Το φλερτ είναι η πιο ωραία φάση σε μια γνωριμία που καταλήγει σε σχέση. Λίγο άβολα στην αρχή, άγχος, αμηχανία, ατάκες να διαδέχονται η μία την άλλη, πείραγμα, δειλές κινήσεις, υπονοούμενα, κοπλιμέντα, καρδούλες παντού, ροζ συννεφάκια και πεταλουδίτσες. Φήμες λένε ότι οι άντρες τα απολαμβάνουν αυτά όσο κι εμείς, αν και συνεχίζει να υπάρχει χάσμα ανάμεσα στην απλότητα του άντρα και την πολυπλοκότητα του γυναικείου μυαλού όσο αφορά σ' αυτά τα φλερτοερωτικά θέματα.

1. Γίνε για λίγο κυνηγός. Τα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε που η γιαγιά μου ερωτεύτηκε τον παππού μου, οπότε το να κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση δε βλάπτει (είπε μια φλερτοπαραδοσιακή). Ένα απλό ''γειά'' δεν τον κολλάει στον τοίχο, αλλά ταυτόχρονα είναι κι ένα διακριτικό δείγμα. Θα τον προκαλέσεις να κάνει το επόμενο βήμα, αν δεν το κάνει, και πάλι δεν εκτέθηκες ανεπανόρθωτα.Τι να θυμάσαι; Να είσαι φιλική (μη βγάλεις την τίγρη από μέσα σου), χαμογελαστή και να επιδιώξεις το κλασικό eye contact. 

2. Πείραξέ τον. Το να χαχανίζεις για κανένα τέταρτο με το σπασμένο του χέρι, θα του σπάσει και τα νεύρα. Μπορείς όμως να πιάνεσαι από αυτά που λέει και να τον πειράζεις, χωρίς να γίνεσαι ενοχλητική. Όλα με μέτρο. Θέλω να πιστεύω πως θα καταλάβεις σχετικά νωρίς αν σηκώνει την πλάκα ή αν χαλάει το σκηνικό μεταξύ σας. Πάντως το πείραγμα είναι ένας τρόπος ώστε να σπάσετε τον πάγο, χωρίς να χρειαστεί να αναλύσετε καμιά φιλοσοφία ή να μπείτε σε βαρετές συζητήσεις.

3. Να τον ακούς όταν μιλάει και να αντιδράς. Το χειρότερο γι' αυτούς - αλλά και για τον καθένα - είναι όταν μιλάς και έχεις την αίσθηση ότι δε σε ακούει κανείς. Σταμάτα να τον κοιτάς και να σκέφτεσαι μόνο το σπασμένο σου νύχι και άκου αυτά που έχει να πει. Αν, ας πούμε, θεωρείς ότι δε σου αρέσουν αυτά που λέει ή ότι ο τρόπος του σε χαλάει, να απομακρυνθείς ευγενικά. Άκου και δε θα χάσεις. Α και ένας καλός κανόνας λέει: Να ρωτάς όσες ερωτήσεις απαντάς. Μην τον αφήνεις δηλαδή να μιλάει μόνος του ούτε να τον παίρνεις από τα μούτρα - δίκαια πράγματα.

4. Ρίξε 1 κοπλιμέντο - το πολύ 2! Πες του κάτι για το ντύσιμο του ή το σώμα του ή τα μαλλιά του. Θα νιώσει ωραία, αλλά αρκεί να μην το παρακάνεις. Άσε που θα πάρει θάρρος να σου κάνει κι εκείνος. 

5. Άγγιξε τον τυχαία. Ένα άγγιγμα θα τον ταράξει λίγο, φρόντισε να είναι τύπου τυχαίο. Έτσι, όπως μιλάς ή όπως γελάς,ας πούμε, τσουυυπ ακούμπησε τον ώμο του αλλά για ελάχιστα - μην τον κρατάς όλο το βράδυ. 

Κι αν θέλεις να μάθεις, ποια θέματα απαγορεύεται να αναφέρεις όταν φλερτάρεις, πάτα εδώ.