνει την έρευνα σου.

23 Times Rachel From “Friends” Perfectly Summarized What It's Like To Be In Your Twenties

2. Λογικά ... ούτε που την νοιάζεις. Σαν καλή πρώην θα σας stalkάρει κι εκείνη, γιατί αν δεν σε μισήσει και λίγο η πρώην του, κάτι δεν κάνεις καλά κι εσύ. Άντε να χαζέψει 1-2 φορές τις φωτογραφίες σας, άντε να σας σχολιάσει στις φίλες της, ε τί άλλο να κάνει πια; Έχει και δουλειές.

3. Όλοι έχουν παρελθόν. Κι εσύ έχεις πρώην, κι αυτός έχει, κι ο πρώην σου είχε και όλοι θα έχουν. Τί ήθελες δηλαδή να βρεις; Κάποιον που δεν είχε ιδέα από κοπέλες και σχέσεις; Τουλάχιστον κάτι θα έμαθε από την προηγούμενη σχέση του, έγινε καλύτερος (ή οτιδήποτε) για να τον χαίρεσαι εσύ. Ξεμάλλιασμα στις πρώην είπα; Δεν είπα!

4. Κουράζεις εσένα και τους γύρω σου. Κουράζεις αυτόν με το να τον ρωτάς γι' αυτή (να την ξεχάσει θέλουμε, όχι να τη θυμάται κάθε μέρα) και τις φίλες σου με το να τις βάζεις να την stalkάρουν από 10 μεριές. Πολλή αξία της δίνεις θαρρώ. Όσο το σκέφτεσαι, τόσο περισσότερο τρελαίνεσαι. Ακόμη κι αν σου έρθει στο μυαλό, τουλάχιστον μην ασχολείσαι με το να κοιτάς τί κάνει στα social media, νομίζεις ότι αυτή σε σκέφτεσαι καθημερινά; Δε νομίζω, σιγά μη χαλάει τη ζαχαρένια της.

5. Θα επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σου. Όχι ρε φίλε, δε θα της κάνεις τη χάρη να χαλάς τη σχέση σου γι' αυτή. Το θέμα είναι να είστε καλά μεταξύ σας, να περνάτε όμορφα και να μην έχετε το φάντασμα της πρώην όπου σταθείτε κι όπου βρεθείτε. Αν μιλάει διαρκώς γι' αυτή, ξεμάλλιασμα και σ' αυτόν. Εσύ δεν έχεις καμία δουλειά να την αναφέρεις. Αρνητική ενέργεια στη σχέση, τη θέλουμε; Δεν τη θέλουμε!

6. Να θυμάσαι το γνωστό και πολύ σοφό ''Keep your friends close and your enemies closer''. Περνάς τόσο χρόνο με το να μισείς κάποιον που καλά - καλά δεν ξέρεις. Κι αν είναι μια γαμάτη προσωπικότητα; Κι αν τα φέρει έτσι η ζωή και βρεθείτε στην ίδια σχολή ή στην ίδια δουλειά ή στην ίδια πολυκατοικία; Μην το γελάς, η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια. Κι από μια τέτοια σχέση μίσους, εγώ κέρδισα μια πολύ καλή φίλη.