Ακόμη κι αν δεν το συνειδητοποιείς στην πράξη, να ξέρεις έχεις αρκετές ευθύνες όταν αποκτάς αγόρι. Καλά, ίσως όχι αρκετές, αλλά σίγουρα χμμμ ... 7! Θα είναι στα πάνω του και στα κάτω του, θα θέλει να σου μιλήσει, να τον συμβουλεύσεις, να τον ακούσεις, να του βρεις λύσεις. Και πρέπει να το κάνεις. Και πρέπει να το κάνει κι αυτός όταν έρθει η ώρα. Ξέρεις όμως ποιες είναι οι υποχρεώσεις σου άραγε;

1. Να τον φροντίζεις όταν αρρωσταίνει. Μπορεί να του αρέσει κιόλας η ιδέα του να γίνεις η νοσοκόμα του, μιας και σε ποιον δεν αρέσει να τον προσέχουν; Αν δεν ξέρεις να φτιάχνεις σούπα και κανένα ρύζι (όχι εγώ, μια φίλη μου) τότε καιρός είναι να μάθεις και αχρείαστα να είναι. Πολύ πιθανό να μη θέλει να πάρει τα φάρμακα του κι αναλαμβάνεις εσύ δράση τότε.

2. Να τον στηρίζεις και να τον εμψυχώνεις. Αν το χόμπι του είναι η φωτογραφία δηλαδή, μην τον αφήνεις να παρατάει λεπτό τη φωτογραφική του. Μπορείς να του βρίσκεις μέρη να φωτογραφίζει ή αν του αρέσει κάποιο άθλημα να τον εφοδιάζεις με τα απαραίτητα σε γιορτές και γενέθλια. Ο ρόλος σου είναι να μην τον αφήνεις να παραιτηθεί από τα όνειρα και τους στόχους του, αν ας πούμε χρωστάει 30 μαθήματα, ω ναι, πρέπει να τον στρώνεις για διάβασμα.

3. Να ακούς τα προβλήματα του. Από τα πιο μικρά, ότι έχασε δηλαδή αυτή τη σούπερ ντούπερ προσφορά για το τάδε πράγμα, μέχρι τα πιο μεγάλα, που δεν ξέρει τι θέλει να κάνει ακριβώς στη ζωή του. Θα είσαι εκεί για να ακούς και να συμβουλεύεις, λες και τα προβλήματα του είναι δυο φορές πιο σημαντικά από τα δικά σου.

4. Να τον κάνεις χαρούμενο. Το πως θα το βρεις εσύ, αλλά μια γλυκιά κουβέντα, μια μικρή πράξη ή έστω μια απρόσμενη επίσκεψη μπορεί να αρκούν.

5. Πρέπει να του δείχνεις ότι σε απασχολεί. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να βλέπεις ότι δε χωράς στη ζωή του άλλου επειδή έχει πιο σημαντικά πράγματα να κάνει. Οφείλεις να του δείχνεις πως σε ενδιαφέρει, πως ακόμη και να έχεις άπειρο διάβασμα θα φροντίσεις να τον δεις ή έστω θα έχεις χρόνο μέσα στη μέρα να τα πείτε.

6. Να τον δέχεσαι με τα ελαττώματα του. Οι διαφορές σας, τα μειονεκτήματα, το πείσμα του και πόσα άλλα, κάποιες φορές σε κάνουν να θες να τον πνίξεις (το λιγότερο). Μπορεί να θυμώνεις, να μαλώνετε και να διαφωνείτε, αλλά αν στο τέλος του πεις ότι τον αποδέχεσαι με όλα τα στοιχεία του, τότε όντως είσαι σε πολύ καλό δρόμο για να γίνεις η Μις Καλύτερη Κοπέλα 2015.

7. Και κυρίως, να είσαι φίλη του. Να μπορεί να σου μιλήσει ανοιχτά (ελπίζω όχι για την γκόμενα που του την έπεσε τις προάλλες) αλλά να μοιραστεί μαζί σου σκέψεις και οτιδήποτε θα το έλεγε σε έναν πολύ καλό φίλο. Ναι στην ανάγκη θα γίνεις φίλος του, ναι μπορεί να χρειαστεί να τον πας για καμιά μπύρα.