Το να είσαι single δεν είναι κατάρα, απλά έτσι προσπαθούν να μας κάνουν να πιστέψουμε οι γύρω μας, από τις φίλες μας μέχρι και τη μαμά μας (που νομίζει ότι θα μείνουμε για πάντα στο τελευταίο ράφι). Μπορεί να υπάρχουν φορές που να νιώθεις μοναξιά ή την ανάγκη να έχεις κάποιον δίπλα σου όταν όλες οι φίλες σου βγαίνουν ζευγάρια. Όταν όμως είσαι single για τους σωστούς λόγους (ή αντίστροφα όταν δεν είναι δεσμευμένη για όλους τους λάθος λόγους), απλά νιώσε τυχερή που μπορείς να απολαμβάνεις με την καρδιά σου τα παρακάτω:

1. Είσαι πιο κοινωνική και ανοίγεις διαρκώς τον κύκλο σου. Όταν είσαι σε σχέση, είτε το θες είτε όχι, χαλάς μεγάλο μέρος της ενέργειας σου ώστε να ευχαριστήσεις ή να κάνεις πράγματα με το αγόρι σου. Δε σε νοιάζει τόσο να γνωρίσεις κόσμο ή τουλάχιστον όχι στον ίδιο βαθμό που το επιδιώκεις όταν είσαι ελεύθερη.

2. Περνάς πιο ωραία με τις φίλες σου. Χωρίς να αναλύεις την περίεργη συμπεριφορά του Μπάμπη σου, που πάλι δεν τηλεφώνησε ή που ξέσπασε τα νεύρα του πάνω σου. Συνήθως όταν είμαστε σε σχέση βάζουμε τους φίλους μας σε δεύτερη μοίρα ώστε να ταχθούμε στο αγόρι μας - χμμμ, ωραία πράγματα.

3. Ασχολείσαι περισσότερο με τον εαυτό σου και το σώμα σου. Η αλήθεια είναι ότι όταν ερωτευτούμε ή μπούμε σε σχέση - κακώς, πολύ κακώς - επαναπαυόμαστε και αφήνουμε τον εαυτό μας, είτε αυτό σημαίνει να μην ξαναπάμε γυμναστήριο, είτε να παρατήσουμε τα χόμπι μας.

4. Έχεις άλλες προτεραιότητες που δεν περιστρέφονται γύρω από ένα αγόρι. Ζεις πρώτα για σένα κι έπειτα για οποιoνδήποτε άλλο, μα ξέρεις πόσο τέλειο είναι αυτό;

5. Τρως πιο υγιεινά. Θυμάσα όταν τα είχες φτιάξει με τον Κώστα που έτρωγες λες και ήσουν αγόρι; Πόσα μπέργκερ έφαγες σ΄ένα μήνα θυμάσαι; 

6. Ξοδεύεις λιγότερα σε εξόδους, δεν έχεις δώρα επετείων ή σχετικά έξοδα. Ξέρεις πόσο κοστίζει μια σχέση; Βγαίνεις σαν τρελή για να τον δεις, περνάτε όλη τη μέρα μαζί, φαγητό έξω, ποτό σχεδόν κάθε βράδυ, ταξί για να μην αργήσεις πάλι στο ραντεβού. Το είχες σκεφτεί αυτό;

7. Αγχώνεσαι πολύ λιγότερο. Είτε ζηλεύεις πολύ είτε όχι, μια σχέση σου δημιουργεί άγχος από την αρχή μέχρι το τέλος της. Αν είναι σοβαρή, μήπως στραβώσει κάτι, αν μιλάει με άλλες, αν σε θέλει όπως τις αρχές, αν θα ξενερώσετε από το πρώτο 6μηνο και πόσα ακόμη.

 

xx