Δεν υπάρχει πιο δύσκολη στιγμή από τα πρωινά τις καθημερινές. Απότομο ξύπνημα, τρέξιμο για τη σχολή, δύσκολες διαδρομές και μια νύστα που σε ρίχνει… Η φάση είναι για όλους μας δύσκολη, εκτός αν είναι Σάββατο ή Κυριακή!

Γνωρίζεις ότι για να πάει καλύτερα κάθε μέρα, υπάρχει τρόπος; Αρκεί να ξεκινάμε με θετικές σκέψεις και διάθεση. Αν αυτό σου φαίνεται …βουνό, σου προτείνουμε μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να κάνεις reset στο 24ωρό σου!

 

Tip 1: Βαθιές αναπνοές και διαλογισμός

Ναι, ναι! Σου προτείνουμε διαλογισμό. Αφιέρωσε 5 μόλις λεπτά στον εαυτό σου, πάρε σωστές αναπνοές, κλείσε τα μάτια (μην κοιμηθείς πάλι όμως!) και κάνε θετικές σκέψεις.

 

Tip 2: Λίστα ευγνωμοσύνης

Πάρε χαρτί και μολύβι και γράψε 3 πράγματα για τα οποία αισθάνεσαι περήφανη και ευγνώμων! Εναλλακτικά, μπορείς να τα γράψεις και στο κινητό σου, αλλά θα παίξεις κόντρα ρόλο γιατί ακολουθεί επόμενο tip με χαρτί και μολύβι!

 

Tip 3: Mobile detox

Ίσως πήρες μια ιδέα γι’ αυτό που ακολουθεί. Λοιπόν, θα είσαι με το κινητό στο χέρι με τις ώρες. Θα τσεκάρεις τα emails σου, μηνύματα και stories στο Instagram συνεχώς. Γι’ αυτό, στην εκκίνηση της ημέρας σου μην πιάσεις το κινητό σου για 15-20 λεπτά! Είμαστε σίγουροι ότι μπορείς να το καταφέρεις, και πίστεψέ μας, η αποτοξίνωση θα σου κάνει καλό!

 

Tip 4: Ρόφημα με Λεμόνι

Ετοίμασε ένα ποτήρι (ζεστό ή κρύο) νερό με λεμόνι και πιες το αντί για καφέ. Έτσι, όχι μόνο θα ενυδατώσεις τον οργανισμό σου, αλλά θα διατηρήσεις ισορροπημένο το pH του σώματος σου και θα δυναμώσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα!

 

Tip 5: Καλό πρωινό

Εκτός από το νερό με το λεμόνι, ένα καλό πρωινό θα σε κρατήσει αρκετά μέσα στην ημέρα και θα σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι! Οπότε μην κάνεις skip στο πρωινό! Τσέκαρε διαφορετικές επιλογές, από αβγά, φρούτα και λαχανικά μέχρι βραστή γαλοπούλα, smoothies ή γάλα με δημητριακά βρώμης.

 

Tip 6: Γυμναστική

Ναι το ξέρουμε ότι θα μας πεις ότι δεν προλαβαίνεις, αλλά 20 λεπτά γυμναστικής είναι ό,τι χρειάζεσαι για να γεμίσεις ενέργεια και να αποκτήσεις θετική διάθεση.

Tips υπάρχουν πολλά αλλά είναι στο χέρι σου να επενδύσεις μερικά λεπτά σε εκείνα που θα φορτίσουν τις μπαταρίες!