Είτε έχετε ξαναμείνει μαζί είτε όχι, οι διακοπές θα είναι ένα μεγάλο τεστ για τη σχέση σας. Η συμβίωση δείχνει πολλά, τόσο για τις διακοπές με φίλους αλλά κυρίως για τις διακοπές με το αγόρι σου. Το θέμα είναι ότι όταν είστε συνέχεια μαζί, για μερικές μέρες, μόνο εσείς, εσύ κι αυτός μόνοι πάνω στη γη, είναι πιθανό να προκύψει μία στάλα γκρίνιας ή εκνευρισμός. Εμείς όμως αυτό ΔΕΝ το θέλουμε, οπότε έρχομαι εγώ και σου δίνω μερικά tips για να περάσετε πιο ωραία από ποτέ! - και σίγουρα να μην είναι οι τελευταίες σας διακοπές.

1. Κάνε ένα τεστ - κάτι σαν μίνι διακοπές για να δεις αν κολλάει το πράγμα. Θα μου πεις εύκολα το λες, αλλά πως το κάνεις; Δε σου λέω να πας για ένα βράδυ Σαντορίνη για να δεις αν μας κάνει ο τύπος, αλλά προτείνω να πάτε έστω μια εκδρομή, κάπου κοντά, να περάσετε αρκετές ώρες μαζί και - γιατί όχι - να διανυκτερεύσετε για ένα μόνο βράδυ. Ένα εξοχικό θα βρεθεί - δικό σου, δικό του, κάποιου κοινού φίλου, θα τη βρεις την άκρη σου εσύ δε σε φοβάμαι.

2. Απλά τα πράγματα, μην ψάχνεις θαύματα. Μην οργανώσεις κανένα τρελό σχέδιο, καλύτερα μείνε σε απλούς προγραμματισμούς και προτίμησε να βρείτε από κοινού τα πράγματα που θα κάνετε κάθε μέρα. Κανείς δε θέλει να ακολουθεί ένα πρόγραμμα ακόμη και στις διακοπές του. Ένας χαλαρός προγραμματισμός ποτέ δεν έβλαψε αλλά τη λίστα με τα 1500 πράγματα που έχεις σχεδιάσει να κάνετε καλύτερα να τη σκίσεις όσο είναι καιρός. Το ζήτημα στις πρώτες σας διακοπές είναι να γνωριστείτε ακόμη καλύτερα, να δείτε κατά πόσο τα βρίσκετε και αν ταιριάζετε όσο πιστεύετε. Άσε το sightseeing γι' άλλη φορά!

3. Αμοιβαίες υποχωρήσεις - το must των κοινών διακοπών. Βέβαια, με κάποιον που ταιριάζεις 100%, δε χρειάζεται να κάνεις την παραμικρή υποχώρηση. Όπως και να χει όμως, μπορείς να ξυπνήσεις λίγο νωρίτερα αν θέλει το άλλο σου μισό να φάει το πρωινό του σαν άνθρωπος και φυσικά μπορεί κι εκείνος να κάτσει λίγο παραπάνω στην παραλία μιας και θέλεις να μαυρίσεις. Θέλει να πάτε για δεύτερο ποτό; Nα πας ακόμη κι αν νυστάζεις! Δεν πεινάει; Ε ας φάει κάτι μικρό για να σου κάνει παρέα! Δίνεις και παίρνεις, έτσι πάνε αυτά.

4. Ετοιμάζω ταξίδι μοναχά για πάρτη σου. Ο προορισμός έχει κι αυτός σημασία, όχι μόνο το ταξίδι. Καλό θα ήταν να συζητήσετε αρκετά πριν επιλέξετε το νησί ή την πόλη που θα πάτε, προκειμένου να είστε και οι δυο ικανοποιημένοι από τις διακοπές σας. Επίσης, προτείνω να ψάξετε μαζί για το ξενοδοχείο που θα κλείσετε, για να μην περιμένει κανέναν κάποια δυσάρεστη έκπληξη. Εσένα μπορεί να σε απασχολεί μόνο το αν είναι καθαρό το δωμάτιο κι εκείνον αν έχει wifi και parking - εκεί θα τα χαλάσουμε μωρέ;

5. Η λαίδη κι ο αλήτης. Για να μη γίνετε κι εσείς σαν τη συγκεκριμένη ταινία - αλλά και σαν πόσες άλλες αντίστοιχες - προτείνω να ξεπεράσετε ντροπές και τα σχετικά και να μιλήσετε ανοιχτά για το θέμα των χρημάτων. Μην το παίζεις πάμπλουτη, πες του πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις και να τον κάνεις να νιώσει άνετα για να μιλήσει ειλικρινά κι εκείνος. Μπορεί να ντραπεί να σου πει ότι έχει λίγα χρήματα για διακοπές, αλλά χωρίς προϋπολογισμό που πάτε ρε παιδιά; Σας κόβω να κοιμάστε σε παραλίες και βαρκούλες αν δεν κανονίσετε με βάση τα χρήματα που διαθέτετε. Μην το παίζετε άνετοι και χαλαροί χωρίς λόγο.

6. Έλα να πάμε στο νησί, η μάνα σου, εγώ κι εσύ. Μόνοι σας ή με παρέα; Για πόσες μέρες; Σε ποιο νησί; Ήρεμες διακοπές ή έξαλλες; Ναι ισχύουν οι υποχωρήσεις που είπα και πριν, αλλά καλό θα ήταν να ξέρετε τι ανάγκες ακριβώς έχει ο καθένας. Το ζητούμενο έπειτα είναι να βρείτε τη λύση που θα ευχαριστήσει και τους δυο. Μη βιάζεσαι να αγχωθείς, μπορεί απλά να θέλετε και οι δυο τα ίδια πράγματα, που θα πει +10 πόντοι για τη σχέση σας.

7. Περνώ και μόνη μου καλά, τα καταφέρνω μια χαρά. Όπως ακριβώς ισχύει και στο θέμα διακοπές-με-φίλους, ακόμη κι όταν πηγαίνεις διακοπές με το αγόρι σου μπορείς να κλέψεις λίγο χρόνο για τον εαυτό σου. Δε χρειάζεται να μιλάτε όλη μέρα, μπορείτε να έχετε και μερικές στιγμές σιωπής χωρίς όμως να νιώθετε άβολα. Αν θέλεις να διαβάσεις το βιβλίο σου στην παραλία, να το κάνεις. Δε θα σε θεωρήσει αγενή. Κι αν θέλεις να χαζέψεις το περιοδικό που πήρες ή να μιλήσεις λίγο με τις φίλες σου, κι αυτό να το κάνεις. Όπως κι εκείνος, μπορεί να περάσει λίγη ώρα ακούγοντας ειδήσεις ή παρακολουθώντας έναν αγώνα. Φυσικά και μπορείτε να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν, ακόμη κι αν δε γίνεται να σας ευχαριστούν και τους δυο το ίδιο.

8. Πρόσεξε τι λες και τι υπόσχεσαι. Λίγο το φεγγάρι, λίγο το ποτό, λίγο ο ρομαντισμός της στιγμής, λίγο η ανάγκη σου να ζήσεις όπως η τύπισσα στην αγαπημένη σου αισθηματική ταινία, μην επηρεαστείς από την ατμόσφαιρα και δεχτείς οποιαδήποτε βιαστική πρόταση - από γάμο, μέχρι συγκατοίκηση, γνωριμία με γονείς, διακοπές με όλο του το σόι, από κοινού υιοθεσία σκύλου και οτιδήποτε άλλο μπορεί να θεωρηθεί όπα-φίλος-χαλάρωσε-λίγο.

9. Μη βιαστείς να κρίνεις. Πως θα καταλάβεις αν πέρασες όσο πιο ωραία μπορούσες; Μόλις γυρίσεις σπίτι σου να κάτσεις να σκεφτείς τι γεύση σου άφησαν οι διακοπές σου. Αν νιώσεις ότι οι μέρες πέρασαν χωρίς να το καταλάβεις, αν κράτησες άπειρες τέλειες στιγμές, αν θα έδινες τα πάντα να γυρίσεις στη στιγμή που μόλις είχατε φτάσει και ξεκινούσατε τις διακοπές σας ... τότε προτείνω να κλείσετε από τώρα τις διακοπές σας και για του χρόνου!