Οι πιο στιλάτες κοπέλες του σύμπαντος έχουν τα δικά τους μυστικά ομορφιάς και μόδας. Ναι, μπορεί απλά να γεννιέσαι στιλάτη (σαν να λέμε στιλάτη από κούνια), αλλά ποιος είπε ότι ένα μέτριο στιλ αρχικά δεν μπορεί να γίνει πιο τέλειο από ποτέ; Δε θέλει πολύ κόπο, αλλά μερικά τρικς, λίγη προσπάθεια και αρκετή καλή θέληση! Μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω και μάντεψε ... θα γίνεις απλά μια εκνευριστικά στιλάτη κοπέλα:

1. Οργάνωσε πολύ πριν βγεις το ντύσιμο σου. Όταν ετοιμαζόμαστε τελευταία στιγμή έχουμε την τάση να φοράμε ό,τι να ναι. Κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν αναβαθμίζει το στιλ σου, αλλά το πάει όσο πιο χαμηλά γίνεται. Αν αρχίσεις να ετοιμάζεσαι αρκετή ώρα πριν το ραντεβού ή τη δουλειά σου, τότε θα έχεις χρόνο να βρεις την τέλεια μπλούζα για το μαύρο παντελόνι σου ή το τέλειο φουλάρι για το ντύσιμο σου. Αν είσαι στο τρέξιμο, το πιο πιθανό είναι να βάλεις ό,τι βρεις μπροστά σου. Πάλι με τις πιτζάμες στο γραφείο;

2. Αγόρασε λίγα και καλά κομμάτια. Προσωπικά έχω τη μανία να αγοράζω πολλά και φτηνά με τη λογική της συχνής ανανέωσης. Μια τέτοια τακτική μου γεμίζει το μάτι και καλύπτει την ατελείωτη όρεξη μου για shopping, αλλά για κανένα λόγο δε γεμίζει σωστά την ντουλάπα μου. Αντί να πάρεις 3 ακόμη μαύρα βαρετά μπλουζάκια, δώσε τα ίδια χρήματα για να πάρεις εκείνο το κομμάτι που θα κάνει τη διαφορά και θα φορεθεί σε πολλές και διαφορετικές περιστάσεις - από τον καφέ μέχρι τη βόλτα, από τη σχολή μέχρι το σινεμά, από τα γενέθλια της κολλητής σου μέχρι το οικογενειακό τραπέζι.

3. Κράτα τα παπούτσια σου σε καλή κατάσταση, όσο φτηνά κι αν είναι. Ακόμη κι αν τα πήρες με 7 ευρώ, δε χρειάζεται να φαίνεται! Κράτα εκείνο το ζευγάρι μπότες ή sneakers που πήρες σε καλή κατάσταση, χωρίς να τα στραβοπατάς, χωρίς να τα βγάζεις ατσούμπαλα, χωρίς να πηγαίνεις μ' αυτά την ξαδέρφη σου στο πάρκο και τις κούνιες. Σε κάθε περίπτωση, θέλουν ένα καλό φρεσκάρισμα πριν βγεις από το σπίτι, ίσως ένα πέρασμα με μωρομάντηλο ας πούμε μπορεί να τα κάνει να φαίνονται σαν καινούρια (και πανάκριβα).

4. Αν ένας συνδυασμός σου πάει, φόρα τον μέχρι να βαρεθείς. Μη διστάζεις να επαναλάβεις ένα ντύσιμο αν σε κάνει να νιώθεις άνετα ή πιο κομψή από ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι το ντύσιμο πάει στο σώμα σου και στο στιλ σου, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μην το επαναλάβεις 2 ή 3 φορές μέσα στην ίδια εβδομάδα. Πιστεύεις ότι όλος ο κόσμος κάθεται και καταγράφει κάθε πότε φορές το κάθε μπλουζάκι;

5. Μην ξεχάσεις την προσωπική σου πινελιά. Ωραίες οι συμβουλές μόδας και ομορφιάς, αλλά αν δε δώσεις και λίγο από τον εαυτό σου στο ντύσιμο σου τότε θα είσαι σαν πιστό αντίγραφο κάποιας γνωστής blogger. Μπορεί το κύριο χαρακτηριστικό σου να είναι τα περίεργα χτενίσματα ή τα μεγάλα σκουλαρίκια ή οι ξεχωριστές τσάντες ή τα πολλά βραχιόλια - ό,τι και να είναι, αυτό σε χαρακτηρίζει κιόλας και γι'αυτό δεν πρέπει να το κρύβεις για χάρη της μόδας.

6. Όταν δεν ξέρεις τι να φορέσεις το τζιν σου θα σου δώσει τη λύση. Με τακούνια ή μποτάκια, με sneakers ή γαλότσες, με πολλά αξεσουάρ ή  με ένα "keep it simple" look, με φουλάρι/κασκόλ και τζάκετ, με ζακέτα ή πόντσο, μπορείς να του δώσεις χιλιάδες διαφορετικές μορφές αρκεί να βάλεις τη φαντασία σου να δουλέψει.