Το να είσαι άσπιλη και αμόλυντη μπορεί να είχε ενδιαφέρον σαν concept στην εποχή της Jane Austin ή πιο πρόσφατα, στην περίπτωση της αιώνιας παρθένας Donna Martin του Beverly Hills, 90210. Στις μέρες μας όμως κανείς δεν ασχολείται ιδιαίτερα. Αυτό όμως δεν αποκλείει τις αναρίθμητες υποθέσεις σχετικά με το λόγο που μία κοπέλα είναι ακόμη παρθένα.

Ισως γιατί δεν είναι ακόμη έτοιμη, ίσως γιατί πραγματικά θέλει να περιμένει τον Εναν; Ισως γιατί ακόμη δεν έτυχε; Ισως γιατί φοβάται; Και ποιός ορίζει δηλαδή αυτό το ΑΚΟΜΗ; (Δικαίωμα σου και μάλιστα αδιαπραγμάτευτο -και δεν σηκώνω και κουβέντα πάνω σε αυτό- είναι να κάνεις πρώτη φορά sex όταν, όπως και με όποιον θέλεις εσύ και μόνο εσύ. Εξάλλου τί πιο αξιολύπητο από ένα κορίτσι που αποχαιρετά την εποχή της αθωότητας απο μιμητισμό - αφού όλες οι κολλητές το έχουν ήδη κάνει- ή από ασφυκτική πίεση - εκβιασμό- του αγοριού της.

Τί γίνεται, όμως, όταν σε φάσεις κοριτσοκουβέντας "εξομολογείσαι" κι εσύ το δικό σου....μυστικό. 

 Ιδού  οι 10  φράσεις- αντιδράσεις που εκνευρίζουν περισσότερο στο άκουσμά τους.

 

1."Περιμένεις τον κατάλληλο;"

Αν με το χαρακτηρισμό "κατάλληλος" εννοείς κάποιον με τον οποίο δεν γνωρίστηκα πριν 5 λεπτά σε κάποιο bar όπου συχνάζουν hipsters τότε ναι, περιμένω τον κατάλληλο. Για να είμαι ειλικρινής, δεν είναι ότι περιμένω να παντρευτώ πρώτα. Απλά δεν έτυχε...ακόμα. Αυτό μόνο.

 

2. "Δεν είναι και κάτι σπουδαίο."

Ξέρω τι θα πεις και ξέρω πως αυτό πρέπει να πιστεύω. Όμως η σκέψη του να κάνεις sex για πρώτη φορά με αγχώνει.

 

3."Θα βρεις κι εσύ μωρέ κάποιον."

Ναι, όπως τα πλοία βρίσκουν το δρόμο τους στη στεριά, εκτός και αν βουλιάξουν. Και τα αεροπλάνα επιστρέφουν στο έδαφος, μερικές φορές μετά από συντριβή. Αυτό το "κάποια στιγμή" δεν είναι καθόλου καθησυχαστικό

 

4. "Τι; Είσαι παρθένα; Αλήθεια;"

Γιατί εκπλήσσεσαι τόσο; Δείχνω σαν να κάνω πολύ sex; Αλήθεια, πώς ακριβώς μοιάζει αυτό; Εκπέμπω μια αύρα sex; Κι αν ναι, μπορείς να μου μάθεις πώς να τη μετατρέψω σε κανονικό sex;

 

5. "Είσαι τυχερή. Μακάρι κι εγώ να περίμενα."

Μάλιστα. Μας έπεισες.

 

6. "Ωραία, γιατί η Βίβλος λέει..."

Δε με νοιάζει τι λέει, δεν είμαι καν θρησκευόμενη. Δεν φυλάω την παρθενιά μου για τον Ιησού. Δεν τη φυλάω γενικώς, απλά υπάρχει.

 

7. "Ίσως έχεις υψηλές προσδοκίες."

Πρέπει δηλαδή να έχεις χαμηλές προσδοκίες για το άτομο με το οποίο θα ανταλλάξεις σωματικά υγρά; Μάλιστα, να το σημειώσω αν είναι.

 

8. "Τι θα πεις στο μελλοντικό σου παρτενέρ; Θα αποκαλύψεις την αλήθεια;"

Δε θα πω τίποτα. Θα πρέπει να ανακαλύψει το μυστικό μου μέσα από ένα έντονο παιχνίδι παντομίμας.

 

9. "Αλήθεια τώρα. ΔΕΝ είναι και κάτι σπουδαίο."

Όσο περισσότερο το λες, τόσο περισσότερο πιστεύω πως με λυπάσαι.

 

10. "Ίσως καταλήξεις να το κάνεις με κάποιον που είναι επίσης παρθένος."

Τέλεια. Ανυπομονώ για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.