Είσαι καινούρια στη δουλειά και δεν θέλεις να εκτεθείς; Είσαι «παλιά» αλλά έχουν έρθει καινούριοι; Και τίποτα βέβαια από αυτά τα δύο να μη συμβαίνει, προσπάθησε να αποφύγεις στις συζητήσεις με συναδέλφους και αφεντικά τα παρακάτω ζητήματα, γιατί μόνο αγαπητή δεν θα είσαι.
Τι να κάνεις αν δεν σε συμπαθούν οι συνάδελφοί σου.
1. Σεξουαλικά ζητήματα
Ε δεν χρειάζεται να ξέρει η συνάδελφός σου με ποιον πήγες το προηγούμενο βράδυ! Πρώτον γιατί δεν νομίζω να την ενδιαφέρει –εκτός αν είναι κουτσομπόλα- και δεύτερον γιατί μπορεί να σε κάνει ρεζίλι, κάνοντάς σε βούκινο! Και μην πεις πως «έλα μωρέ, είναι καλή κοπέλα», εκτός αν την ξέρεις πάρα πολύ καιρό. Αν την ξέρεις εβδομάδες ή μήνες, καλό είναι να αποφύγεις τα σεξουαλικά ζητήματα.
Τι να κάνεις αν στην πέφτει το αφεντικό σου.
2. Πολιτικά μανιφέστο
Τιμή σου και καμάρι σου τι πιστεύεις, αλλά δεν χρειάζεται να πιπιλίζεις κάθε μέρα το μυαλό των συναδέλφων σου. Καλό είναι να απέχεις από τέτοιου είδους συζητήσεις ή τουλάχιστον να εκφέρεις μια πιο μετριοπαθή άποψη…
3. Κουτσομπολιά για συναδέλφους
Εάν είσαι βέβαια κουτσομπόλα από μόνη σου, τότε αυτό δύσκολα να το αποφύγεις! Εάν όμως δεν σε τρώει… ο ποπός σου, τότε μην διανοηθείς να πιάσεις στο στόμα σου κανέναν. Πρώτον, γιατί θα σου βγει το όνομα της «κουτσομπόλας», δεύτερον γιατί δεν ξέρεις που απευθύνεσαι –και αυτή στην οποία μιλάς μπορεί να είναι φίλη με αυτήν που «θάβεις» ή πολύ απλά μπορεί να είναι καρφί και να τρέξει να το πει στο αφεντικό σου, ειδικά εάν θάβεις αυτόν- και τρίτον γιατί όντως μπορεί να έχεις λάθος εσύ και να έχεις σχηματίσει λανθασμένη εντύπωση για αυτόν που κουτσομπολεύεις. Έτσι, παρουσιάζεσαι και άδικη και ανακατώστρα!
4. Οικονομικά προβλήματα
Ε, εντάξει, δεν λέμε να πεις, όπως όλος ο κόσμος, ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι δύσκολη σε σχέση με παλιά και πως όλοι έχουμε επηρεαστεί. Αυτό φυσικά! Εμείς λέμε να κάθεσαι να κλαίγεσαι ότι δεν έχεις λεφτά –ακόμα κι αν ισχύει. Πρώτον, γίνεσαι drama queen και στο τέλος δεν θα θέλει κανένας να συζητάει μαζί με μια μίζερη, δεύτερον δεν ξέρεις ο άλλος τι περνάει –μπορεί να είναι χειρότερα από εσένα- και τρίτον, τα λεγόμενά σου μπορεί να παρερμηνευθούν και να νομίζουν ότι ζητάς αύξηση –που μπορεί να θέλεις, αλλά δεν την διεκδικείς με αυτό τον τρόπο.
Δες εδώ τι πρέπει να κάνεις αν χάσεις τη δουλειά σου.
5. Πόσο καλή ήσουν στις προηγούμενες δουλειές σου
Αν ήσουν, μπράβο που ήσουν. Αλλά δεν χρειάζεται να το διατυμπανίζεις, γιατί μπορεί να σε πουν ψωνάρα, εγωκεντρική, χωρίς ομαδικό πνεύμα και μη συνεργάσιμη. Εάν είσαι τόσο καλή, θα εκτιμήσουν οι άλλοι με τον καιρό! Προς το παρόν, ταπεινή και κάνε τη δουλειά σου.