Πολύ άσχημο πράγμα ο χωρισμός. Πολύ χειρότερο το να πρέπει να διαχειριστείς το χωρισμό με τους κοινούς σας φίλους.

Ήσασταν ένα διάστημα μαζί και αποκτήσατε κοινή παρέα, βάλε και την παρέα που σας γνώρισε, βάλε και την αδερφή του που κοντεύει να γίνει κολλητή του, άσε και τον ξάδερφο σου που δεν είχε βρει ποτέ καλύτερο συμπαίκτη στο μπάσκετ από το (πρώην) αγόρι σου. Και τώρα τι κάνεις μ' όλους αυτούς; Όχι, το να κάνετε κλήρωση δεν είναι μια (ώριμη) λύση.

Τι άλλες επιλογές έχεις; 

Μη δώσεις τελεσίγραφα, τύπου ή εγώ ή αυτός (ο αλήτης). Μπορείς να επιλέξεις να μην είναι μαζί ο πρώην σου όταν βγαίνετε με την παρέα σου και να μην πηγαίνεις ούτε εσύ όταν βγαίνουν μαζί του. Σε καμία μα καμία περίπτωση μην τους βάλεις να διαλέξουν - δεν είναι δίκαιο! Σε τελική ανάλυση, μπορείς να το αφήσεις στην κρίση τους για να κάνουν ό,τι καταλαβαίνουν.

Να αποδεχτείς ότι θα νιώσεις άσχημα αρκετές φορές. Όταν, για παράδειγμα, θα βλέπεις φωτογραφίες του πρώην σου να διασκεδάζει με την παρέα σου ένα Σαββατόβραδο ή όταν μάθεις ότι κυκλοφορεί με άλλη κοπέλα ή όταν θα έχει τα γενέθλια του και δε θα σε καλέσει - έτσι πάνε αυτά. Μιλάμε για ακραίες περιπτώσεις φυσικά όπου ούτε να ακούς γι' αυτόν δε θα θες και που ούτε ζωγραφιστή δε θα θέλει να σε δει. Διαφορετικά, αν ο χωρισμός σας δεν ήταν τόσο τραγικός, μπορείτε άνετα να συνυπάρχετε για τα βασικά. Αν βλέπεις ότι σε πονάει τόσο που δεν το αντέχεις, μπορείς να πάρεις μια απόσταση από τους κοινούς σας φίλους, εξηγώντας πρώτα τις προθέσεις σου (ξέρεις πολύ καλά όμως πόσο τους αγαπάς, ξέρεις ότι αξίζουν να νιώσεις λίγο άβολα για χάρη τους, ξέρεις ότι δεν μπορείς να πάρεις καμία απόσταση απ' αυτούς).

Κανόνισε με τον πρώην σου πώς θα είναι τα πράγματα από δω και πέρα κι έπειτα κανονίζεις την πορεία σου και μ' εκείνους. Μοιάζει σαν ζευγάρι που χωρίζει και αποφασίζει από κοινού για το ποιός θα κρατήσει τα παιδιά - όπου παιδιά βάλε τους κοινούς σας φίλους. Να θυμάσαι πως η αρχή είναι δύσκολη, αλλά τα πράγματα φτιάχνουν αρκετά στην πορεία, κυρίως γιατί αρχίζεις και τον ξεπερνάς σιγά σιγά.

Μη γίνεσαι drama queen, μη μιλάς διαρκώς για τον πρώην σου όταν τους βλέπεις, μην τους τον κατηγορείς, μη γίνεσαι η τελευταία κατίνα του σύμπαντος. Θέλεις να ανέβεις στα μάτια τους, όχι να πέσεις στα πατώματα. Αν κάτι σε προβληματίζει να το μοιραστείς αλλά ... μέχρι εκεί.