Το να σου αρέσει κάποιος από τη δουλειά είναι πάνω - κάτω λογικό και αναμενόμενο. Λογικό γιατί περνάς πολύ χρόνο από τη μέρα σου σε συγκεκριμένο χώρο με συγκεκριμένα άτομα και λογικό ... για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Θες να φλερτάρεις, έτσι για να έχεις κι ένα παραπάνω ενδιαφέρον στη δουλειά - μιας κι έχεις σαπίσει μπροστά από τον υπολογιστή - αλλά δε θες κιόλας να καρφωθείς πολύ (και σας κράξει όλο το γραφείο). Μπορείς να προσπαθήσεις κάτι από τα παρακάτω, λοιπόν:

1. Ματιές, πολλές ματιές, κι άλλες ματιές. Το να κυνηγήσεις το γνωστό eye contact είναι μια ασφαλής επιλογή. Δε σου λέω να δουλεύει ο άνθρωπος και εσύ να καρφώνεις το βλέμμα σου πάνω του μέχρι να φιλοτιμηθεί να κοιτάξει, αλλά να παίξεις λίγο με το βλέμμα σου, ξέρεις εσύ. Κοίταξέ τον σε μια πιο χαλαρή στιγμή, όταν κάνετε διάλειμμα, όταν μιλάτε όλοι μεταξύ σας, όταν σε παίρνει να το κάνεις με λίγα λόγια. Δε θέλουμε να γίνεις κουραστική και να τον αποσυντονίζεις, δεν ξέρω αν στο είπα. Ένα βλέμμα με νόημα πάντως δείχνει ότι ενδιαφέρεσαι, χωρίς να εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα, κάνεις - δεν κάνεις την πρώτη κίνηση. Ουσιαστικά προκαλείς τον άλλο να την κάνει.

2. Παίξε λίγο με τα μαλλιά σου. Λίγο. Μην το παρακάνεις. Όλα πρέπει να είναι αρκετά πιο light μιας και μιλάμε για συνάδελφό σου. Σε περίπτωση που αυτό δε βγάλει πουθενά, να μην έχεις γελοιοποιηθεί τουλάχιστον.

3. Βεβαιώσου ότι δεν είσαι απόμακρη. Αν σχολάς και γίνεσαι καπνός, αν στο διάλειμμα σου τρέχεις να αγοράσεις τοστάκι κι αν δε σηκώνεις κεφάλι από το γραφείο, τη χαρτούρα και τον υπολογιστή σου, τότε κι αυτός δεν έχει και πολλές επιλογές για να σε πλησιάσει. Φύγε με άτομα από τη δουλειά που μένουν κοντά σου, θα μιλήσετε στη διαδρομή και που ξέρεις μπορεί να έρθει κι εκείνος. Κανόνισε να βγείτε μια μέρα μετά το γραφείο με τους υπόλοιπους, προσκάλεσε τους στο σπίτι σου για φαγητό, οργανώστε κάτι όλοι μαζί. Μην τους φτύσεις μόνο αν δεις ότι το πρόσωπο δεν εκδηλώνει ενδιαφέρον για τέτοια.

4. Μην είσαι ανοιχτό βιβλίο, δε χρειάζεται να ξέρει τα πάντα για σένα. Να τον κάνεις να θέλει να τα μάθει όμως. Όχι μην κάνεις το λάθος να μιλάς δυνατά για να σε ακούσει, αλλά άφησε ένα μυστήριο ρε παιδί μου. Μη λες που πήγες στην άδεια σου κι εσύ, άστον να αναρωτιέται.

5. Μίλα του - αν χρειαστεί, κάνε 15 πρόβες στο σπίτι για να είσαι cool. Δε χρειάζεται να μιλάτε για ώρες, 2-3 κουβέντες αρκούν. Κάτι σχετικό με τη δουλειά ή κάτι πιο χαλαρό, είτε μπροστά σε άλλους είτε όταν είναι μόνος του. Το θέμα είναι να αποκτήσετε άνεση και να μην κομπλάρεις επειδή σου αρέσει, εκείνος δεν το ξέρει εξάλλου.

6. Πρόσεξε την εμφάνιση σου στο γραφείο. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για να νιώθεις εσύ πρώτα καλά με τον εαυτό σου. Βάλε εκείνο το μίνι φόρεμα πίσω στην ντουλάπα σου - δε σου λέω να το παρακάνεις! Το καινούριο σου τζιν και εκείνο το πουλοβεράκι που σου πάει είναι must για το office look.

7. Χαμογέλα! Μην είσαι η γκρινιάρα του γραφείου, μην είσαι κλεισμένη στο καβούκι σου, ναι να κάνεις τη δουλειά σου αλλά να επικοινωνείς κιόλας. Μην είσαι απλά ένα ρομπότ που δεν κοιτάει τίποτα παραπέρα, αντάλλαξε μια κουβέντα με την κοπέλα στο διπλανό γραφείο, χάρισε ένα χαμόγελο στον τύπο που σου αρέσει, κοινωνικοποιήσου ντε!