Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το αν είσαι ερωτευμένος ή όχι, με το αν έχεις βρει το άλλο σου μισό ή αν το ψάχνεις ακόμη, με το πως θα γιορτάσεις αυτή τη μέρα που έχει ταυτιστεί με τους ερωτευμένους της γης ολάκερης. Το ερώτημα είναι γιατί οι δεσμευμένοι δεν αντέχουν αυτή τη μέρα; Γιατί αν είσαι single θα σου πουν πολύ απλά ότι σου λείπει η συντροφικότητα  γι' αυτές τις 24 ώρες της 14ης Φεβρουαρίου. Τα ζευγαράκια γιατί γκρινιάζουν όμως;

Έχοντας περάσει αυτή τη μέρα τόσο σε σχέση όσο και μόνη μου, μπορώ να πω ότι τα παρακάτω είναι κομματάκι ενοχλητικά:

1. Όλοι σου λένε '' χρόνια πολλά '' με νόημα, λες και είναι πολύ πονηρό το να είσαι ερωτευμένος ας πούμε. Ειδικά να λείψεις από τη δουλειά, δε θέλεις να ξέρεις τι μπορεί να ακουστεί πίσω από την πλάτη σου μια μέρα σαν αυτή.

2. Το ότι δε θες να πιστέψεις σ΄αυτή τη μέρα, αλλά ένα τριαντάφυλλο το θες. Από τη μια σε κάνουν να υποτιμάς κι εσύ η ίδια αυτή τη γιορτή (τύπου οι ερωτευμένοι γιορτάζουν κάθε μέρα), αλλά μια γλυκιά - χαριτωμένη κίνηση την θέλεις γιατί όπως και να το κάνουμε κορίτσι είσαι κι εσύ.

3. Να του πάρεις δώρο; Η' θα φανείς χαζογκόμενα που πιστεύεις σε τέτοιες γιορτές;

4. Και που να πάμε πάλι απόψε; Δε φτάνει που το γιορτάζετε κάθε μήνα στην επέτειο σας, μέσα στο Φεβρουάριο θα έχετε δυο επίσημες εξόδους - εκτός βέβαια κι αν η επέτειος σας είναι στις 14, οπότε έχετε το ιδανικό 2 σε 1.

5. Δηλαδή, είναι ώριμο να γιορτάζεις τη μέρα των ερωτευμένων; Όσο ανώριμο είναι να τη γιορτάζεις κανονικότατα και να το κρύβεις γιατί ''τι θα πει κι ο κόσμος''.

6. Αρκουδάκια, λουλούδια, καρδούλες παντού. Πόσο κλισέ πιά; H επιστήμη και η τεχνολογία έχουν κάνει θαύματα, αυτός ο Άγιος Βαλεντίνος στα ίδια και τα ίδια μένει.

7. Οι single φίλες σου περιμένουν να κάνεις κάτι ουάου εσύ που έχεις αγόρι. Και ό,τι και να τους πεις δε θα ενθουσιαστούν, δεν περιμένουν τίποτα λιγότερο από ένα ταξίδι - αστραπή στο Παρίσι για να φιληθείτε κάτω από τον πύργο του Άιφελ (aawww).

8. Κι αν δεν σου πάρει δώρο, σημαίνει ότι δε σε θέλει; Η' ότι δεν αξίζεις λίγο από το χρόνο του; Όχι δε σημαίνει αυτό, γιατί πολύ απλά δε θα κάνει κάτι που δε νιώθει.

9. Οι σοκολάτες και τα γλυκά. Βρε δεν είπαμε μετά την Πρωτοχρονιά ότι θα μπούμε σε πρόγραμμα λιτότητας; Άντε πάρε ό,τι κιλά έχασες μέσα σε μια μέρα τώρα. Για την αγάπη σου ... όλα! Μιας και το έφερε η κουβέντα όμως, διάβασε εδώ.

10. Σέξι εσώρουχα και τα σχετικά; Δε βαριέσαι; Μια μέρα είναι. Από εκεί που έλεγες ότι δε θα κάνεις άλλα ψώνια, ξοδεύεις ό,τι έχεις και δεν έχεις για να τον εντυπωσιάσεις. Άντε διάβασε κι αυτό εδώ.

11. Αγάπη παντού στα social media. Το κράξιμο κάνει κι αυτό μια μέρα παύση και ξανά προς τη δόξα τραβά. Οι καρδούλες και οι φωτογραφίες που θα δούμε μια μέρα σαν κι αυτή, είναι άνευ προηγουμένου πάντως.

12. Προσποιείσαι ότι αγαπάς πιο πολύ σήμερα. Επειδή είναι η μέρα σας. Γίνεται να μην είσαι πιο χαρούμενη στα γενέθλια σου συγκριτικά με τις υπόλοιπες μέρες; Με αυτή τη λογική, γίνεται να μην είσαι πιο ερωτευμένη από ποτέ τη μέρα που γιορτάζετε τον έρωτα σας; Έλα μη γελάς, θα μπεις τόσο πολύ στο κλίμα του έρωτα που θα νομίζεις ότι τον ερωτεύτηκες από την αρχή. Από την επόμενη κιόλας μέρα, βέβαια, θα αρχίσει να στη δίνει που αργεί να απαντήσει στα μηνύματα και να έρθει στα ραντεβού σας. Μια μέρα ανακωχή!

xx