Με την τεχνολογία έχω μαλώσει χρόνια τώρα. Δε φταίω εγώ, αυτή είναι σκληρή μαζί μου. Κανένα κινητό δε στεριώνει στα χέρια μου, κανένα laptop δε διαρκεί αρκετά, κανένας φορτιστής δεν επιβιώνει χωρίς αλλαγή ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θες κι άλλα; Για να σου γράψω, έχω στερεώσει το φορτιστή μου με blue tack γιατί αλλιώς δεν κάνει επαφή με το laptop - τουλάχιστον η τεχνολογία με τα νάζια της μ' έχει κάνει εφευρετική. Όταν όμως σου πέσει νερό στο laptop, δεν έχεις χρόνο να σκαρφιστείς πράγματα, πρέπει να δράσεις με μεγάλη ταχύτητα. Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν;

1.Το βγάζεις από την πρίζα σε περίπτωση που το είχες βάλει να φορτίζεται. Πριν αρχίσεις να καταριέσαι την τύχη σου, αυτή πρέπει να είναι η πρώτη σου κίνηση. Κάτι τέτοιο να ξέρεις ότι μειώνει τις πιθανότητες για κάποια σοβαρή ηλεκτρολογική βλάβη. Αν προλάβεις να βγάλεις γρήγορα και τη μπαταρία, ακόμη καλύτερα. Κάπως έτσι ο κίνδυνος έχει μειωθεί αρκετά. Διαφορετικά, πρέπει να το κλείσεις αμέσως. Επόμενο βήμα;

2.Γύρνα το από την ανάποδη. Και συμπληρώνω, μάζεψε το νερό όπως μπορείς. Όταν γυρίζεις ανάποδα το laptop, το νερό δεν απορροφάται και γλιτώνεις τη μητρική σου κάρτα (έτσι δεν τη λένε, καλέ;).

3. Βρες ένα extra απορροφητικό χαρτί για να μαζέψεις κάθε σταγόνα. Το ότι κατάφερες κι έφτασες στο τρίτο βήμα, δε σημαίνει ότι μας συμφέρει να μένει το νερό πάνω στο laptop σου για αρκετή ώρα. Μη σε αγχώνει το extra απορροφητικό, στην ανάγκη και μια χαρτοπετσέτα μας κάνει (ή και 200, ανάλογα τη ζημιά). Θες ακόμη πιο γρήγορα αποτελέσματα; Βγάλε ένα κασκόλ από την ντουλάπα σου να τελειώνουμε και σκούπισε προσεκτικά το πληκτρολόγιο - απλά μην πεις στη μαμά σου ότι το έμαθες από μένα.

4. Δώσε χρόνο στο laptop σου να συνέλθει. Μπες λίγο στη θέση του, κι εσύ θα χρειαζόσουν μερικά λεπτά να συνέλθεις μετά από ένα απρόσμενο μπουγέλο. Κάπου εδώ να πω ότι όταν έπαθα την ίδια καταστροφή μερικά χρόνια πριν, έριξα ρύζι στην οθόνη (αφού είχα γυρίσει το laptop ανάποδα και είχα την οθόνη για βάση), το άφησα αρκετή ώρα και έτσι εξαφανίστηκε η τσάμπα από το νερό που είχα δημιουργηθεί στο εσωτερικό της οθόνης. Μπορεί να ήταν τυχαίο φυσικά, μπορεί και όχι.Το ρύζι πάντως είναι σωτήριο σε τέτοιες περιπτώσεις (ναι κάνει και για κινητά!). 

Α και μην ανοίξεις το laptop σου για 24- 48 ώρες! Για το καλό του!

Περαστικά!