Tο TEDxAthens 2024 μας υποδέχεται στις 5 Οκτωβρίου, στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, Πειραιώς 260, για να μας ταξιδέψει σε ένα “X Machina” σύμπαν, φτιαγμένο από μοναδικούς ομιλητές και συζητήσεις πάνελ, μεταξύ άλλων. .

Ποιοι θα βρεθούν στην Κεντρική Σκηνή;

Κεντρική σκηνή – The Talks 

Ο Patrick Tatopoulos, σκηνοθέτης, σκηνογράφος και σχεδιαστής οπτικών εφέ, έχει διαμορφώσει την αισθητική πολλών κινηματογραφικών παραγωγών, όπως το “Independence Day”, “Total Recall”, “Godzilla” και “Batman Vs Superman”. Η ομιλία του, υπόσχεται να φέρει αέρα Hollywood στην Αθήνα.

Λατρεύεις τις ταινίες κατασκοπικού περιεχομένου; Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις, την Evy Poumpouras, πρώην πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, δημοσιογράφου (Former U.S. Secret Service Agent & Multi-media Journalist) και επίκουρη Καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο City της Νέας Υόρκης όπου διδάσκει ποινική δικαιοσύνη και εγκληματολογία. Η ομιλία της είναι βέβαιο πως θα μείνει αξέχαστη.

Ο John Tasioulas, καθηγητής Ηθικής και Νομικής Φιλοσοφίας και ιδρυτικός διευθυντής του Ινστιτούτου Ηθικής στην Τεχνητή Νοημοσύνη, στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, θα αναλύσει τις ηθικές διαστάσεις της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης, θέτοντας τα θεμέλια για το Μέλλον της Επιστήμης και της Τεχνολογίας..

Ο Δημήτρης Γκιζόπουλος, διακεκριμένος για το ερευνητικό του έργο, καθηγητής Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών στο ΕΚΠΑ, έρχεται για να μοιραστεί διδάγματα, ιδέες και συμπεράσματα από την εξερεύνηση της «μαύρης τρύπας» των υπολογιστών.

Ο Roger Michel, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ψηφιακής Αρχαιολογίας (IDA), υπόσχεται να αποκαλύψει περισσότερα για τις πρωτοποριακές  μεθόδους που αξιοποιούν καινοτόμες τεχνολογίες απεικόνισης και κατασκευής, για  τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σε έναν κόσμο που τεχνολογία και επιχειρηματικότητα είναι έννοιες αλληλένδετες, ο Andrew Winston, #3 στη λίστα Thinkers 50, φτάνει στην Κεντρική σκηνή για να  μας μιλήσει για στρατηγική και να μας κάνει να προβληματιστούμε για όσα γνωρίζουμε για τις επιχειρήσεις ως σήμερα.

Η Dr. Antonia Pontiki, ως Διδάσκουσα και Αναπληρώτρια Διευθύντρια του MSc Clinical Sciences στο King’s College London, πρωτοπορεί στην έρευνα της 3D εκτύπωσης για χειρουργικές εφαρμογές, αναπτύσσοντας καινοτόμες μεθόδους. Καθόλου τυχαία, έχει κερδίσει τη θέση της στη λίστα Forbes 30 under 30.

Η Dr. Maria Neira, Διευθύντρια του Τμήματος Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Υγείας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Στην κεντρική σκηνή του TEDxAthens θα μοιραστεί πως επηρεάζει η κλιματική αλλαγή την υγεία. Να είσαι εκεί! Η Miyoko Schinner, βραβευμένη σεφ, συγγραφέας και επιχειρηματίας, γνωστή για την ίδρυση της Miyoko’s Creamery, έχει αναγνωριστεί από σημαντικά μέσα ενημέρωσης ως πολιτιστικό είδωλο και καινοτόμος της γαστρονομίας.. Στο TEDxAthens, έρχεται για να εμπνεύσει τους ανθρώπους να βρουν χαρά και ευθύνη στη συμμετοχή τους σε ένα καλύτερο διατροφικό σύστημα.

Στην κεντρική σκηνή υποδεχόμαστε και την Muzoon Almellehan, Η Σύρια πρόσφυγας και ακτιβίστρια θα μας μεταφέρει με την ιστορία της στην αναγκαστική της έξοδο από τη Συρία το 2013 και μέχρι την αγωνιστική της δράση για τα δικαιώματα των παιδιών στην εκπαίδευση. Ως πρώτη πρόσφυγας Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNICEF, η φωνή της για την εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης είναι ισχυρή και αυθεντική.

Ο Dimitris Papanikolaou, πρώην επαγγελματίας αθλητής του μπάσκετ, που πλέον αφιερώνει τη ζωή του στον αγώνα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό θα είναι στην κεντρική σκηνή του TEDxAthens. Ετοιμάσου να μάθεις πως αυτή η “αόρατη αναπηρία” επηρέασε τη ζωή του.

Εναλλακτική σκηνή – The Panel Discussions

Για όσους γνωρίζουν την TEDxAthens εμπειρία, γνωρίζουν και πως ανυπομονούμε,  πέρα από εξαιρετικές ομιλίες στην Κεντρική σκηνή, και να απολαύσουμε μοναδικά Πάνελ Συζητήσεων στην Εναλλακτική!

Στο πάνελ με τίτλο “Child Development & Gender-based Violence” θα αναρωτηθούμε πώς μπορούμε να εξαλείψουμε τα στερεότυπα και τις συμπεριφορές που οδηγούν στην έμφυλη βία, από μικρή, κιόλας, αναπτυξιακή ηλικία και πώς η «ενσυναίσθηση», ο «σεβασμός» και η «υγιής επικοινωνία» μπορούν να δημιουργήσουν ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον για τις επόμενες γενιές.

Το 2025 η Gen Z θα αποτελεί περίπου το 1/3 του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού. Μήπως ήρθε η ώρα να αναρωτηθούμε πώς οι διαφορετικές καταβολές επηρεάζουν τις επαγγελματικές διαδρομές και τη δυναμική στους χώρους εργασίας; Πώς η προσέγγιση αυτής της γενιάς στην επαγγελματική επιτυχία και την καινοτομία στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον επηρεάζεται από τους κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες; Αυτά τα ερωτήματα θα μας απασχολήσουν στο πάνελ “Gen Z & the Workforce”.

Γίνε κι εσύ μέρος αυτών των εμπειριών που θα ανοίξουν νέες συζητήσεις και θα προσφέρουν νέα δεδομένα στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του σήμερα.

Κλείσε το εισιτήριό σου εδώ.