Μεγάλη αγάπη τα μακριά μαλλιά για ένα κλασικό κορίτσι - ίσως και λίγο μεγαλύτερη από το ροζ χρώμα, τα κόκκινα νύχια, τα πολλά κοσμήματα και τα girly ρούχα. Περνάμε ώρες ατελείωτες να τα φροντίζουμε, ξοδεύουμε μια περιουσία για να τους παρέχουμε όλα τα προϊόντα που χρειάζονται, περνάμε μέρες και μήνες μέχρι να πάρουμε την απόφαση να τα κόψουμε. Φήμες λένε ότι μια γυναίκα που κόβει τα μαλλιά της (μιλάμε για πολύ, όχι για μισό πόντο) είναι ικανή να κάνει τα πάντα και έχει ανάγκη από μια τεράστια αλλαγή. Χωρίζεις; Κόβεις μαλλί. Δεν έχεις όρεξη τον τελευταίο καιρό; Πετάς καμιά ανταύγεια. Ερωτεύτηκες; Έχεις την υπομονή να τα ισιώνεις τέλεια μετά από κάθε λούσιμο. Τα μαλλιά και η αντιμετώπιση μας προς αυτά, δεν είναι απλή υπόθεση. Τα μαλλιά είναι έκφραση, είναι στιλ, είναι το Α και το Ω για ένα κορίτσι.

Ακολουθούν 6 ιδέες για κούρεμα που μπορείς να κάνεις εσύ που έχεις μακρύ μαλλί και δε θες τόσο πολύ να το κόψεις, όσο να το ανανεώσεις και να του δώσεις στιλ.

1. Στα ίσια μαλλιά, ταιριάζει έντονο μπροστινό φιλάρισμα. Ταιριάζει σε κάθε τύπο προσώπου και δίνει extra στιλ, μιας και το μαλλί δεν πέφτει απλά μονοκόμματο δίπλα στο πρόσωπο. Ιδανικά, το φιλάρισμα μπορεί να ξεκινάει από το ύψος των ζυγωματικών σου αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο και λίγο πιο πάνω από τα ζυγωματικά αν έχεις πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς (συμβαίνει κι αυτό).

2. Στα σπαστά μαλλιά, φιλάρισμα σε όλο το μαλλί. Κι αν δεν εμπιστεύεσαι εμένα, φαντάζομαι θα εμπιστεύεσαι την Sarah Jessica Parker. Διατηρεί το φυσικό σπάσιμο της τρίχας (μαζί με 500 κομμώτριες που τις το φροντίζουν) και πετυχαίνει ένα χαρακτηριστικό και καθόλου βαρετό hairstyle. Τα μαλλιά της είναι πιο κοντά πίσω και μακριά μπροστά - το ίδιο μπορείς να κάνεις κι εσύ που τα μαλλιά σου έχουν παρόμοιο στιλ.

3. Φράντζα. Να το σκεφτείς καλά όμως, πριν το κάνεις. Από τη στιγμή που θα κάνεις αυτό το βήμα, δεν υπάρχει επιστροφή. Κατά τη γνώμη μου, μην κόψεις πολύ έντονη φράντζα μέχρι να σιγουρευτείς ότι σου πηγαίνει, ότι σε βολεύει και ότι σου αρέσει στ' αλήθεια. Μπορείς να κάνεις κι ένα ελαφρύ φιλάρισμα μπροστά για να δώσεις μια παραπάνω νότα φρεσκάδας στο καινούριο σου κούρεμα.

4. Για σένα που έχεις μπούκλα Beyonce, προτείνω έντονο φιλάρισμα. Εδώ, θέλεις να διατηρήσεις την μπούκλα σου που είναι φυσική και τέλεια αλλά από την άλλη δε θέλεις να χάνεται το πρόσωπο σου μέσα σε τόσο μαλλί - πολύ λογικό το βρίσκω. Ξεκίνα το φιλάρισμα από το πηγούνι όπως και η Beyonce. Extra trip: Ζήτα από την κομμώτρια σου να σου κόψει τα μαλλιά χωρίς να τα λούσει, θα δεις τη διαφορά στο αποτέλεσμα.

5. Για σένα που θέλεις ένα ''εύκολο'' χτένισμα, χωρίς πιστολάκι/ίσιωμα/χτένισμα. Λούζεσαι, το στεγνώνεις και φεύγεις. Μπορείς να βάλεις αφρό αλλά και πάλι δεν είναι απαραίτητο. Σ' αυτή την περίπτωση τα μαλλιά έχουν κοπεί ακανόνιστα, με έντονο φιλάρισμα και έχουν διαφορετικά μήκη. Ειδικά αν έχεις ίσιο μαλλί, νομίζω βρήκες το ιδανικό κούρεμα για την περίπτωση σου.

6. Για σένα που την έχεις δει Rapunzel. Καταλαβαίνω την εμμονή σου με το πολύ μακρύ μαλλί, πάσχω από την ίδια εδώ και χρόνια. Διατήρησε το μήκος των μαλλιών σου, ώστε να μη φύγεις με κλάματα από το κομμωτήριο και τόλμησε ένα φιλάρισμα γύρω από το πρόσωπο σου. Αν έχεις πολύ λεπτή τρίχα παρά το μήκος της, σου προτείνω ένα πιο κοντό κούρεμα ή έστω πιο έντονο φιλάρισμα.

xx