Θυμάστε όλες στα Φιλαράκια τον Μπρους Γουίλις που έκανε ένα γκεστ ως πατέρας της Ελίσαμπεθ, της φοιτητριούλας που είχε ερωτευτεί τον Ρος. Τι; Δεν θυμάστε; Αποκλείεται. Αφού εγώ και η Χρίστα Χατζηγεωργίου σας τα έχουμε κάνει μπαλόνια με τα Φιλαράκια. Τέλος πάντων, το αντιπαρέρχομαι. Στο τρίο επεισόδιο του περάσματος του η Ρέιτσελ προσπαθεί να του βγάλει έναν περισσότερο συναισθηματισμό. Να τον κάνει από άγριο και άθραυστο Πολ, έναν ρομαντικό Πολ. Και τι καταφέρνει; Να ανοίξουν οι βρύσες των δακρύων και να μην σταματάει για 24 ώρες. Κάπως έτσι γίνεται ένας σκληρός άντρας μόλις του ανακοινώνει η κοπέλα ότι θέλει να χωρίσουν.

Δεν το περιμένατε ε; Ότι αυτός ο παλικαράς που σας έβγαλε την πίστη για να είστε μαζί και που χρειάστηκε πάνω από χρόνο για να πει το Σ'αγαπώ, θα κλαίει σαν μικρό κοριτσάκι... Κι όμως αυτοί είμαστε. Αυτοί είμαστε και με λόγους άκρως σοβαρούς κυρία μου.

1. Η πρώτη αγάπη πονάει περισσότερο. Επειδή μια δυσκολία στο να συνάψει σχέση και να το καταστήσει σαφές την έχει, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παθαίνει παράκρουση και να μην κάνει σχέσεις μακράς διαρκείας. Μόνο μία του το έβγαλε. Και με αυτή την μία μοιράστηκε το Σ΄αγαπώ. Άρα όταν μοιραστεί και το Χωρίζουμε, τότε θα κλάψει πολύ.

2.Κρίμα τόσα όνειρα και τόση προσπάθεια. Επειδή ακριβώς είναι δύσκολος, όταν είπε ότι "ναι, θα το κάνω αυτό το βήμα", αποφάσισε να προσπαθήσει πολύ για να πετύχει. Το φινάλε στέλνει στα σκουπίδια όλη αυτή την προσπάθεια-δέσιμο-συναισθηματική-επένδυση κτλ.

3.Του έλυσες το συναισθηματικό κόλλημα. Πέρα από το Σ' αγαπώ, χάρη σ΄εσένα αφέθηκε για πρώτη φορά, χάρη σ' εσένα έκανε μακροπρόθεσμα πλάνα. 

Με εσένα είδε μέλλον. Μπορεί να αγάπησε και στο παρελθόν, αλλά με εσένα συνέβη αυτό το "με αυτή τη γυναίκα με βλέπω παντρεμένο με παιδιά, να κάνω οικογένεα" συναίσθημα. Ε, κι όταν βλέπεις το κάδρο σου να διαλύεται σε πληγώνει.

4. Εκτιμάς κάτι όταν το χάνεις. Καλώς ή κακώς παίζει πολύ αυτό. Να μην είχε καταλάβει πόσο ήθελε αυτήν που είχε και τώρα που την αποχωρίζεται η συνειδητοποίηση αναδύεται στο μυαλό και καταλήγει σε δάκρυα, καψουροτράγουδα στο Facebook, απελπισμένα μηνύματα μετά από μεθύσι κ.α.

5. Φοβάται το μετά. Ναι το ξέρω ότι κι αυτό σε ξαφνιάζει, αλλά έχει κι ο άντρας το σύνδρομο "θα μείνω στο ράφι". Όχι όλοι. Αυτός που χώρισες μόνο.

6. (Σε συνέχεια του #5) Ζηλεύει κάργα. Ακόμα κι αν δεν έχεις βρει νέο φίλο, εκείνος σε φαντάζεται ήδη με άλλον και σκέφτεται ότι δεν μπορεί να το επιτρέψει να σε αγγίξει άλλος. Δεν του επιτρέπεται να επέμβει, άρα κλαίει. Πολύ. Πέφτει. Στα. Πατώματα. Βγάζει. Μύξες.