Κάθε φορά που αλλάζει η σεζόν σε πιάνει το άγχος να οργώσεις τα μαγαζιά, ξοδεύοντας τελικά ό,τι έχεις και δεν έχεις. Δεν είναι ότι δεν έχουμε τίποτα να φορέσουμε, νομίζουμε ότι συμβαίνει αυτό, παθαίνουμε πανικό και γεμίζουμε την ντουλάπα μας με ρούχα που δε χρειαζόμαστε καν. Αυτή η τρομοκρατία της ντουλάπας πρέπει να σταματήσει.

Συγκέντρωσα και σου παρουσιάζω τα 10 κομμάτια που πρέπει να έχεις στην ντουλάπα σου για το καλοκαίρι - γιατί χωρίς αυτά που πας; - και αν τα έχεις ήδη απλά χαλάρωσε κι απόλαυσε το!

1. Λευκό μπλουζάκι. Ένα απλό, το πιο απλό που υπάρχει, με ό,τι κόψιμο γιακά θέλεις, με ό,τι μανίκι θέλεις. Λευκό να ναι κι όπως να ναι! Μην είναι τίποτα σκισμένο, με στήθος έξω, πλάτη έξω, το προτιμώ βαμβακερό και σεμνό για να είναι κι αυτό ένα κομμάτι - κλειδί για πολλές περιστάσεις.

2. ''Καλό'' σορτσάκι ή έστω σκορτ. Καταλαβαίνεις πως και αυτό θα αποδειχτεί κομμάτι - κλειδί για το ντύσιμο σου. Με ένα φλοράλ ή εμπριμέ μπλουζάκι, μπορείς να το φοράς όλη τη μέρα, από τον καφέ μέχρι το ποτό. Ιδανικά συνδύασε το με φανταχτερά πέδιλα για τον καφέ ή με γόβα/πλατφόρμα για το βράδυ.

3. Κολακευτικό μαγιό - ολόσωμο ή μπικίνι, εσύ διαλέγεις. Αρκεί να σου αρέσει, να σε κάνει να νιώθεις άνετα και να το παίρνεις σε όλες τις διακοπές σου! Χρώμα, στυλ και τα λοιπά, τ' αφήνω πάνω σου!

4. Ελαφρύ πουλόβερ - για τα βράδια στο νησί ή στην πόλη. Κατά προτίμηση, σε ουδέτερο χρώμα. Με τέτοιο outfit θα εύχεσαι να κάνει μια ελαφριά ψύχρα μόλις πέσει ο ήλιος.

5. Πέδιλα ή εσπαντρίγιες (που για κάποιον περίεργο λόγο δεν τρελαίνομαι). Η' και τα δυο ή ένα από τα δυο, αναλόγως το στυλ σου και το γούστο σου. Προτιμώ τα πέδιλα γιατί είναι διαχρονικά ενώ οι εσπαντρίγιες χάνονται που και που και κάνουν το comeback τους.

6. Επίσημο σετάκι για καμία συνέντευξη για δουλειά ή κάποια καλή εμφάνιση με τους γονείς σου. Μέσα στο καλοκαίρι, θα ''σκάσει'' κάποια έκτακτη επίσημη περίσταση, αλλά όχι και τόσο επίσημη για να βάλεις φόρεμα με γόβες. 

7. Καθημερινό φόρεμα, για πρωί ή βράδυ δεν έχει σημασία. Το μήκος, το σχέδιο, το χρώμα και το στυλ και σ' αυτή την περίπτωση είναι δικές σου επιλογές, αλλά φρόντισε να είναι όντως ένα καθημερινό φόρεμα και όχι τίποτα γκράντε.

8. Εμπριμέ παντελόνα/ζιπ κιλότ. Ιδανική για πρωινές ή βραδινές εμφανίσεις, στην πόλη ή σε νησί, για καλοκαιρινό και αέρινο στυλ ή office preppy look.

9. Καλό φόρεμα για το γάμο της ξαδέρφης σου ή τη βάφτιση της κόρης της γειτόνισσας, για την αποφοίτηση της αδερφής σου ή τη δεξίωση που έχεις να πας με τους γονείς σου. Άντε καλά να περάσεις.

10. Τζιν σορτσάκι. Σκισμένο, με στάμπες, με κρόσσια, με πουά, με ρίγες, με ό,τι τραβάει η όρεξη σου. Ιδανικό για να πεταχτείς στο σούπερμαρκετ, στην πλατεία για καφέ, στα μαγαζιά, στο φαρμακείο. Μικρό μυστικό: ένα τζιν σορτσάκι ταιριάζει (σχεδόν) παντού!