Αν έχεις ποτέ απορία γι' αυτές τις ριμάδες τις σχέσεις από απόσταση, εμένα να ρωτήσεις. Λες και με κυνηγάνε ρε παιδί μου! Θες εξωτερικό; Έχω. Θες Ελλάδα; Κι απ' αυτό έχω να σου πω. Ακους σχέση από απόσταση και σφίγγεται η καρδιά σου μέχρι να γνωρίσεις αυτόν που θα σε κάνει να παραβλέψεις την απόσταση και να θες απλά να είσαι μαζί του - όσο μπορείς δηλαδή να είσαι μαζί του μιας και θα σας χωρίζουν χιλιόμετρα και χιλιόμετρα. 

Το να χτίσεις μια πετυχημένη σχέση με βασικό συστατικό την απόσταση, ποτέ δεν υπήρξε μια εύκολη υπόθεση. Άλλοι μπορεί να θεωρούν ότι απλώς δε βαριέσαι ποτέ τον άλλον μιας και δεν τον ζεις καθημερινά -  αλλά πως θα τον μάθεις στ' αλήθεια; Κι αν ρίξουμε στο μπολ της σχέσης σύμφωνα με τη συνταγή: το άγχος για την επόμενη συνάντηση, τη ζήλια (όχι εγώ, μια φίλη μου), το ότι σου λείπει κάθε λεπτό, αυτό το γλυκό πώς θα βγει άραγε;

Πώς θα καταλάβεις ότι πρέπει να χωρίσεις; *σνιφ*

1. Δεν έχετε τον ίδιο ενθουσιασμό όπως παλιά. Σ' αυτήν εδώ τη σχέση χρειαζόμαστε πολύ ενθουσιασμό, γιατί αλλιώς πώς θα πάρεις τρένο/κτελ/πλοίο/αεροπλάνο για να τον δεις; Πώς θα ταξιδέψεις μόνη σου για ένα ΣΚ με ό,τι οικονομίες έχεις; Αν προτιμάς να τα λέτε από το skype, από το να ταξιδέψεις για έναν καφέ, υπάρχει πρόβλημα φίλη μου. Αντίστοιχα, αν βλέπεις ότι κι αυτός από τη μεριά του δεν είναι πρόθυμος να περάσει 4 ώρες στο τρένο όπως παλιά, τότε κάτι δεν είναι το ίδιο. Κούραση το λένε θαρρώ.

2. Δε βρίσκετε χρόνο ο ένας για τον άλλο. Κι άσε τα ταξίδια στην άκρη για λίγο. Εδώ μιλάω για πιο μικρά και καθημερινά πράγματα, όπως το να στείλετε μερικά μηνύματα ή να μιλήσετε στο τηλέφωνο για το πώς περάσατε τη μέρα σας. Η επικοινωνία είναι το κλειδί σ' αυτού του είδους τη σχέση, όταν χαθεί αυτή, δε μένει τίποτα άλλο. Κάποτε θυσίαζες την αγαπημένη σου σειρά για να τα πείτε, τώρα τί έχει αλλάξει; Πολύ πιο απλά, αν δε βρίσκεις χρόνο για να μιλήσεις με το αγόρι σου πια, σημαίνει ότι κάποτε ήταν προτεραιότητα ενώ τώρα δεν είναι.

3. Μαλώνετε πιο συχνά. Οι διαφωνίες είναι φυσικά κι αυτές μέσα στο παιχνίδι, αλλά όταν οι λίγες φορές που μιλάτε είναι τσακωμοί και γκρίνια, τότε τι νόημα έχει βρε παιδιά; Και αν δεν είστε ευτυχισμένοι έτσι, τότε είναι λογικό να βγάζετε τη δυσαρέσκεια σας στο πιο κοντινό σας άτομο.

4. Με την εμπιστοσύνη τι παίζει; Φυσικά και θα ζηλεύεις οποιονδήποτε περνάει χρόνο με το αγόρι σου, όταν εσύ κάνεις 15 με 20 μέρες - στην καλύτερη των περιπτώσεων - για να τον δεις. Αυτό διαφέρει όμως από εκείνο το στάδιο όπου ο ένας προσπαθεί να τσεκάρει τη ζωή του άλλου και να την αλλάξει. Δεν είναι καλό σημάδι αυτό να ξέρεις! Αν δεν τον εμπιστεύεσαι και πιστεύεις διαρκώς ότι σε απατάει και σε κοροϊδεύει, τί κάθεσαι;

5. Δεν έχετε κοινά πια. Οι ζωές σας παίρνουν δρόμους ξεχωριστούς και κάτι τέτοιο αντανακλάται και στη σχέση σας. Δεν έχετε πράγματα να πείτε, δε θα μοιραστείτε πια νέα και σκέψεις γιατί ο καθένας προτιμάει πλέον τους φίλους ή τους συγγενείς για να ακούν τα όνειρα και τα σχέδια που κάνει για το μέλλον. Είναι λυπηρό, αλλά αν δεν έχετε κανένα σημείο επαφής τότε μάλλον δεν υπάρχει κάποιος εμφανής λόγος να είστε μαζί.

6. Δεν υπάρχει το πλάνο να μείνετε στην ίδια πόλη ή χώρα στο άμεσο μέλλον. Όπως και να το κάνουμε, η ελπίδα για ένα κοινό τόπο διαμονής μπορεί να κρατάει ζωντανή μια σχέση μέσα στις κακουχίες. Όταν η ελπίδα φύγει ή ακόμη κι αν δεν υπήρξε και ποτέ, τότε η σχέση μπαίνει σε αβέβαια μονοπάτια. Φυσικά, ποτέ μη λες ποτέ - κάποιες φορές η αγάπη και ο έρωτας μπορούν να αντέξουν πολλά, αρκεί βέβαια να μην υπάρχουν όλα τα παραπάνω στη σχέση.