Προφανώς και κάθε άνθρωπος έχει τη δική του προσωπικότητα. Δε σημαίνει, ας πούμε, ότι όλοι οι Παρθένοι είναι control freaks και ότι όλοι οι Υδροχόοι (τυχαίο παράδειγμα) είναι αξιαγάπητοι και ερωτικοί όπως εγώ (ακόμη πιο τυχαίο παράδειγμα). Γυρνώντας πίσω στους Παρθένους πάντως, πιστεύω ότι οι περισσότεροι για κάποιο περίεργο λόγο έχουν τρία βασικά χαρακτηριστικά: θέλουν να έχουν τον έλεγχο στα πάντα, είναι επικριτικοί και λίιιιιγο δύσκολοι άνθρωποι - πολύ δύσκολα τους ευχαριστείς ρε παιδί μου. Τελειομανείς και κολλητοί φίλοι της καθαριότητας, που αν τους αντέξεις όμως θα σου είναι πιστοί και τρυφεροί

Είτε έχεις στο μυαλό σου το αγόρι που γνώρισες προχθες, είτε κάποιο φιλικό ή οικογενειακό σου πρόσωπο (γειά σου, μαμά!), να ξέρεις ότι άντρες και γυναίκες συγκεντρώνουν γενικά τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

1. Είναι ευαίσθητοι, οπότε πρόσεχε μην πληγώσεις τα αισθήματά τους. Πολλές φορές κρατούν τα συναισθήματά τους για τον εαυτό τους, επειδή ακριβώς ξέρουν πόσο ευαίσθητοι είναι και δεν θέλουν να γίνουν υπερβολικοί στις αντιδράσεις τους. Δε λένε κάθε φορά αυτό που μπορεί να τους ενοχλεί, αλλά όταν μαζευτούν πολλά μέσα τους και γίνει αυτό το μπαμ, τρέξε να γλιτώσεις καλύτερα. Τι πρέπει να κάνεις; Να τους δίνεις χώρο για έκφραση, προκειμένου να γλιτώσεις αυτή την έκρηξη. Τους αρέσει να νιώθουν ότι τους ακούει ο άλλος και κάπως έτσι ηρεμούν κιόλας. 

2. Θέλουν ξεκάθαρα πράγματα. Καθόλου δε γουστάρουν να παίζεις με το μυαλό τους και να περιμένεις κιόλας κι απο εκείνους να κάνουν το ίδιο. Εμ τις τους πέρασες; Για υδροχόους; Γι' αυτό να είσαι ξεκάθαρη μαζί τους, βαριούνται πολύ να μαντεύουν το πως νιώθεις ή τι σκέφτεσαι. Κάτι τέτοιο τους τρελαίνει, όπως όταν βλέπουν ένα βουνό από άπλυτα. Τα θέλουν όλα στο πιάτο και καλά κάνουν. Να είσαι ειλικρινής μαζί τους, χωρίς να είσαι σκληρή. Τους αρέσει η επικοινωνία, αλλά είπαμε, είναι ευαίσθητοι.

3. Όσο ζεις μαζί τους, να είσαι καθαρή και τακτική. Έχουν εμμονή με την καθαριότητα, την τάξη και την οργάνωση. Μην τυχόν και πετάς τα ρούχα σου δεξιά κι αριστερά, μην τυχόν και δεν καθαρίζεις το χώρο σου, μην τυχόν και αφήσεις τα πιάτα άπλυτα στο νεροχύτη. Κίνδυνος θάνατος! Το χάος δεν τους ταιριάζει, δε θέλουν να χάνουν κάλτσες, να πνίγονται μέσα στη σκόνη και να ζουν επικίνδυνα.

4. Φρόντισε τους γιατί ... φροντίζουν όλους τους άλλους και ξεχνούν τους εαυτούς τους. Θέλουν να νιώθουν χρήσιμοι, να ξέρεις ότι θα σου σταθούν και να υπολογίζεις σ' αυτούς, γουστάρουν να σε ξελασπώνουν, να σε σώζουν είτε έχεις ξεμείνει από λεφτά είτε από γάλα, αν πιστέψουν ότι το αξίζεις θα κάνουν τα πάντα για σένα.

5. Είναι διορατικοί και διαισθητικοί, γι' αυτό να τους λες την αλήθεια και να είσαι αυθεντική. Μπορούν να διαισθανθούν από μίλια μακριά αυτόν που τους κοροϊδεύει, γι΄αυτό δίνουν τεράστια σημασία στην αυθεντικότητα και την ειλικρίνεια. Δε θα διστάσουν να ανοίξουν επίμαχα θέματα προκειμένου να σε κάνουν να εκφραστείς, ούτε μπορείς να τους κρύψεις κάτι. Πραγματικά, η διορατικότητα τους σκίζει.

6. Μην τους παίρνεις για δεδομένους (ούτε και κανένα άλλο ζώδιο βέβαια). Είναι πιστοί φίλοι και αρκετά πιστοί στη σχέση τους, αλλά αν δεν πάρουν αυτό που θέλουν (δε ζητάνε παράλογα πράγματα) φεύγουν χωρίς να πουν λέξη - όχι, δεν ξεκατινιάζονται, διατηρούν χαμηλούς τόνους. Απλά δε θέλουν να επενδύσουν σε κάποιον που δεν επενδύει σ΄εκείνους. Και πολύ λογικό το βρίσκω.

7. Δουλεύουν σκληρά. Στη δουλειά τους, στα χόμπι τους, σε ό,τι αναλαμβάνουν, στα πάντα. Είναι περήφανοι όταν τα καταφέρνουν στη δουλειά τους, είναι κάτι σαν οξυγόνο γι' αυτούς. Αφοσιώνονται στις φιλίες τους, στα παιδιά τους, στα ταίρια τους, σε όλους τους σημαντικούς ανθρώπους που έχουν στη ζωή τους.

8. Θέλουν το χώρο τους. Για την ακρίβεια, τον έχουν μεγάλη ανάγκη. Πρόκειται για κοινωνικά άτομα και θέλουν να επικοινωνούν με πολύ κόσμο, αλλά είναι το ίδιο ανεξάρτητοι και αυτόνομοι. Θέλουν να κάνουν πράγματα μόνοι τους, ζητώντας πάντα μια ισορροπία ανάμεσα σε όσα κάνουν με άλλους και σε όσα κάνουν μόνοι τους. Μη τους πνίγεις, πνίγονται εύκολα βλέπεις.

9. Πολύ αυστηροί με τον εαυτό τους. Ζητούν την τελειότητα τόσο στο χαρακτήρα τους, όσο και στην εμφάνιση τους. Κάποιος που είναι τόσο αυστηρός με τον εαυτό του γίνεται να μην είναι το ίδιο αυστηρός και με τους γύρω του; Κανένα άλλο ζώδιο δεν είναι τόσο επικριτικό με τον εαυτό του όσο ο/η Παρθένος. Πάντως, από τα άτομα που τους περιτριγυρίζουν περιμένουν να επικεντρώνονται στα καλά στοιχεία του χαρακτήρα τους, σαν να σου λένε ''εγώ θα είμαι όσο αυστηρός θέλω με μένα, εσύ όμως θα με βλέπεις σταθερά μια τελειότητα''.

10. Ένας Παρθένος, μόνο παρθένος δεν είναι. Είναι από τα πιο ερωτικά και παθιασμένα ζώδια, άσχετα αν κρύβονται πίσω από το σύμβολο της αγνότητας. Για να σου δείξουν το πάθος τους πρέπει να νιώσουν άνεση και ελευθερία, και μετά ποιος τους πιάνει!