Για αρκετές από εσάς, το ξεκίνημα στο Πανεπιστήμιο σημαίνει ξεκίνημα μιας εντελώς νέας ζωής. Φεύγεις από το σπίτι σου, πηγαίνεις σε άλλη πόλη, οι φίλες σου πηγαίνουν κι εκείνες σε άλλες πόλεις για σπουδές και η επικοινωνία σας περιορίζεται πλέον σε (πολύωρες) κλήσεις ή (ατελείωτα) μηνύματα. Λίγο πριν τον αποχαιρετισμό, πρέπει να περάσετε πολύ χρόνο μαζί! Άπειρο χρόνο! Να περάσετε καλά και να πείτε το δικό σας ''αντίο'' έτσι όπως μόνο εσείς ξέρετε.

1. Μια εκδρομή μαζί. Δε χρειάζεται να είναι μακριά ή να ξοδέψετε ό,τι έχετε μαζέψει για τις σπουδές σας. Μια διαδρομή μιας ώρας αρκεί για να ξεφύγετε από τον αγχωτικό ρυθμό της προετοιμασίας για τη σχολή και να περάσετε λίγες ακόμη ''καλοκαιρινές'' στιγμές! Αν δεν έχετε χρόνο ή χρήματα για κάτι τέτοιο, μην στεναχωριέσαι. Μπορείς να προτείνεις στις φίλες σου να εξερευνήσετε την πόλη σας, να πάτε για καφέ σ' εκείνο το μαγαζί που πάντα θέλατε αλλά ποτέ δεν είχατε την ευκαιρία επειδή ήταν μακριά ή να περπατήσετε σε οποιαδήποτε περιοχή μακριά από τα σπίτια σας - δε χωράνε άλλες αναβολές.

2. Βγείτε για φαγητό. Ντυθείτε καλά για ένα επίσημο γεύμα ή λίγο πιο casual για ένα ακόμη μεσημεριανό στο στέκι σας. Δε χρειάζεται να βρείτε το κάτι διαφορετικό, το μόνο που μετράει είναι να περάσετε ποιοτικές στιγμές μαζί

3. Μήπως να μαγειρέψετε όλες μαζί; Αυτό κι αν θα έχει πλάκα! Διαλέξτε το μενού, αγοράστε τα υλικά και μαγειρέψτε όλες παρέα. Φυσικά, οφείλετε στο τέλος να καθαρίσετε κι όλες μαζί - ίσως αυτό δε θα έχει και τόση πλάκα μετά από τόσο φαγητό!

4. Ένα θεματικό πάρτυ. Σαν να λέμε tea party! Τι χρειάζεστε; Ένα μπαλκόνι ή ένα σαλόνι, τσάι, κάτι μικρό για να φάτε και τίποτα άλλο! Έχετε η μία την άλλη και απεριόριστη όρεξη για κουβέντα, αυτά αρκούν.

5. Μια μέρα στο μουσείο. Μη βαριέσαι και μόνο που το διαβάζεις! Βρείτε το μουσείο ή την έκθεση που σας ενδιαφέρει και σκεφτείτε ένα πράγμα μόνο για να παρέτε τα πάνω σας: τα περισσότερα μουσεία έχουν souvenir shop και καφετέρια. Αξίζει να προσπαθήσετε να περάσετε λίγο πιο διαφορετικά το χρόνο σας.

6. Κάτι για το instagram; Καλά ίσως όχι απαραίτητα για το instagram, αλλά σίγουρα για το προσωπικό σας αρχείο: βγάλτε άπειρες φωτογραφίες, αστείες, σοβαρές, με διάφορα χτενίσματα ή με οτιδήποτε θα έκανε τις φωτογραφίες σας ακόμη πιο ξεχωριστές. Τι κάνεις με τις καλύτερες; Τις τυπώνεις και τις βάζεις στο φοιτητικό σου δωμάτιο. Κι αν επιμένεις τόσο, τις ανεβάζεις και στο instagram!

7. Αγοράστε κάτι κοινό. Οι περισσότερες φίλες θέλουν να έχουν matching items! Τώρα που θα χωριστείτε είναι η ευκαιρία για να αποκτήσετε κι εσείς τα δικά σας. Κι αν δε θέλετε να τα αγοράσετε, μπορείτε πολύ απλά να τα φτιάξετε εσείς. Ένα κολιέ ή ένα βραχιόλι είναι ό,τι πρέπει για την περίπτωσή σας!

8. Sleepover για ένα βράδυ ή για όσα αντέχετε. Νομίζω πως αυτό μου λείπει περισσότερο από την εποχή του σχολείου, αυτό το κλασικό πέφτουμε για ύπνο αλλά όλο θέλουμε να πούμε κάτι και λέμε 500 φορές καληνύχτα πριν τελικά αποκοιμηθούμε.