1.Την Βικτωριανή  εποχή ο οργασμός εθεωρείτο αιτία υστερίας η οποία χρειαζόταν θεραπεία.  Η «διάγνωση» αυτή οδήγησε  στην ανακάλυψη του πρώτου δονητή το 1880 ως ιατρικό εργαλείο για την θεραπεία της διαταραχής. (Εχει γίνει και ταινία με τον τίτλο "Hysteria"...)

2. Το κέντρο του εγκεφάλου που ελέγχει τον φόβο και την αγωνία ακυρώνεται  κατά την διάρκεια οργασμού. Αντίθετα παραμένει ενεργό όταν υποκρίνεται. Δεν φοβάται τίποτα! 

3. Κατά την διάρκεια ενός «Βιg Ο!»  οι μυς συσπώνται  ανά 0.8  δευτερόλεπτα ενώ οι καρδιακοί παλμοί μπορούν να φτάσουν και τους 180 το λεπτό. Μετά αποκαθίσταται σταδιακά η τάξη.

4. Στην ηλικία των 18 με 20  μόλις  ένα στα τρία  κορίτσια με ολοκληρωμένη σεξουαλική ζωή  φτάνει  στην ολοκλήρωση.

5. Πολλές είναι οι μελέτες που έχουν δείξει ότι ο οργασμός μπορεί να μειώσει την ευαισθησία στον πόνο,αλλά και να ανακουφίσει από τις κράμπες και το άγχος.

6. Ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου της γυναίκας όντως «κλείνουν» κατά τη διάρκεια του οργασμού, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που εμπλέκονται με τα συναισθήματα.

7. Μία γυναίκα φτάνει στο ζενίθ της ερωτικής ικανοποίησης  στην χρυσή δεκαετία 35 με 45 

8. Οι περισσότερες από εμάς έχουμε προσποιηθεί -και συνεχίζουμε ενίοτε- οργασμό κάποια στιγμή στη ζωή μας.

Aπόλαυσε την σκηνή από την ταινία "Οταν ο Χάρυ γνώρισε την Σάλλυ) 

9. Μία πρόσφατη Βελγική μελέτη υποστηρίζει ότι μπορείς να κρίνεις αν μια γυναίκα έρχεται σε οργασμό με το σεξ, απλά και μόνο από τον τρόπο που περπατάει!

10. Ο  οργασμός σου χαρίζει οξυτοκίνη (γνωστή ως «ορμόνη της αγάπης»), η οποία μας κάνει να δείχνουμε σαν να έχουμε καταπιεί προβολέα!

11. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του περιοδικού world of Urology η αποχή για τρεις εβδομάδες από οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα θα αυξήσει τα επίπεδα τεστοστερόνης και θα ενισχύσει τη λίμπιντο, με αποτέλεσμα έναν υπερ-οργασμό.

12. Οι περισσότερες γυναίκες φτάνουν πολύ γρήγορα σε οργασμό όταν  αυνανίζονται  ή όταν ζητούν από τον σύντροφό τους να ασχοληθεί με την κλειτορίδα τους.

13. Σύμφωνα με το British Medical Journal όσοι έρχονται σε οργασμό δύο φορές την εβδομάδα ή και περισσότερο, μπορεί να προσθέσουν μέχρι και οκτώ χρόνια στη ζωή τους. Απ ότι φαίνεται ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, την υγεία της καρδιάς και του μυαλού.

14. Μερικοί γιατροί υποστηρίζουν ότι το συχνό σεξ μπορεί να αυξήσει την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο διατηρεί το δέρμα νεανικό και σφιχτό.


 

15. Κάθε γυναίκα που βρίσκεται στις γόνιμες μέρες έχει πιο εύκολο γρήγορο κι έντονο  οργασμό!

16. Μία νέα έρευνα από το  Berman Center in Chicago  έδειξε ότι το  55%  των γυναικών με σχέση  χρησιμοποιούν δονητές και sex toys προκειμένου να έρθουν σε οργασμό. Mόλις το 34%  των single girls κάνουν το ίδιο!

17. Ο οργασμός -αυτό στο ξαναείπα αλλά για να ηρεμήσεις και το εμπεδώσεις- δεν έχει ηλικία. Όσο θέλεις και μπορείς θα  δίνεις ραντεβού με ηδονικά happy end!

18. Άλλο το «Δεν έχω οργασμό» και άλλο το  «Δεν έχω οργασμό μαζί σου!»

19. Η προπόνηση τα κάνει όλα καλύτερα. Κι εσένα κι εκείνον! (Τον οργασμό!)