Με το που βλέπεις το θέμα στον τίτλο, δεκάδες ερωτήματα σου έρχονται στο μυαλό. «Κάνει;», «Βλάπτει πουθενά;», «Ο άντρας παθαίνει κάτι;», «Μπορεί να μείνω έγκυος;» Και πολλές ακόμα ερωτήσεις, περιστρέφονται στο μυαλό σου. Τι ισχύει τελικά; Θα σου πούμε εμείς!


1. Το σεξ επιτρέπεται στην περίοδο;

Ναι! Με προϋποθέσεις βέβαια. Πάντα να χρησιμοποιείτε προφυλακτικό και καλό είναι να αποφεύγεται τις πρώτες μέρες της περιόδου, όπου η αιμορραγία είναι έντονη. Γυναικολόγοι υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες που κάνουν σεξ τις πρώτες μέρες τις περιόδου τους, όπου έχουν πολύ μεγάλη ροή, κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ενδομητρίωσης. Κατά τη διείσδυση υπάρχει η πιθανότητα να ωθηθεί αίμα από τη μήτρα στις σάλπιγγες και από εκεί με τη σειρά του να καταλήξει στην κοιλιά. 

Αιμορραγία μετά το σεξ: Τι μπορεί να σημαίνει;


2. Μπορώ να μείνω έγκυος;

Ναι! Οι πιθανότητες να μείνεις έγκυος κατά τη διάρκεια της περιόδου είναι μεν μειωμένες, αλλά όχι ανύπαρκτες. Γενικά, το ότι είσαι αδιάθετη σημαίνει ότι δεν είσαι στη φάση της ωορρηξίας. Πάρα ταύτα, γυναίκες με ανώμαλο και ακανόνιστο κύκλο μπορούν να είναι σε φάση ωορρηξίας ακόμα κι αν έχουν περίοδο. Κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί πως οι ημέρες της ωορρηξία στο δικό σου κύκλο βρίσκονται ακριβώς στη μέση του. Άλλωστε, το σπέρμα του αγαπημένου σου μπορεί να επιβιώσει μέχρι και 5 ημέρες μέσα σου, αυξάνοντας τις πιθανότητες μια πιθανής σύλληψης!

8 μύθοι για την περίοδο που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις!

3. Η επαφή με το αίμα της περιόδου μπορεί να βλάψει το πέος:

Όχι, εάν χρησιμοποιείτε προφυλακτικό! Το αν σιχαίνεται ο φίλος σου το να κάνετε σεξ όταν έχεις περίοδο, αυτό είναι άλλο ζήτημα, αλλά δεν θα πάθει σε καμία περίπτωση τίποτα… σωματικό, ειδικά εάν φοράει προφυλακτικό. Επειδή το αίμα της περιόδου είναι καλό θρεπτικό υλικό γιο την ανάπτυξη μικροβίων, είναι δυνατό τα μικρόβιο να περάσουν στην αντρική ουρήθρα. Γι αυτό απαιτείται σχολαστική καθαριότητα του άντρα μετά τη σεξουαλική επαφή. 

6 πράγματα που ίσως δεν ξέρεις για την περίοδο σου.


4. Το σεξ βοηθάει στους πόνους της περιόδου;

Η απλή σεξουαλική επαφή, όχι, αλλά ο οργασμός, ναι! Πολλές γυναίκες ισχυρίζονται πράγματι πως η χαλάρωση που προκαλεί ο οργασμός ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου. Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι ο οργασμός είναι δυνατό να αυξήσει την ποσότητα της αιμορραγίας.

5 σημάδια που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με την περίοδό σου....(Μην τα αγνοήσεις!)