Αυτό το πρώτο ραντεβού πια είναι τόσο αγχωτικό και καθοριστικό που θα ήθελα να το προσπερνάω κάθε φορά και να πηγαίνω κατευθείαν στο δεύτερο (ή και στο τρίτο). Άβολο, αμήχανο, πολλές φορές βαρετό, περίεργο, άλλοτε βέβαια ευχάριστο και δε-θες-με-τίποτα-να-τελειώσει. Όπως και να χει, όσο ωραία ή άσχημα κι αν περάσεις, σίγουρα θα καταλάβεις αρκετά και βασικά πράγματα για το άτομο που έχεις απέναντι σου, όπως αυτά:

1. Αν σε σέβεται, κι αυτό θα φανεί από το πιο απλό, ας πούμε από το αν ήρθε στην ώρα του (ή μισή ώρα αργότερα), αν σκέφτηκε να βρεθείτε κάπου που να βολεύει και σένα ή αν απλά κανόνισε να βγείτε στο μαγαζί κάτω από το σπίτι του για να μην τρέχει κιόλας ή αν πέρασε τον περισσότερο χρόνο τσεκάροντας το κινητό του για μηνύματα και κλήσεις. Δεδομένου ότι στο πρώτο ραντεβού προσπαθείς να δείξεις την καλύτερη πλευρά του εαυτού σου, αναρωτιέμαι η χειρότερη πως θα είναι άραγε;

2. Αν είναι ευγενικός και με σένα αλλά και με τον υπόλοιπο κόσμο, από την κοπέλα που θα σας σερβίρει μέχρι το παιδί που κόβει τα εισιτήρια στο σινεμά. Αν είναι αγενής, σαν να υπάρχει αυτός και κανένας άλλος και δε σέβεται τον κόσμο γύρω του, εγώ θα έλεγα να φύγεις σιγά σιγά.

3. Αν εκνευρίζεται εύκολα και μιλάει άσχημα επειδή άργησε το ποτό του ή επειδή δεν ήταν αυτό που ζήτησε ή αν του έφεραν ποπ κορν αντί για πατατάκια, μάλλον ξεσπάει σε μικροπράγματα για να νιώσει καλύτερα. Χμμμ δύσκολα θα του αρνηθείς δεύτερο ραντεβού γιατί μπορεί να σε στολίσει με επίθετα, αλλά μήπως να το τολμούσες;

4. Αν είναι κύριος. Τι σημαίνει αυτό; Δε σου λέω να τρέχει να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου για να βγεις, όπως κάνουν στις ταινίες. Εξάλλου, και μένα θα μου φαινόταν αστείο και υπερβολικό. Το να σου ανοίγει την πόρτα για το εστιατόριο ή το μπαρ και να σε αφήνει να περνάς πρώτη, δείχνει πάντως καλούς τρόπους και είναι κολακευτικό. 

5. Αν τον νοιάζεις ρε παιδί μου. Σε ρωτάει για σένα, τι κάνεις στη ζωή σου ή τι θα θελες να κάνεις; Σε περίπτωση που μιλάει και μιλάει και μιλάει για τον εαυτό του σαν να υπάρχει αυτός και κανένας άλλος στον πλανήτη, μάλλον δε θα σ' ευχαριστεί και πολύ το να βγαίνεις μαζί του.

6. Ποιά είναι σημαντικά άτομα γι' αυτόν. Έχει μεγάλη διαφορά το να σου μιλήσει για την παρέα του από το να αναφέρει τη μανούλα του κάθε 15 λέξεις ή ακόμη χειρότερα ... την πρώην του. Από αυτή την πρώτη κιόλας συνάντηση, μπορείς να κρίνεις πολλά για το πως βλέπει τα άτομα που έχει γύρω του και ποια θεωρεί σημαντικά.

7. Αν του αρέσεις τέλος πάντων. Ναι θα φανεί, από την αρχή, από την πολύ αρχή - εκτός αν κάνεις κάποια κοτσάνα λίγο πριν το τέλος.