Πάλι καλά να λέμε που έχω μια Ζυγό στη ζωή μου, να φέρνει την ισορροπία, να είναι η φωνή της λογικής σε ώρες πανικού, να δίνει λίγη από την τρέλα της όταν το σηκώνει η περίσταση και να με οργανώνει όταν το πρόγραμμα μου είναι ένα μικρό μπάχαλο. Η κολλητή μου λοιπόν είναι Ζυγός και δε θα μπορούσα να φανταστώ άλλο ζώδιο (κι άλλο άτομο) που να είναι ιδανικότερα γι' αυτή τη θέση. Χάρη, γοητεία, μεγάλη ταχύτητα σε σκέψη και κινήσεις, οργάνωση, δικαιοσύνη και ισορροπία είναι μερικές από τις λέξεις που χαρακτηρίζουν τη φίλη Ζυγό.

Τί άλλο τη χαρακτηρίζει;

1. Έχει άπειρους φίλους. Πολλούς κοντινούς φίλους, αρκετές παρέες, πολλές συναναστροφές. Είναι ιδιαιτέρως αγαπητή και σπάνια έχει "εχθρούς". Οι Ζυγίνες (υπάρχει τέτοια λέξη άραγε;) του Σεπτεμβρίου είναι πιο χαμηλών τόνων σε σχέση με τις άλλες του Οκτωβρίου, αλλά και οι δυο κατηγορίες είναι ιδιαιτέρως κοινωνικές. Απο γκαλά σε γκαλά σου λέει!

libran girl

2. Είναι ειλικρινής. Γι' αυτό άλλωστε και έχει τόσα άτομα γύρω της! Αν ζητήσεις τη γνώμη της θα σου πει ακριβώς αυτό που σκέφτεται κι αν δεν τη ζητήσεις, δε θα ανακατευτεί από μόνη της - εκτός κι αν είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Τότε, ναι, θα τρέξει να σε συμβουλεύσει χωρίς δεύτερη σκέψη! Α και το πιο σημαντικό, δε θα προδώσει ποτέ τα μυστικά σου!

libran girl 2

3. Η διπλωματία ένα από τα μεγαλύτερα χαρίσματα της. Ξέρει τι να πει, πότε να το πει, σε ποιον να το πει. Πόσες φορές σε γλίτωσε από κατσάδες της μαμάς σου, πόσες φορές σ' έσωσε σε διαγωνίσματα στο σχολείο και πόσες φορές σε κάλυψε για να δεις το αγόρι σου! Είπαμε δε λέει ψέματα, τα white lies δε μετράνε.

libran girl  3

4. Της αρέσει να είναι πάντα περιποιημένη. Τα ρούχα της είναι πάντα σοφά ταιριασμένα, το μαλλί της πάντα περιποιημένο και τα νύχια της με φρέσκο μανικιούρ - αλήθεια, δεν ξέρω πως το καταφέρνει αυτό. Φυσικά, κάθε outfit πηγαίνει ασορτί με συγκεκριμένα κοσμήματα, παπούτσια και τσάντα. Όλα είναι μελετημένα πάνω της, αν ψάχνεις για ατόπημα, κακώς ψάχνεις.

libran girl 4

5. Έχει ισχυρή προσωπική άποψη και την υποστηρίζει μέχρι τέλους. Προσοχή! Δε τη λέω πεισματάρα, ίσα ίσα που ακούει τη γνώμη του άλλου και την λαμβάνει υπόψη. Απλά έχει ξεκάθαρες απόψεις για διάφορα θέματα, πάντα είναι τεκμηριωμένο ό,τι λέει και δεν επηρεάζεται από τη γνώμη των άλλων. Διαμορφώνει τη δική της οπτική και απολαμβάνεις να συζητάς μαζί της.

libran girl 5

6. Στα ερωτικά της είναι της παλιάς σχολής. Θα είναι πιστή μέχρι αηδίας, ειλικρινής στη σχέση, πάντα προσπαθώντας να βελτιώσει τον εαυτό της και παράλλα να συμβουλεύει τον άλλο για το δικό του καλό, δίνει πολλά και δεν τη νοιάζει τι παίρνει πίσω, έχει υπομονή και ανεξάντλητη αγάπη. Δεν την απασχολεί τόσο η εμφάνιση, όσο το τι έχει ο άλλος στην καρδιά του - δε ζηλεύει κιόλας, σκέτο κελεπούρι.

libran girl 6

7. Τρομερά οργανωτική. Χαρτάκια, κι άλλα χαρτάκια,σημειώσεις, ημερολόγιο, ατζέντα, υπενθύμιση στο κινητό, υπενθύμιση παντού, λέξεις κλειδιά γραμμένες στο χέρι μην τυχόν και ξεχάσει κάτι. Είναι κι αυτό κομμάτι της συνέπειας της.

libran girl 7

8. Ένα σωστό control freak. Όλα πρέπει να γίνουν στην ώρα τους, τα ρούχα σιδερωμένα, το σπίτι μαζεμένο, όλα τα καλά του κόσμου σε αλμυρό και σε γλυκό φτιαγμένα από τα χεράκια της οι υποχρεώσεις τακτοποιημένες. Να προλάβει να δει οικογένεια και φίλους, να περάσει χρόνο με το αγόρι της, να διαβάσει το βιβλίο της, να γυμναστεί και όλα με μαθηματική ακρίβεια. Τα πάντα είναι βάση σχεδίου για τη μικρή Ζυγίνα.

libran girl 9