Και τι σημαίνει που είσαι γυναίκα; Σίγουρα, ο άντρας το φοράει, ο άντρας το … επεξεργάζεται, αλλά η ασφάλεια και η προστασία του αφορούν και τους δυο σας. 

Γι’αυτό, σου απαντάμε σε όλες τις ερωτήσεις σου:

1. Μπορώ να μείνω έγκυος ή να κολλήσω κάποια ασθένεια, φορώντας προφυλακτικό; 


 
Όσον αφορά στην εγκυμοσύνη, η αποτελεσματικότητα των προφυλακτικών δεν είναι 100% δεδομένη, αφού είναι γνωστό ότι παρατηρούνται 2% ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Σε ό,τι αφορά στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, τα προφυλακτικά που είναι κατασκευασμένα από λατέξ προσφέρουν άριστη προστασία έναντι του HIV/AIDS. Επίσης, μειώνουν τον κίνδυνο των άλλων σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων, συμπεριλαμβανομένων των μολύνσεων από χλαμύδια, τριχομονάδες, βλεννόρροια, ηπατίτιδα Β, έρπητα γεννητικών οργάνων, ιό ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) και σύφιλη. Τέλος, τα προφυλακτικά μειώνουν τις ουρολοιμώξεις.

Δες εδώ τι να κάνεις εάν το αγόρι σου δε θέλει να βάλει προφυλακτικό.
 
2.Τα προφυλακτικά με τα λιπαντικά είναι επικίνδυνα; 


 
Όχι, απαραίτητα. Απλά, λάβε υπόψιν σου ότι ορισμένοι τύποι λιπαντικών μπορεί να βλάψουν ένα προφυλακτικό λατέξ, γι’αυτό να χρησιμοποιείς μόνο λιπαντικά με βάση το νερό. 

Δες εδώ 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το σπέρμα.

3. Τα προφυλακτικά με γεύσεις προσφέρουν προστασία;

Φυσικά! Μπορείς να χρησιμοποιείς προφυλακτικά με γεύση όταν πρόκειται για στοματικό σεξ, για τη διείσδυση βέβαια, το ιδανικό θα ήταν, να προτιμήσεις ένα κανονικό. Μερικές φορές, σε εταιρείες που δεν είναι γνωστές, τα αρωματικά και η ζάχαρη που περιέχεται στα προφυλακτικά με γεύσεις μπορούν να αλλοιώσουν το υλικό του προφυλακτικού και να μειώσουν την προστασία που προσφέρουν. 

4. Αν δεν αρέσει σε εμένα ή στο σύντροφό μου η αίσθηση, τι κάνω;


 
Το ξεπερνάς, και σε καμία περίπτωση δεν κάνεις ελεύθερο σεξ. Μερικοί άντρες και γυναίκες αισθάνονται ότι το προφυλακτικό μειώνει την απόλαυση, ενώ ορισμένοι άντρες αισθάνονται ότι δεν θα έχουν καλή στύση, φορώντας προφυλακτικό. Όπως και να έχει, το να μην βάλεις προφυλακτικό, δεν είναι λύση. Συζητείστε το ή πηγαίντε σε έναν ειδικό.

13 γελοίες δικαιολογίες που λένε οι άντρες για να αποφύγουν το προφυλακτικό!

5. Πως χρησιμοποιώ σωστά ένα προφυλακτικό;


Καταρχάς, το αγοράζεις από μέρη που δεν είναι εκτεθειμένα σε ψηλές θερμοκρασίες κι έπειτα διαβάζεις προσεκτικά τις οδηγίες και ελέγχεις την ημερομηνία λήξης πριν το φορέσεις στον καλό σου. Σημαντικό εδώ είναι να πούμε πως το κάθε προφυλακτικό το χρησιμοποιείς μόνο μία φορά.  Έπειτα, τοποθετήστε το προφυλακτικό, εσύ ή ο σύντροφός σου, πριν το πέος πλησιάσει τη γενετική περιοχή των γυναικών, και αυτό γιατί το υγρό που βγαίνει από την ουρήθρα μπορεί να μεταφέρει μικρόβια, ακόμη και σπερματοζωάρια και ενδεχομένως να προκαλέσει εγκυμοσύνη. Πιέστε τον αέρα (με δύο δάχτυλα) που υπάρχει μπροστά στο προφυλακτικό μετά την τοποθέτηση και ξετυλίξτε το προφυλακτικό πάνω από το πέος, ώστε να καλύψει το ολόκληρο το πέος μέχρι το σώμα.

7 ψέματα για την πρώτη φορά που μας λένε στις ταινίες.