Πριν αναρωτηθείς γιατί είσαι ακόμη single ή γιατί δεν πέτυχε η τελευταία σου σχέση, ευκαιρία να κάνεις κάτι πιο σημαντικό και χρήσιμο. Δες το πώς είσαι, πώς φέρεσαι, πώς σκέφτεσαι, όλα τα καλά και τα άσχημα του χαρακτήρα σου, τα ταλέντα και τις αρετές σου, τις αδυναμίες και τα δυνατά σου σημεία και τελικά κάτσε να αναρωτηθείς για λίγο ... εσύ θα έβγαινες μαζί σου;

Μέχρι να βρεθεί το άτομο που θα σου ρουφήξει - θες δε θες - ένα μεγάλο μέρος της ενέργειας σου, ασχολήσου με σένα και το ποιά είσαι. Ποτέ δεν είναι αργά να διορθωθείς, ποτέ δεν είναι αργά για να γίνεις το άτομο που θα ήθελες να έχεις δίπλα σου. Δε θα αλλάξεις για τον Κώστα ή τον Αλέξη, αλλά για σένα.

Σκέφτηκες ποτέ ότι πριν βρεις το σωστό αγόρι, είναι καιρός να γίνεις κι εσύ το σωστό κορίτσι; Και λέγοντας σωστό, εννοώ ό,τι θεωρεί φυσικά ο καθένας το καλύτερο για τον εαυτό του. Δες τί ψάχνεις σ' ένα αγόρι και εφάρμοσε το πρώτα απ'όλα στον εαυτό σου. Θέλεις ο άλλος να έχει πολλά ενδιαφέροντα; Καιρός να βρεις τα δικά σου. Θέλεις να έχει στόχους; Καιρός να θέσεις τους δικούς σου πρώτα. Θέλεις να είναι πετυχημένος; Ευκαιρία να αφοσιωθείς στη δουλειά σου, στις σπουδές σου και να ψαχτείς για περισσότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις στη ζωή σου. Ψάχνεις έναν τύπο με άποψη και συνείδηση, αλήθεια, εσύ τί έχεις απ' αυτά;

Πιστεύουμε ότι είμαστε οι εξαιρέσεις ή ότι είμαστε υπέροχες σε όλα. Είμαστε όμως;

Δε θα ήθελες για σοβαρή σχέση το party animal που κάθε βράδυ είναι και με άλλη παρέα, που το μόνο του ενδιαφέρον είναι να πιει το ποτό του και να περάσει καλά και ... μέχρι εκεί. Τότε μην προβάλλεις κι εσύ αυτό το lifestyle. Δε θέλεις τον τύπο που ποστάρει 50 φωτογραφίες από το γυμναστήριο, δε θέλεις αυτόν που κοροϊδεύει τις κοπέλες και τις αλλάζει σαν τα πουκάμισα - και ποιά τον θέλει αυτόν δηλαδή - οπότε, φρόντισε μ' αυτό που θα βγάζεις κι εσύ προς τα έξω να δείχνεις ποια είσαι και τί θες. Θα μου πεις, γιατί όλα κινούνται γύρω από τα social media; Μη ρωτάς εμένα, ολόκληρη τη γενιά μας ρώτα.

Πολύ εύκολα κρίνουμε τους άλλους, πιο δύσκολα τους εαυτούς μας.

Δεν είναι λίγες οι γυναικείες συζητήσεις που έχουν γίνει με βασικό θέμα ''που πήγαν όλοι οι (τέλειοι) άντρες;''. Κάτσε μαντάμ, εσύ είσαι τέλεια; Κρίνεις τον πρώην ή τον νυν, τον (αλήτη) πρώην της κολλητής σου, τον ένα και τον άλλο, αλλά ελάχιστα κρίνουμε τις δικές μας συμπεριφορές, σχεσικές και μη.

Αν (και μόνο αν) γίνεις το άτομο που θα πέθαινες να βγεις μαζί, τότε θα σε αγαπήσεις μια στάλα παραπάνω!

Υ.Γ. Σκόπιμα δεν έγινε αναφορά στη ζήλεια, πχ. πώς θέλεις να μη σε ζηλεύει ο άλλος, αν εσύ ζηλεύεις και τη σκιά σου; Δεν ήμουν καθόλου έτοιμη γι' αυτό.