Βάζω στοίχημα πως αν κοιτάξεις στην ντουλάπα σου θα βρεις πάνω από ένα τζιν - συνήθως τα πολύ παλιά δεν τα μετράμε, απλά κάθονται εκεί και περιμένουν να επανέλθουν στη μόδα. Μωρέ, μήπως ήρθε η ώρα τους; Ένα καινούριο τζιν πάντα σε κάνει να νιώθεις τέλεια και πολύ άνετα, αλλά μην υποτιμάς τα παλιά σου - η μόδα κάνει κύκλους και δεν αφήνει τίποτα απολύτως να πάει χαμένο. 

Τα denim trends για το φθινόπωρο - χειμώνα 2015/16 είναι τα εξής:

1. Ψηλόμεσα. Τα αγαπάμε γιατί καλύπτουν την κοιλίτσα και δείχνουν τα πόδια μας πιο μακριά. Κολακεύουν αρκετά και ταιριάζουν με το πρωινό και με το βραδινό ντύσιμο, με φλατ ή με τακούνι, με casual ή formal look, για τη βόλτα ή για ένα τέλειο office preppy look.

2. Ζιπ κιλότ. Αν σε βόλεψε αρκετά όλο το καλοκαίρι, το ίδιο θα συμβεί και το φθινόπωρο. Μπορείς να διαλέξεις ένα απαλό ύφασμα, ανοιχτόχρωμο ή με πολύχρωμες λεπτομέρειες και παιχνιδιάρικα κοψίματα.

3. Καμπάνα. Δεν το πιστεύω ότι αυτό το denim trend δε λέει να ξεχαστεί και επανέρχεται κάθε τόσο. Μπορεί φαινομενικά να κολακεύει το πόδι, αλλά αν δεν είναι τουλάχιστον 2 μέτρα, ίσως και να φαίνεται κάπως αστείο. Φαντάζομαι, εσείς οι πολύ ψηλές και αδύνατες θα δείχνετε στα καλύτερα σας εκεί μέσα, όσο για εμάς που δεν αναπτυχθήκαμε σε αναλογίες μοντέλου, ας ευχηθούμε απλά να είμαστε τυχερές και να βρούμε μια καμπάνα που να μας πηγαίνει. Ένα σκουρόχρωμο θα είναι ό,τι πρέπει, αρκεί να μην παραγίνει το κακό με την καμπάνα. Ας πούμε, κάτι τέτοιο...

καθόλου ΔΕΝ το θέλουμε.

4. Τύπου Patchwork. Ναι ξεφεύγει από το συνηθισμένο, αλλά αν έχεις σκοπό να το φοράς κάθε μέρα νομίζω ότι θα το βαρεθείς πολύ πιο σύντομα απ' ότι περιμένεις. Είναι ξεχωριστό και έχει τεράστια σημασία το πως θα το συνδυάσεις, αλλά πριν καταλήξεις σ' αυτό μπορείς να εξετάσεις μια πιο safe επιλογή. Όπως και να χει, αν πάρεις απόφαση να το αγοράσεις, ένα είναι το σίγουρο, θα είσαι εντελώς βουτηγμένη μέσα στη μόδα.

5. Το "τζιν της μαμάς". Άδικο να λέγεται έτσι, μιας και η ονομασία του σκοπό είχε να θυμίζει τζιν που δεν κολακεύει το σώμα και δεν είναι καθόλου μέσα στη μόδα. Καμία μανούλα δε θα το ήθελε αυτό! Ψηλόμεσο και φαρδύ, για να ταιριάζει ιδανικά με στενή μπλούζα και με το ψηλό σου μποτάκι. Εμένα μ' αρέσει πάντως κι ας λέγεται όπως θέλει.

6. Το μαύρο. Ποτέ δεν είχα μαύρο τζιν από το γυμνάσιο και μετά - αν είναι να πάρεις μαύρο τζιν δεν παίρνεις καλύτερα υφασμάτινο παντελόνι; Λέω εγώ τώρα. Αφού είναι στη μόδα όμως, οφείλω να στο προτείνω. Όπως και τα υπόλοιπα, ταιριάζει χρωματικά με άπειρες μπλούζες της ντουλάπας σου, με αρκετά από τα ζευγάρια παπούτσια που έχεις και με τις περισσότερες περιστάσεις της καθημερινότητας σου. Δε θα με δεις να κυκλοφορώ μ' αυτό, αλλά αν σου αρέσει εσένα, γιατί όχι;

7. Το εφαρμοστό. Με άτσαλο και ακανόνιστο τελείωμα για ακόμη περισσότερο στυλ και casual στοιχείο. Θα σε βολέψει για κάθε περίσταση και όχι μόνο για το φθινόπωρο αλλά και για το καταχείμωνο. Με τακούνι για την έξοδο σου, με converse για τη βόλτα ή τα ψώνια, με μποτάκι για τον καφέ, με το καινούριο σου μπουφάν ή με την μάλλινη ζακέτα, με T-shirt ή και  βραδινή μπλούζα, το συγκεκριμένο τζιν θα γίνει το τέλειο key piece της ντουλάπας σου γι' αυτή τη σεζόν.

8 πράγματα που κάθε κορίτσι πρέπει να ξέρει για τα τζιν ρούχα της!

Ρίξε και μια ματιά στα παρακάτω να πάρεις μερικές ιδέες πριν πας για denim shopping!

Φωτογραφίες