Δεν τολμάς να κανονίσεις κάτι μαζί της, τσουυυπ και το αγόρι της πάντα πρόθυμο να έρθει μαζί σας. Πηγαίνετε για ψώνια; Θέλει κι αυτός! Πηγαίνετε για καφέ; Θέλει κι αυτός! Πηγαίνετε στο κομμωτήριο; Ξαφνικά θέλει ένα κουρεματάκι κι αυτός! Σ' εκνευρίζει, δεν τον αντέχεις, τι να κάνεις όμως;

Αρχικά, πρέπει να συμφιλιωθείς με την ιδέα ότι η φιλία σας θα αλλάζει όσο μεγαλώνετε κι αλλάζετε. Όσο αυξάνονται οι υποχρεώσεις σας και όσο μειώνεται ο ελεύθερος χρόνος σας, τόσο ο χρόνος που θα έχετε διαθέσιμος πλέον για να βρεθείτε θα μειώνεται κατά συνέπεια κι αυτός.

Να θυμάσαι ότι ο έρωτας είναι περίεργο και άτιμο πράγμα (!), δεν είναι εύκολο πάντα να καταλαβαίνεις γιατί κάποιοι άνθρωποι ερωτεύονται κάποιους άλλους. Η δουλειά σου όμως είναι να είσαι η φίλη που στηρίζει, ακόμη κι αν θεωρείς πως η φιλενάδα σου έχει ερωτευτεί το πιο περίεργο άτομο του πλανήτη. Αν τα βάλεις με το αγόρι της, το πιο πιθανό είναι να τη σπρώξεις μακριά σου.

Mήπως ζηλεύεις που αυτός περνάει χρόνο μαζί της; Η΄μήπως σ' ενοχλεί που όταν βγαίνετε και πάλι πρέπει να τη '' μοιράζεσαι''; Αν είχες αγόρι κι εσύ θα ένιωθες το ίδιο; Μπορεί να μην είναι ζήλεια για ΤΟ κελεπούρι που της έτυχε, αλλά μπορεί μέσα σου να ζηλεύεις που εκείνη βρίσκεται σε μια σχέση που εσύ δεν έχεις ή που χάνετε το μεταξύ σας χρόνο ''εξαιτίας του''. Σιγουρέψου ότι αυτό που νιώθεις είναι το συναίσθημα που θα είχε μια ''καλή φίλη'' και όχι ζήλεια.

Συζήτησε το μαζί της, αλλά πρόσεξε πως θα το χειριστείς. Το ύφος της συζήτησης δε θα είναι ''χώρισε τον, τον αλήτη''. Μπορεί να τον υπερασπιστεί - και με το δίκιο της. Μην το παρατραβήξεις. Να δείξεις πόσο πολύ σε απασχολεί από ενδιαφέρον προς τη φίλη σου, αιτιολόγησε τη στάση σου και φρόντισε να έχεις βρει το κατάλληλο μέρος και την κατάλληλη στιγμή (ναι αν σας αφήσει καθόλου μόνες).

Απόφυγε να τον βλέπεις, ζήτησε της να βγαίνετε οι δυο σας αυτές τις λίγες φορές που τη βλέπεις. Μπορεί να σου λείπει ο ποιοτικός χρόνος με την κολλητή σου κι άμα το αποκτήσεις να μη σε επηρεάζει με το ποιον βγαίνει.