Στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ), την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), γιορτάζουμε όσα πρεσβεύουμε από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής μας. Γιορτάζουμε το δικαίωμα των συμπολιτών μας με αναπηρία στην αξιοπρέπεια, την εξέλιξη και τη συμπερίληψη σε κάθε πτυχή της ζωής, προωθώντας παράλληλα και την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας.

Όπως επισημαίνει η Προέδρος της ΕΛΕΠΑΠ, Δρ. Ελένη Ν.Σκουτέλη, για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας  «…Για εμάς στην ΕΛΕΠΑΠ, η ημέρα αυτή είναι ένα διαχρονικό ταξίδι, με αρχή, μέση και πορεία ζωής, για 110.000 παιδιά και οικογένειες, στα 86 χρόνια της ύπαρξής μας. Τα δικά μας παιδιά αρχίζουν το ταξίδι ως βρέφη, με τα προγράμματα πρώιμης εγκεφαλικής παρέμβασης, πριν ακόμη η εγκεφαλική βλάβη εμφανισθεί και εγκατασταθεί, με αισιόδοξα αποτελέσματα για την προσπάθεια της σχολικής ένταξης και της κοινωνικής ενσωμάτωσης.» (Μπορείτε να βρείτε ολόκληρο το μήνυμα εδώ)

Αποστολή μας είναι να παρέχουμε σε κάθε άνθρωπο με αναπηρία και την οικογένειά του, Δια Βίου Στήριξη, και πρόσβαση στα προγράμματα αποκατάστασης, ανεξάρτητα από το οικονομικό ή κοινωνικό του υπόβαθρο. Σκοπός μας, είναι να βοηθήσουμε τα Γενναία μας Παιδιά, και τους ενήλικες ΑΜΕΑ, να κάνουν μικρά ή μεγάλα βήματα προόδου, «Βήματα Ζωής».

Από αυτά ακριβώς τα βήματα είναι εμπνευσμένη και η νέα μας καμπάνια, με τίτλο «Το Πρώτο Βήμα»,  με πρωταγωνίστρια την Άννα, ένα από τα δικά μας Γενναία Παιδιά και θέμα την υπέροχη στιγμή που καταφέρνει να κάνει τα δικά της αισιόδοξα βήματα. Στην αρχή διστακτικά κι έπειτα πιο σίγουρα, χωρίς να στηρίζεται σε κάποιο χέρι, αλλά με την πολύτιμη υποστήριξη των ατόμων που την περιστοιχίζουν.

Γιατί κάθε φορά που ένα από τα Γενναία μας Παιδιά καταφέρνει να σηκωθεί, δεν είναι μόνο του. Μαζί του σηκώνονται και η οικογένεια, οι θεραπευτές αλλά και οι υποστηρικτές της ΕΛΕΠΑΠ και έτσι μοιράζονται μαζί του κάθε συναίσθημα που συνοδεύει το επίτευγμά του.

Για αυτά τα πρώτα βήματα, αλλά και για κάθε επόμενο, αξίζει να συνεχίζουμε να στηρίζουμε τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, μέσα από την οικονομική υιοθεσία ή μέσα από μια απλή δωρεά, για να γίνουν τα πρώτα βήματα μια ανεξάρτητη, γεμάτη ωραίες στιγμές και αυτοπεποίθηση πορεία.

Για αυτή μας την καμπάνια θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη The Newtons Laboratory για την ιδέα της και την αφοσίωσή της σε αυτή, την Topcut Modiano που φρόντισε η ιδέα να γίνει πραγματικότητα και τη Bounce που μετέφερε ηχητικά το συναίσθημα αυτής της μοναδικής στιγμής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» αξίζει, όμως, και στον μπαμπά, τον παππού και τους θεραπευτές της Γενναίας μας Άννας που, πέρα από κομμάτι της ζωής και της προσπάθειάς της, έγιναν και κομμάτι της καμπάνιας μας.

Στήριξε κι εσύ τα επόμενα βήματα ενός Γενναίου Παιδιού της ΕΛΕΠΑΠ μέσα από την Οικονομική Υιοθεσία, τη δωρεά και το SMS Αγάπης στο 19811.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο και τις δράσεις της ΕΛΕΠΑΠ μπορείτε να επισκεφθείτε το www.elepap.gr καθώς και τα επίσημα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ΕΛΕΠΑΠ (Youtube, Facebook, Instagram).

Δείτε «Το Πρώτο Βήμα» της Άννας μας εδώ https://www.youtube.com/watch?v=3aVuhEJYcRc