Πρώην, αυτή η μάστιγα. Έχεις κλάψει, έχεις πονέσει, έχεις θυμώσει αλλά ήρθε επιτέλους η ώρα να τον αφήσεις πίσω μια για πάντα. Άσε που τώρα που θέλεις να ξεκινήσεις κάτι καινούριο, το φάντασμα του πρώην πρέπει να εξαφανιστεί όπως όλα τα πράγματά του. Πώς θα καταλάβεις όμως, ότι είσαι έτοιμη να προχωρήσεις και ότι δεν σε απασχολεί πια ο ξέρεις-ποιος;

Αν σου θυμίζουν κάτι τα ακόλουθα σημάδια, τότε είσαι σε πολύ δρόμο:

1. Δεν τσεκάρεις τα social media

Αν σταμάτησες να ρίχνεις ματιές ανά μία ώρα στο facebook του ή στο instagram του, τότε αυτό είναι καλό σημάδι. Μήπως να κάνεις και το delete που σκεφτόσουν τόσο καιρό;

2. Δεν σκέφτεσαι λεπτομέρειες για τότε που ήσασταν μαζί

Είτε κακές, είτε καλές, οι αναμνήσεις μπορούν να σε επηρεάσουν. Κι αν τώρα έχεις σταματήσει να σκέφτεσαι τι κάνατε, πώς ήσασταν, γιατί χωρίσατε κτλ, τότε είσαι έτοιμη να ζήσεις νέες περιπέτειες. Με άλλον!

3. Δεν ρωτάς γι'αυτόν

Φίλοι και γνωστοί είχαν μπει στο στόχαστρο σου για να μαθαίνεις τι κάνει στην ζωή του, όταν το facebook δεν ήταν αρκετό γι'αυτό τον σκοπό. Τώρα δεν καίγεσαι να ρωτήσεις, και απλά εύχεσαι να είναι καλά.

4. Δεν πηγαίνεις στα στέκια σας

Είναι λογικό να συχνάζατε σε συγκεκριμένα μαγαζιά όσο ήσασταν μαζί, και λογικό να εξακολουθούσες να πηγαίνεις αφού χωρίσατε. Ήξερες βέβαια ότι και να τον δεις, θα βρεθείς στα πατώματα αλλά δεν σε ένοιαζε και τόσο. Αν τώρα δεν πηγαίνεις καθόλου ή αδιαφορείς και αν τον δεις, τότε είναι φως φανάρι ότι τον έχεις ξεπεράσει.

5. Σκέφτεσαι περισσότερο άλλον

Αν και κάποιες φορές μπορεί να παρερμηνευτεί ότι σκέφτεσαι άλλον, δεν παύει να είναι ένα καλό σημάδι ότι μπορείς να προχωρήσεις περισσότερο απ'όσο νόμιζες. Αν πάλι, τον σκέφτεσαι το πρωί που θα ξυπνήσεις, το βράδυ που θα κοιμηθείς και θέλεις μέσα στην ημέρα να μάθεις πως είναι, τότε πρέπει να ξεκινήσεις αυτό που υπάρχει πλέον στην ζωή σου.