Η ΙΚΕΑ, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS, σχεδίασε τη νέα συλλογή BLÅVINGAD για να μας εμπνεύσει ενδιαφέρον για τη ζωή στον ωκεανό – το σπίτι εκατοντάδων πλασμάτων. Η συλλογή βασίζεται στην πεποίθηση της ΙΚΕΑ ότι το παιχνίδι είναι απαραίτητο για μια καλύτερη καθημερινή ζωή στο σπίτι. Οι μικροί μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι να εκφράζονται και να ανακαλύπτουν πράγματα, ενώ οι ενήλικες βρίσκουν την ευκαιρία να συνδεθούν με τα παιδιά μέσα από μία δημιουργική και διασκεδαστική μάθηση.

Η ιδέα πίσω από αυτή τη συλλογή βασίζεται στα αποτελέσματα από έρευνες που πραγματοποιούνται και στο ΙΚΕΑ Kids Advisory Panel του 2020, όπου μάθαμε ότι τα παιδιά ανησυχούν αρκετά για τη ρύπανση του ωκεανού αλλά και για την υγεία και την ασφάλεια των θαλασσίων ζώων. Τα πλαστικά απορρίμματα που βρίσκονται στους ωκεανούς και καταναλώνονται από τα θαλάσσια ζώα, μπορεί να οδηγήσουν στην πρόωρη εξαφάνισή τους. Έτσι, δημιουργήθηκε η νέα συλλογή που είναι διασκεδαστική και κάνει κάποια μικρά βήματα προς έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής ενώ μας ευαισθητοποιεί.

Η νέα σειρά BLÅVINGAD περιέχει λούτρινα παιχνίδια σε σχήμα θαλάσσιων ζώων, όπως χταπόδια, δελφίνια και φάλαινες, τα οποία είναι φτιαγμένα από ανακυκλωμένο πολυεστέρα που σε μερικά από αυτά προέρχεται από πλαστικό που έχει συλλεχθεί από τις ακτές. Σε συνδυασμό με τις παπλωματοθήκες της σειράς που απεικονίζουν θαλάσσια ζώα και το LED φωτιστικό σε σχήμα χελώνας, δημιουργούν όμορφες και γαλήνιες στιγμές στον χώρο τους. Το θαλάσσιο σκηνικό στο υπνοδωμάτιο μπορεί να συμπληρωθεί από τη σκηνή κρεβατιού που είναι σχεδιασμένη για να χωράει πάνω από το κρεβάτι KURA.

Η νέα συλλογή, ενθαρρύνει τα παιδιά να γίνουν δημιουργικά είτε ζωγραφίζοντας στο ρολό χαρτιού ζωγραφικής της συλλογής, είτε με τα κουπ-πατ ζύμης με τα οποία μπορούν να φτιάξουν τα δικά τους θαλάσσια ζώα. Επιτραπέζια παιχνίδια με καλάμια ψαρέματος βοηθούν τα παιδιά να μάθουν πως να κρατάνε τις θάλασσες και τους ωκεανούς καθαρά. Για τις βόλτες των παιδιών σας στα θαλάσσια ταξίδια, τα σακίδια πλάτης χωράνε όλα τα απαραίτητα, ειδικά τη βαμβακερή πετσέτα με κουκούλα καρχαρία που μετατρέπει την ώρα του μπάνιου και του παιχνιδιού σε περιπέτεια.

Ανακαλύψτε ακόμη μαξιλάρια, χαλί και είδη αποθήκευσης με εικόνες από το βυθό των ωκεανών στα καταστήματα ΙΚΕΑ ή στο IKEA.gr.

#ikea

#zoumemazi