Ξέρω πως τον φοβάσαι, δεν αισθάνεσαι άνετα μαζί του ή απλά δεν έχεις χρόνο... Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς τον γυναικολόγο σου, για να αποφύγεις τα χειρότερα:

1. Προβλήματα με την περίοδο


Άστατες περίοδοι, πολύ συχνά αδιάθετη ή με μεγάλες καθυστερήσεις, όλα αυτά και πολλά άλλα τέτοιου είδους προβλήματα, πρέπει να σε κάνουν να πας σύντομα στο γυναικολόγο σου, ο οποίος θα σου δώσει εξήγηση και θα προσπαθήσει να σου λύσει το πρόβλημα. Μπορεί να είναι στρες, αλλά μπορεί να είναι και κάτι πολύ πιο πολύπλοκο. Πρέπει να το διαπιστώσεις!

2. Πόνος στην πυελική ή κοιλιακή περιοχή


Αβάσταχτος πόνος κατά τη διάρκεια της περιόδου ή λίγο πριν από αυτήν οδηγεί στην πόρτα του γυναικολόγου αδιαμφισβήτητα. Επίσης μπορεί να μην είναι τίποτα-αλλά καλύτερα να δεις ότι είσαι ασφαλής και υγιής παρά να μένεις στην αβεβαιότητα.

3. Ασταμάτητη φαγούρα


Από τις πιο άβολες περιπτώσεις, ο κνησμός είναι επώδυνος, εκνευριστικός και ολίγον... ντροπιαστικός. Ένας γυναικολόγος θα βρει εύκολα την .... αιτία του κακού, που συνήθως είναι μια μυκητίαση ή κάποιο βακτήριο. Με μια κρεμούλα, σε λίγες μέρες θα είσαι μια χαρά!

4. Έντονη σεξουαλική ζωή
Εάν αλλάζεις συχνά σεξουαλικούς συντρόφους, τότε πρέπει να επισκέπτεσαι συχνά το γυναικολόγο σου. Και δεν θέλω καν να πιστέψω πως δε βάζεις και προφυλακτικό!

5. Πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ

Εάν το σεξ είναι περισσότερο επώδυνο παρά απολαυστικό, τότε πρέπει άμεσα να κλείσεις ένα ραντεβού με το γιατρό σου. Γιατί να χάνεις τη μεγαλύτερη απόλαυση στη ζωή (μετά το φαγητό); Μπορεί να είναι μια μόλυνση, ξηρότητα του κόλπου ή οτιδήποτε άλλο. Ο γυναικολόγος σου ξέρει!

6. Ακμή και ορμονικά προβλήματα
Χρόνια ακμή, υπερβολική τριχοφυία, αύξηση/απώλεια σωματικού βάρους, υπερβολική πτώση μαλλιών -όλα αυτά και άλλα πολλά μπορεί να οφείλονται σε ορμονικές ανωμαλίες. Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών ή θυροειδής, ό,τι και να είναι, πρέπει να το δει ένας ειδικός.

7. Περίεργα... υγρά
Μπορεί να έχουν δυσάρεστη μυρωδιά ή άλλο χρώμα από το συνηθισμένο. Εάν δε συνοδεύονται και από φαγούρα, αίσθηση «καψίματος» ή πόνο, τότε μη χάνεις καιρό. 

8. Δυσκολία στο να συγκρατηθείς για τουαλέτα

Εάν νιώθεις κάθε λίγο και λιγάκι ότι χρειάζεσαι να πας για πιπί σου και ότι είσαι έτοιμη ... να τα κάνεις πάνω σου, και μόλις πας στην τουαλέτα δεν βγάζεις τίποτα, τότε μάλλον είναι ουρολοίμωξη.    Και σίγουρα πρέπει να πας στο γυναικολόγο.

9. Κάποιο ογκίδιο κατά την ψηλάφηση
Καταρχάς, μόλις πριν λίγες μέρες σου είπαμε εδώ στο Yolo πως πρέπει να αυτοεξετάζεσαι και τη σημασία της ψηλάφησης. Εάν δεις λοιπόν κάτι... περίεργο, πήγαινε κατευθείαν στο γιατρό σου. Και ψυχραιμία, γιατί μπορεί να μην είναι τίποτα!

10. Έτσι, χωρίς λόγο
Και μια χαρά να είσαι, μια φορά το χρόνο πρέπει να κάνεις το τεστ ΠΑΠ σου και να ρωτάς το γυναικολόγο σου όποια απορία γυναικολογικής φύσεως έχεις. Γιατί έτσι κάνουν τα καλά κορίτσια :)