Απορώ πάντα με τους άνδρες που δε θέλουν να φορούν προφυλακτικό. Προτιμούν να μείνεις έγκυος; Θέλουν να μεταδώσουν ή να κολλήσουν σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα; Δε μπορώ να καταλάβω...

 

Και δε θα πρέπει να μπούμε και σε αυτή τη διαδικασία, να εξηγήσουμε τα «ανεξήγητα». Απλά, ως ώριμες γυναίκες, πρέπει να κάνουμε σεξ πάντα με προφυλάξεις...Κι αν δε θέλει; Δες πως μπορείς να το αντιμετωπίσεις:

1. Μη δεχτείς καμιά δικαιολογία

«Ξέρεις, δεν μπορώ να ... λειτουργήσω με προφυλακτικό», «Το απολαμβάνω καλύτερα χωρίς προφυλακτικό» και πολλές πολλές άλλες... μπαρούφες. Μην υποκύψεις. Σίγουρα κάποιοι άντρες είναι ιδιαίτερα... γοητευτικοί, αλλά πίστεψέ με, δεν αξίζει τον κόπο!

2. Υπενθύμισέ του γιατί είναι σημαντικό


Μάθημα πρώτης Γυμνασίου χρειάζεται; Ε, κάνε του την δασκάλα. Εξήγησέ του όλα τα ενδεχόμενα που μπορεί να προκύψουν εάν δεν πάρετε προφυλάξεις και μίλησέ του σοβαρά και με επιχειρήματα.

3. Έχε μαζί σου προφυλακτικά


Ένας τρόπος για να ξεφύγει ένας άντρας από το προφυλακτικό είναι να μην κουβαλά μαζί του κι έτσι όταν θα έρθει η ώρα να πει «που να τρέχουμε τώρα, δεν πειράζει για μια φορά». Κι εκεί, εάν δεν έχεις φέρει εσύ, την πάτησες. Προσπάθησε λοιπόν να έχεις στην τσάντα σου μερικά. Δεν είναι ούτε ντροπή, ούτε δηθενιά. Σκέψου ότι με το προφυλακτικό, σώζεις τη ζωή σου.

4. Μην τα παρατήσεις εύκολα


Λογικό είναι να έχεις τις ανασφάλειές σου. Λες να τον ξενερώνω; Μήπως είμαι υπερβολική; Όχι. Το μόνο που πρέπει να έχεις στο νου σου είναι πως όταν πας με έναν άντρα που δε φοράει προφυλακτικό, πας και με όλες τις γυναίκες που έχει πάει μαζί....

5. Εάν επιμένει να μη θέλει, τελείωσέ το
Ε συγγνώμη, αλλά ένας άντρας που δε σέβεται την επιλογή σου και τη επιθυμία σου- η οποία είναι και άκρως απαραίτητη- δεν χρειάζεται να είναι στη ζωή σου. Πάμε για άλλα!