Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που να λέει ότι οι φίλοι σου πρέπει να είναι μόνο αγόρια ή μόνο κορίτσια. Ουσιαστικά, αυτό θα προκύψει ανάλογα με τα άτομα που θα συναναστραφείς, θα ταιριάξεις και κατά συνέπεια θα κολλήσεις για τα καλά. Η φιλία όμως του κάθε φύλου έχει διαφορετικά πράγματα να σου δώσει και να σου μάθει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν βρεις την πραγματική φιλία σ' ένα αγόρι, θα είσαι τυχερή για τους παρακάτω λόγους:

1. Θα μάθεις πολλά για την ανδρική πλευρά. Πάρα πολλά όμως. Κάπως έτσι θα καταλάβεις πως σκέφτονται, τι θέλουν, τι λένε και τι εννοούν. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν, εξάλλου, ότι οι γυναίκες που τα πηγαίνουν καλά με τους άντρες - φίλους, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να χτίσουν με το άλλο τους μισό μια σχέση που θα κρατήσει.

2. Θα γελάσεις πολύ. Οι άντρες πολύ συχνότερα από τις γυναίκες ελαφρύνουν την ατμόσφαιρα με ένα αστείο, άσε που σκέφτονται και λιγότερο πριν πουν κάτι. Ίσως είναι το χιούμορ που κάνει τους άντρες να έχουν μεγαλύτερη συναισθηματική δύναμη και λιγότερο άγχος από εμάς.

3. Θα λύνει τα προβλήματά σου. Αντί για το πολύ μπλα μπλα που χαρακτηρίζει εμας τα κορίτσια, εκείνος θα λέει λίγα και καλά, to the point, δίνοντας τη λύση ή έστω δίνοντας σου τα μέσα ώστε να βρεις μόνη σου τη λύση που θες.

4. Θα είναι ειλικρινής μαζί σου. Η γνώμη του μετράει διπλά τότε. Ξέρεις ότι δε θα σου χρυσώσει κανένα χάπι, θα είναι άλλες φορές σκληρός και άλλες θα σου πει αυτό που δε θες να ακούσεις, αλλά κάποιος πρέπει να έχει αυτό τον άβολο ρόλο.

5. Θα αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Το να ξέρεις πως να χειριστείς ένα αγόρι ίσως και να θεωρείται προσόν στις μέρες μας. Θα σου δώσει σίγουρα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και άνεση, το να έρχεσαι σε συναναστροφή με το αντίθετο φύλο. Τώρα αν ο κολλητός σου έχει και ωραίους φίλους, ακόμη καλύτερα!