Ανήκεις σε εκείνη την κατηγορία γυναικών που δείχνουν φρεσκολουσμένες μόνο για 3-4 ώρες μετά το λούσιμο; Ήξερες ότι μπορεί και να μην φταίει ο τύπος των μαλλιών σου αλλά ο τρόπος που τους φέρεσαι; Υιοθέτησε από σήμερα αυτές τις συνήθειες και πολύ γρήγορα θα γίνουν πιο ανάλαφρα από ποτέ!

Σταμάτα να λούζεσαι συχνά

happy animated GIF

Ναι, το ξέρω ότι την επόμενη μέρα φαίνεσαι εντελώς άλουστη, όμως αυτό είναι φαύλος κύκλος: το λούσιμο αφαιρεί τα φυσικά έλαια από το κρανιό σου κι ο οργανισμός σου παράγει ακόμη περισσότερα με αποτέλεσμα τα μαλλιά σου να γίνονται ακόμα πιο λιπαρά. Προσπάθησε να αραιώσεις σταδιακά το χρόνο, δηλαδή αν τώρα λούζεσαι κάθε μέρα άρχισε να το κάνεις μέρα παρά μέρα. Μετά από μερικές εβδομάδες άρχισε να λούζεσαι κάτι 3-4 μέρες. Και μη χρησιμοποιείς σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά παρά μόνο μία φορά την εβδομάδα. Τις υπόλοιπες χρησιμοποιήσε ένα για κανονικά.

Βάζε κοντίσιονερ μόνο στις άκρες

disney animated GIF

Η μαλακτική κρέμα «βαραίνει» τα μαλλιά κι αν τη χρησιμοποιείς σε όλο το μήκος της τρίχας θα προσθέσει κι άλλη λιπαρότητα στα μαλλιά σου. Βάλε μικρή ποσότητα μόνο στις άκρες για να αποφύγεις την ψαλίδα και να τα ξεμπερδεύεις πιο εύκολα.

Πάρε μια συσκευασία ξηρό σαμπουάν

Το dry shampoo θα σου επιτρέψει όχι μόνο να κάνεις τα μαλλιά σου να δείχνουν λιγότερο λαδωμένα αλλά και να επιμηκύνεις το διάστημα ανάμεσα στα λουσίματα, οπότε αν δεν το έχεις δοκιμάσει ήδη, δοκίμασέ το! Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ταλκ -προσοχή όμως, εάν τα μαλλιά σου είναι σκούρα το ταλκ ίσως αφήσει ορατές ασπρίλες στη ρίζα.

Κράτα μια ισορροπία στο βούρτσισμα

Retro-Fiend animated GIF

Εάν δεν βουρτσίζεις αρκετά τα μαλλιά σου, η λιπαρότητα δεν διαχέεται ομαλά σε όλο το μήκος της τρίχας αλλά παραμένει κυρίως στις ρίζες κάνοντάς τις να γυαλίζουν. Από την άλλη, αν χτενίζεσαι όλη την ώρα κινητοποιείται η έξτρα παραγωγή ελαίων από το δέρμα του κεφαλιού. Μόνη σου θα βρεις τη μέση λύση!

Διάλεξε σωστά τα προϊόντα styling

Cheezburger animated GIF

Προσπάθησε να μην χρησιμοποιείς τακτικά προϊόντα σε μορφή αφρού ή τζελ γιατί αφήνουν πολλά κατάλοιπα. Επίσης, περιττό φαντάζομαι να σου πω πως οτιδήποτε σε μορφή λαδιού ή οτιδήποτε υπόσχεται να χαρίσει “λάμψη” στα μαλλιά δεν σου χρειάζεται. Απλά θα τα κάνει να δείχνουν ακόμα πιο λαδωμένα. Ιδανικά, περιόρισε στο ελάχιστο τα προϊόντα styling πυ χρησιμοποιείς ή μην χρησιμοποιείς κανένα!

Μην ακουμπάς τα μαλλιά σου

pretty animated GIF

Τόσο τα δάχτυλά σου όσο και η επιδρμίδα του προσώπου σου έχουν τα δικά τους έλαια τα οποία μπορεί να μεταφερθούν στα μαλλιά εάν τα παίζεις συνέχεια με τα χέρια σου ή τα ακουμπάς στο πρόσωπο. Εάν θεωρείς ότι είναι αδύνατο να κόψεις τη συνήθεια, κόψε τα μαλλιά σου σε ένα μήκος που δεν διευκολύνει το παιχνίδι μαζί τους!

Απόφυγε να τα ισιώνεις συχνά

requested animated GIF

Όσο πιο κοντά στο κεφάλι βρίσκονται οι τρίχες τόσο περισσότερα έλαια απορροφούν. Τα σγουρά μαλλιά (φυσικά ή τεχνητά) προσφέρουν μεγαλύτερο όγκο και αέρα στις ρίζες κι έτσι τα μαλλιά δεν λαδώνουν εξίσου συχνά.