Ναι, μπορείς να το συνειδητοποιήσεις; Είσαι πλέον φοιτήτρια! Τέρμα πια το πρωινό καταναγκαστικό ξύπνημα, τέρμα πια η στριμμένη φιλόλογος που ήθελε να ξέρεις απέξω 30 ανώμαλα, τέρμα πια το «πρέπει να». Τώρα ήρθε η ώρα για ένα νέο ξεκίνημα! Γνωρίζω τις αγωνίες σου: θα βρω παρέα; Θα με συμπαθήσουν; Θα έχουμε χημεία;  Επειδή σε καταλαβαίνω 100% αποφάσισα να σου δώσω 5 συμβουλές για να βρεις παρέα χωρίς πολλά-πολλά.
 

1. Κάνε εσύ το πρώτο βήμα

Μη διστάσεις να προσεγγίσεις  νέα άτομα ! Βρίσκεσαι στην ίδια φάση με άλλα 200 περίπου. Νιώθεις το ίδιο άβολα και αμήχανα με τους τελευταίους. Δεν γνωρίζεις σχεδόν κανένα. Όλα σου φαίνονται τόσο μα τόσο περίεργα, τόσο μα τόσο καινούρια αλλά αυτό είναι το κοινό σας σημείο. Στο χέρι σου είναι να γνωριστείς ,να πιάσεις κουβέντα, να χαζολογήσεις  με άλλους συμφοιτητές σου!

Tip1: Να είσαι ο εαυτός σου και μην προσποιείσαι κάτι που δεν είσαι.
Τip2: Ξεκίνα μιλώντας με τον διπλανό σου για διάφορα θέματα πχ για το μάθημα, το καθηγητή κτλ
 

2. Κοινωνικοποιήσου μέσω των social media

Το facebook, το twitter και όχι μόνο έχουν πλέον εισβάλει για τα καλά στην καθημερινότητά μας. Έχεις τόσα πολλά μέσα, λοιπόν, για να αναδειχθείς , να μάθεις νέα για τη σχολή σου, να βρεις συμφοιτητές σου και απλώς να τους προσθέσεις στους φίλους σου. Μίλα τους! Μην ντραπείς  πάλι! Τσέκαρε ποστ, φωτογραφίες κτλ. Τέλος, μπες στην ομάδα της σχολή σου στο  Facebook κάνοντας έτσι ακόμη πιο εύκολη την διαδικασία εύρεσης παρεών.
 

3. Πήγαινε στη σχολή σου

Είναι το πιο απλό και εύκολο βήμα. Δεν  έχεις τίποτα να κάνεις παρά να είσαι ΕΝΕΡΓΗ φοιτήτρια. Τι εννοώ; Να παρακολουθείς τακτικά τα μαθήματα σου ακόμα και αν κάποια σου φαίνονται κάπως ανιαρά και άχρηστα. Γιατί; Υπάρχουν και ομαδικές εργασίες,HELLO,όπου εκεί θα έχεις τη δυνατότητα να έρθεις σε ουσιαστική επικοινωνία με τους συμφοιτητές σου. Μπορείς ,επίσης, να γραφείς σε σχετικές φοιτητικές ομάδες θεάτρου, κινηματογράφου και φωτογραφίας.
 

4. Να είσαι φιλική

Δεν χρειάζονται υπερβολές. Δείξε ενδιαφέρον στο συμφοιτητή σου. Μη φαίνεσαι απόμακρη και αποστασιοποιημένη. Πήγαινε να καθίσεις δίπλα σε άλλα άτομα και μίλα τους. Ναι , παράτα το κινητό στην άκρη, κλείσε τα 3G και γενικότερα επικεντρώσου στους γύρω σου. Να δείχνεις ανοιχτή και αποφασισμένη σ’ αυτή την αρχή.
 

5. Εντόπισε τα κοινά σημεία

Αρκετά συζήτησες για το μάθημα, τις πανελλήνιες και τις βαθμολογίες. Τώρα καιρός να στρέψεις την συζήτηση στη μουσική, σε ταινίες, σε ξένες σειρές και σε άλλα ενδιαφέροντα πράγματα. Έτσι,  μπορείς να βρεις κοινά χαρακτηριστικά, απόψεις, ιδέες, χόμπι με τους συμφοιτητές σου κάνοντας έτσι ένα δυνατό και πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα.

Πηγή: neopolis.gr