Τόσα και τόσα έχουμε πει πια για τα social media, σ' αυτό θα κολλήσουμε; Περνάμε τόσες ώρες καθημερινά στο facebook, ενδεχομένως και χωρίς να καταλαβαίνουμε πόσο από τον πολύτιμο χρόνο μας χαλάμε χαζεύοντας στα διάφορα μέσα. Κοιτάμε τη ζωή της γειτόνισσας και τη νέα κοπέλα του ξαδέρφου μας, που βρήκε επιτέλους δουλειά η ξαδέρφη μας και τί έκανε χτες το βράδυ ο πρώην της κολλητής μας. Πόσες άχρηστες πληροφορίες τέλος πάντων; Κάπως έτσι, βρίσκονται εκεί έξω άλλα τόσα άτομα που σπαταλούν το χρόνο τους στο προφίλ σου, κοιτώντας όσες φωτογραφίες σου έχουν ξεμείνει από το γυμνάσιο, το πρώτο σου αγόρι, τις πρώτες σου διακοπές στη Μύκονο, πόσες αλλαγές έχεις κάνει στα μαλλιά σου τα τελευταία 5 χρόνια. Και σε πιάνει το άγχος σου. Και μπαίνεις κι εσύ να δεις τι θα δει αυτός που θα ψαχουλέψει το προφίλ σου. Και κοιτάς πόσο όμορφα περνούσες κάποτε, πόσο πιο μακριά ήταν τα μαλλιά σου και τι ωραίο μαύρισμα έκανες εκείνο το καλοκαίρι στη Μήλο.

Γιατί το κάνουμε αυτό είπαμε;

Σίγουρα όχι για να πάρουμε κάποια πληροφορία που δεν ξέρουμε μέχρι τώρα. Stalkάρεις τον εαυτό σου, για να σβήσεις post που δε θα ήθελες να δει κάποιος. Τα ίδια μυαλά νομίζεις ότι έχεις τώρα συγκριτικά με 3 χρόνια πριν; Ξέρεις τι κοτσάνες έχω σβήσει από το προφίλ μου - και ακόμη σβήνω δηλαδή

Προκειμένου να αποφύγουμε περιττό stalking άλλων - του πρώην σου, την πρώην του πρώην, της πρώην του νυν, των πρώην των φίλων σου. Ε αντί να κοιτάμε αηδίες, προτιμάμε να κοιτάμε φωτογραφίες. Και η γιαγιά μου το έκανε, όταν δεν είχε τι να κάνει άνοιγε εκείνο το κουτί και έβλεπε φωτογραφίες, κι αυτό stalking ήταν; Φωτογραφίες = αναμνήσεις. 

Θέλεις να σε δεις όπως σε βλέπουν οι άλλοι. Αυτό δε θα πρεπε να μας κάνει εντύπωση. Θα δίναμε πολλά για να ξέρουμε και πως μας βλέπουν οι άλλοι αλλά και τι σκέφτονται/πιστεύουν για μας.

Είσαι περίεργη να δεις πόσο άλλαξες μέσα στα χρόνια. Προς το καλύτερο ή το χειρότερο; Ποιά χρωματική επιλογή σου άρεσε πιο πολύ; Ανακαλύπτεις μέσα από τις φωτογραφίες ακόμη και χαμένα ρούχα που ποιος ξέρει που να βρίσκονται αυτή τη στιγμή. Θυμάσαι μαγαζιά που έχεις καιρό να πας. Γενικώς, φρεσκάρεις μνήμες.

xx